Miért mondják a szülők a gyerekeiknek, hogy szépek, miközben valójában csúnyák?
Kérdező te egy bunkó paraszt vagy, remélem sose lesz gyereked.
Na és szerinted miért nem? Mert egy életre elrontanám az önbizalmát, közben meg lehet, hogy idősebb korában igenis szép/helyes lesz. Egyébként meg az ember tudja magáról, hogy hogy néz ki, el tudja dönteni, hogy szép vagy ronda. Főleg kamaszkorban, amikor minden apró hibát észrevesz. Ha pedig erre még fel is hívod a figyelmét, tönkreteszed. Ha te vagy az anyja/apja felnéz rád, és ha megmondod neki hogy de ronda vagy, akkor el is hiszei.
Kérdező!
HÜLYE VAGY!
Szerinted ki a f@sznak van még pénze ilyenekre havi 5X???
A szülőnek a gyerek önbizalmát kell erősíteni és nem rombolni! Segítenie kell mindig jóban-rosszban!
13/F
Amúgy te hány éves vagy? Úgy ősszintén? Mert vagy egy 14-15 éves beképzelt p*csa vagy vagy egy 6-8 éves...
Szerinted ki a f@sznak van még pénze ilyenekre havi 5X???
A szülőnek a gyerek önbizalmát kell erősíteni és nem rombolni! Segítenie kell mindig jóban-rosszban!
13/F
Egy normalis szulo nem mond olyat a gyerekere, hogy csunya, buta, meg hasonlo lelekrombolo dolgokat.
El nem tudom kepzelni, hogy hogy lehet olyan szulo, akinek csunya a sajat gyereke. Ezzel egyebekent sajat maganak mondja csunyanak, hisz a gyereke hasonlit ra:D
A szeretet megszepit mindenkit.
Nekem mondtak ilyeneket, amikor hoztam egy-két rosszabb jegyet (eminens voltam egyébként), hogy mi ez már, mert eddig legalább az eredményeimmel kitűntem, ha már a szépségemmel nem tudok, meg kövér disznóztak, amiről egy bizonyos határig nem is én tehetek, mert genetika is van benne bőven. Szerintem az lenne az alap, hogy a szülő szeresse a gyerekét, és tetsszen neki úgy, ahogy van. Ha nem így van, ott a szülői érzésekkel van óriási probléma. Másrészt meg a szépség baromira relatív dolog. Azt hiszed, a te ízlésed vagy a média által ditkált szépségideál az általános és örök? Egy fenét. Nekem emiatt volt hatalmas önbizalomhiányom, és van is, és bezárkóztam, és azt hittem, senki sem szerethet, mert csúnya vagyok... és most, hogy találkoztam a barátommal, akinek tényleg úgy tetszem, ahogy vagyok, a pluszkilóimmal, a karikás szemeimmel együtt, most kezdem erősebbnek érezni magam. Addig kb. egy lelki roncs voltam.
Kérdező, te nyilván egy tini vagy még, vagyis tuti, hogy nincs még gyereked. Ilyen kérdést nem tennél fel, ha lenne, ebben biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!