Néha porszívózok még nála, ha épp a lakást rendezem, de többnyire ő, persze más, mint mikor én takarítottam. Most nagyobb a rumli, de nekem is meg kellett szoknom, szóval adok neki időt még. Ha nagyon nagy a káosz, rászólok erősen, és akkor rendet tesz. Nemsoká 13 éves.
2012. okt. 5. 11:11
2/9 anonim válasza:
nekem 12 múlt augusztusban,legtöbbször én takarítok,ő csak a szennyest viszi ki
2012. okt. 5. 13:36
3/9 anonim válasza:
Szerintem egy 12 éves nyugodtan porszívózza és rakja rendbe a szobáját nem olyan nagy dolog az,persze nagy takarításnál közösen
2012. okt. 5. 17:26
4/9 anonim válasza:
Nekem mindig takarítanom kellett a saját szobámban... Ha úgy volt anyum megcsinálta helyettem, de egész kicsi korom óta rám lett szólva, hogy takarítsak, így teljesen természetesnek veszem. Most 14 vagyok, és bár magamtól nem takarítok ki, anyum ha szól, megcsinálom.
2012. okt. 5. 19:07
5/9 anonim válasza:
Az enyémek még csak 9 és 10,5, a szobájukat ők tartják rendben. A porszívózásnál még segítek, de már nem sokáig.
Félévente pedig együtt mindent kipakolunk, alapos nagytakarítást csinálunk, a játékosdobozokat kitöröljük.
2012. okt. 7. 09:50
6/9 anonim válasza:
Nekem ez így elég fura kérdés, de a válaszok alapján lehet hogy mégis így a "normális"... mindenesetre nálunk úgy volt, hogy kb. 8-9 éves korunktól kezdve együtt takarítottunk anyuval, a húgom meg én is. Szombat volt a takarítos nap, anyu porszívózott, mi port töröltünk, anyu felmosott. Később a fürdőszoba-pucolást is mi "nyertük meg" a tesómmal. Minden helyiséget együtt csináltunk, a mi szobánkat is. Mire megfőtt az ebéd, végeztünk is. Persze akkor jó ideig nagyon utáltuk, de másik oldalról meg lelkifurdalásunk volt ha anyu egyedül állt neki mert nagyon tiltakoztunk.
Szóval nekem ez sokkal ésszerűbb, mint a "mindenki takarítsa a saját szobáját" rendszer. A takarításon túl rendet tartani természetesen mindenkinek a saját szobájában kellett.
2012. okt. 7. 10:36
7/9 anonim válasza:
A lányom kitakarítja a saját szobáját+vagy a többi szobát is felporszívózza vagy a fürdőt takarítja.Nincs ebben semmi különleges .Igenis segítsen az ekkora gyerek otthon.
2012. okt. 7. 11:05
8/9 anonim válasza:
8-9éves korom óta a saját szobám saját magam takarítom.
15/L
2012. okt. 7. 21:06
9/9 anonim válasza:
A lányom 12 éves kora óta takarít egyedül a szobájában. Ez először csak abból állt, hogy helyére tette a cuccait, leporolt mindenütt, megigazított mindent. Most 14 éves. Maga pórszívózik, kitakarítja az ablakot, és kimossa a saját szennyeseit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!