Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányommal nem tudok...

12 éves lányommal nem tudok mit csinálni. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Hetedikes, gimnáziumba jár. Nem fogad nekem szót, bármit is mondok neki elengedi a füle mellett. Múltkor rajta kaptam ugyan is 2 boros üveget találtam a szobájában és egy fél liter pálinkát. Nem mond el nekem semmit hiába is kérdezem tőle hogy mi volt az iskolában? Mintha meg se hallotta volna. El van különülve a többiektől, vannak barátai nem azt mondom. Mindig látom rajta hogy valami nincs rendben. Ő nem hallgat olyan zenéket mint a mostani fiatalok és nem is ezzel van bajom csak ő inkább mr.bustát hallgatja és a gengster rappet . Nem fogad szót, vissza pofázik nem tudok vele mit kezdeni. Van egy olyan gyanúm hogy cigizik. Tavaly októberben elveszítette az édesapját ( férjemet ) ez lehet rá ilyen hatással és nem tudja feldolgozni? Nem tudok mitévő lenni, én nem ilyen lányt neveltem belőle.

2012. okt. 21. 21:16
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
0%
Egyik korábbi válaszoló vagyok,én mondtam,hogy beszélgessen vele és vigye pszihológushoz is.de ha nem lenne a háttérben ilyen tragédia akkor javasoltam volna a pofont,szerintem nem erőszak ha a gyerek kap fenékre,kézre csapást vagy tiniként egy pofont ha muszáj,úgy gondolom,ha szép szóval nem megy akkor ritkán ez belefér,és igen nevelési eszköz és nem verés.
2012. okt. 23. 19:43
 32/59 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem ilyen volt (gyanítom, hogy nem, mivel hetedikes gimis 12 évesen, nem lehet hülye gyerek), nyilván valami megborította a lelkivilágát. Igen, simán lehet z apukája elvesztése. Nem tudom, mennyire volt szoros a kapcsolatuk. Szerintem, nagyon szenved. Mindenképp azt javaslom, akár milyen nehéz, próbálj beszélgetni vele. 12 éves, még nagyon gyerek, szüksége van rád, a szeretetedre. Hogy kibeszélhesse, akár ki is sírhassa, mennyire hiányzik neki az apukája. Szerintem nagyon bezárta magába ezt a bánatot és csak szenved, nem tud mit kezdeni vele. Segíts neki. Én nem látom úgy, hogy egy megátalkodott gyerek lenne. (Ismerek olyat, tudom miről beszélek...)
2012. okt. 23. 19:48
 33/59 anonim ***** válasza:
Kedves előző, előre kitervelt módon szerintem SOHA nem fér bele, persze indulatai meg ijedtsége minden embernek van, tehát mondjuk ha valaki a szöggel a konektorban kotrászó vagy a családi könyvtárat épp lelkesen széttépő gyereke látványát úgy reagálja le, hogy ijedtében a fenekére csap, annak persze én se állok le a fejét követelni...
2012. okt. 23. 19:54
 34/59 anonim ***** válasza:

a gamgszter rap er nincsen baj!

dea pálinkaval boral van éni ismerek 1 enyi idöst pont mint ö városba 1 tásas ig leitatja az kb enyi othagyák barátnöje kisérihaza és kb pont ilyen aza tásaság lehet ugyan az a lány :O ez kikunhalason van!

énis gangszter rap et halgatok 2 éve bár ény fiu vagyok és 15 éves ! Remélem követhető volta válasz

2012. okt. 31. 09:09
 35/59 anonim ***** válasza:

továb olvastam a areperségel sincs baj :D kevés a nöi raper

amugy meg bene ngetik a koncertre csak hát soka droos az ilyenken de ajánld nekia hösök együtest ez nem gangszter rap csak rap és ilyen hip-hop os biztos tetcikmajd neki :) szurkolok hogy meg oldod jon az ugy

2012. okt. 31. 09:13
 36/59 A kérdező kommentje:

nem, ez nem kiskunhalas:)

Ismeri azt az együttest, szokta hallgatni. De inkább az ilyen BLR,Mr.Missh, Busta.

2012. okt. 31. 14:59
 37/59 anonim ***** válasza:
33%
ugyan már... a sok szende anyuka ne magyarázza már meg nekem, hogy 1-1 pofon nélkül kell nevelni a gyereket. mi is kaptunk 1-1 verést ha hülyeséget csináltunk és már gyerek fejjel is korrektnek tartottam. Nos lám felnőtt fejjel ugyanígy vélekedek, nem lettem állatkínzó piromániás aberrált idióta.
2012. nov. 1. 11:19
 38/59 anonim ***** válasza:
szobafogság+sok beszélgetés+no szgép TV+tanulj vele együtt vagy legalábbis segíts neki amiben tudsz+mond meg neki hogy bármilyen nagy a baj a dugialkohol meg a cigi nem megoldás
2012. nov. 1. 13:13
 39/59 anonim ***** válasza:
66%
És a pofon tényleg nem megoldás 13 vok kitűnő és nem kaptam még pofont
2012. nov. 1. 13:15
 40/59 anonim ***** válasza:

Én most leszek 15 és néha elképedek a saját korosztályomon plusz ugye az ilyen 12 évesek is.

Most lettem 9.-es és momentán az osztályban sztem nem sokan hitték el, hogy nem iszok nem cigizek..

Szerintem semmi értelme sincs.

Hallgattam pár embert,hogy így berúgott meg úgy , meg hogy alig várja a hétvégét stb.. én ezeken csak szánakoztam. Még büszkék is magukra.

Én életemben nem mentem el bulizni (kivéve iskola kis bulik) , nem cigiztem,nem ittam és nem látom szükségét sem egyáltalán.

Rövid pórázon vagyok tartva ugyan, de pont annyit engednek meg nekem amennyit kell. Se sokat,se keveset. Ezt ajánlom neked is. Egy 12 éves tönkreteszi magát ha iszik és még cigizik is, aztán meg még ki tudja mit tesz a hátad mögött..

A folyamatos verés persze nem megoldás, de egy ilyen súlyos ügyben én biztosan elcsattintanék egy nagy pofont a kedves gyermekemnek, mert ez nem gyerekjáték. Semmi gép, semmi Tv egy bizonyos ideig és végképp ne mehessen sehova.. Rákényszeríteni a tanulásra és csak akkor engedni a dolgokból ha változnak a jegyek és a viselkedés. És akkor is csak folyamatos feloldással.

Én is gyerek vagyok, de én bizonyára ezeket tenném ha nekem gyerekem lenne.

2012. nov. 1. 22:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!