Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek ha 14 éves...

Mit tennétek ha 14 éves kamasz fiatok bejelentené hogy meleg és lenne egy barátja?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok a válaszokra.
2012. okt. 20. 12:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
95%
Kedves 9-es, ez a mondatrész nem igaz: ", DE ez az ő döntése, viszont vállalja el a velejárókat". Nem az Ő döntése. Ahogy neked sem a te döntésed, hogy kihez vonzódsz és kihez nem. A legtöbb ember érzéseit pedig 14 éves korban már érdemes komolyabban megfontolni. Nem mondom, hogy biztos, de elgondolkodtató a vágy! Titokban élni pedig szomorú, és örök boldogtalanságra kárhoztatott dolog. Minél előbb megtanulja kezelni a helyzetet és természetesen viselkedni, elfogadni önmagát, annál előbb lesz esélye boldognak lenni (ez a heterokra is igaz, testképzavarosokra, vagy megfelelési kényszeres emberekre is. Önmagad elfogadása az első. A többiek a második helyen vannak!)
2012. okt. 21. 01:35
 12/29 anonim ***** válasza:
92%

Elég felvilágosult embernek tartom magam és kiállnék a gyermekem mellett. Bár meleg vagyok és nyilván nem esnék kétségbe, mert tudnám, hogy nem olyan rossz ez az életforma, mint azt sokan hiszik. A családom és a barátiam elfogadtak, páromban megtaláltam azt, akivel le szeretném élni az életemet. Ha a gyermekem a saját neméhez vonzódna, akkor segíteném, hogy ő is hasonlóan jól érezze magát az életben, mint én. Szeretnék saját gyereket, örökbe fogadni nem szeretnék. Más gyermekét nem akarnám nevelni. Mindenesetre már gyermekkorától kezdve megpróbálnám előítéletektől mentesnek nevelni, hogy ha esetleg oda kerülne és rádöbbenne, hogy meleg akkor ne szégyellje magát és ne tartsa bűnnek. Ha lenne barátja akkor szívesen megismerném. Érdekelne, hogy ki az, akit érdemesnek tart arra, hogy kapcsolatban legyen vele.

Talán, csak annyiból nem örülnék ennek a bejelentésének, mert akkor lehet néhány tudatlan azzal vádaskodna, hogy biztos szándékosan melegnek neveltem. Pedig egy heteró szülők által nevelt gyermek sem azért lesz heteró, mert annak nevelték, hanem mert olyan az identitása.

23 meleg F.

2012. okt. 21. 10:39
 13/29 anonim ***** válasza:
5%
Csak én érzem az ellentmondást amikor egy meleg elképzeli azt a helyzetet hogy gyereke lesz? Talán örökbe fogad egyet vagy hogy? Egyébként ha rajtam múlna betiltanám a melegség reklámozását és nem fogadhatnának örökbe gyereket. Sokkal kevesebb meleg lenne. Minden a neveltetés kérdése ezért az én gyerekem nem lesz meleg ha mégis az lenne tudom hogy lenne benne annyi becsület és büszkeség hogy elfojtaná.
2012. okt. 21. 15:06
 14/29 anonim ***** válasza:
94%

13-as.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy a neveltetésen múlik? Szerinted egy meleg fiúnak azt súlykolják a szülei, hogy keress magad mellé egy helyes, kedves fiút, ő pedig ennek eleget tesz? Ne hülyéskedj már.

Az meg, hogyha a nevelésed ellenére mégis meleg lesz, majd elfojtja magába. Mit akarsz a gyerekednek? Hogy boldog legyen mégha egy azonos neművel is lesz az, vagy hogy egy boldogtalan ember legyen, aki a szülei kedvéért egy látszatkapcsolatban él, tönkretéve a másik felet is? Nem kell örülni neki, de el kell fogadni, elvégre a saját gyereked.

12-es: hogy szeretnél gyereket? El nem tudom képzelni anyaként, hogy van olyan nő, aki ezt bevállalná és lemondana a gyerekéről.

2012. okt. 21. 15:29
 15/29 anonim ***** válasza:
96%

Béranyát fogadnák. Nyilván nem itthon, hanem külföldön!

Egy meleg mért ne akarhatna gyereket? Nekem nem lehetnek apai érzéseim, hogy szeretném a gyermekemet felnevelni, megmutatni neki a világot, elindítani az életben?

23 meleg F.

2012. okt. 21. 15:54
 16/29 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom miért háborodtál fel, csak kérdeztem valamit, bocs.
2012. okt. 21. 15:59
 17/29 anonim ***** válasza:
92%

A 13-asnak akartam válaszolni. Bár nem különítettem el egyértelműen a válaszomban azt a részt, ami neki szólt! Én kérek elnézést!

23 meleg F.

2012. okt. 21. 16:09
 18/29 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudom hogy most sírjak-e vagy nevessek ezeken a válaszokon de szomorú hogy ilyen világban élünk.
2012. okt. 21. 20:43
 19/29 anonim ***** válasza:
92%
Semmit, megköszönném az őszinteségét, és örülnék, hogy annyira jó a kapcsolatunk, hogy ezt nyugodtan elmondja.
2012. okt. 22. 01:23
 20/29 A kérdező kommentje:

Anyám elakart vinni pszichológushoz, de nem tette mert közöltem hogy pszichológus őt faggatná , s nem engem.

Lassacskán elfogadja :)

2012. okt. 22. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!