Miért van az, hogy egyes szülők engedik 12 éves gyerekeiknek, hogy suli időszak alatt minden hétvégén, nyáron pedig minden nap vmelyik kocsmában feküdjenek részegen?
Nem tudom, én is várom a kérdésre a választ.
A helyi rendőrmufti ki van akadva állandóan, hogy 12-13 éves gyerekeket éjjel 2-3-kor vadásznak be, majd hazaviszik őket, ahol a szülő jól leb.assza a rendőröket, hogy ők elengedték a gyerekeket, mégis miért hozták őket haza. Amúgy is veszélyes környéken lakunk, mert 12 éves gyerekek profibetöréssel foglalkoznak! (Ez nem vicc!!!) Ilyen a világ...
Azért ne általánosíts... Engem is elengednek a szüleim, igaz, nem 12 vagyok, hanem 15 éves, de ez lényegtelen, annyi idősen is elengedtek. Igaz, nem hajnali órákig, csak 9-10ig.
És igenis hibás a pultos! Ha egyszer törvénybe van foglalva, hogy 18 alatt nem adhatja ki a piát, akkor ne is adja ki.
És a szülő sem feltétlenül hibás, hogy a gyerek beb@szva megy haza, azért engedi ki, hogy jól érezze magát.
13 vagyok:
Mi az,hogy a szülő nem hibás ha a gyerek beb*szva megy haza?AKkor ki a hibás?A gyereken meg a szülönkivül??Mert a pultos nem adja ki ha a gyerek úgy van nevelve,hogy 12 évesen,ne kocsméba járjon,meg ne hazudozzon stb..És nem hiszem,hogy a pultos hibája lenne az,hogy a gyerek a földön hever.Jó nem kéne kiadnia.De egy 12 éves gerek mit keres 10 órakkor egy kocsmába?Mert szerintem semmit.És itt a legnaggyobb hibás a szülő.Mert Ő neveli,úgy,hogy ne igyon,ne kocsmázzon stb.. és ha még el is engedi 10-ig a kocsmába akkor ki a hibás??
Engem a szüleim 18 éves koromig, csak este 9-ig engedtek el. Egyszer gyújtottam rá 18 év alatt, persze nálunk senki nem cigizett, megérezték rajtam és irtó balhé volt. Az alkohollal nem kisérleteztem.
A szülői nevelésen múlik minden. Nekem sem volt kedvem "csavarogni", mert a suliban du-i szakkörök, edzések voltak. Nyári vagy más szünetekben pedig olyan elfoglaltságot kaptam, amivel elszórakoztam.
A mai világban a tv, video, informatika köti le a gyerekek figyelmét és a görkori, bmx... stb.
A szülőknek pedig nincs türelmük a gyerekkel is foglalkozni, amikor munkanélküliség van.
Üdv. 37 éves diplomás anyuka, akinek 17 hónapos a kislány
Továbbra is fenntartom azt az állításomat, miszerint nem mindig a szülő a hibás. Nem azt mondtam, hogy nem a szülő a hibás, de nem mindig, és nem csak ő.
Például, tegyük fel, hogy van 4-5 barát, fiú vagy lány egykutya, akiket az anyukája-apukája jól nevelt, kedves, aranyos gyerekeknek. Bekerül közéjük egy gyerek, aki viszont rossz, balhés. És ha egy ilyen van, a többi is az lesz, lásd egy bolond százat csinál aranyköpés.
És a pultos tehet arról, hogyha a kölök részegen fetreng, nem kell kiadni a gyerekeknek a cigit meg a piát (oké, megvetethetik, de egyáltlán nem ritka, hogy kiadják ilyen kicsiknek is). 18 alatt nem szolgálhatóak ki, törvény írja meg. Én sem megyek ki az utcára, és rabolok ki embereket, mert attól nekem több lesz a pénzem, mert az törvénytelen.
Jajj miaz,hogy olyan lesz.?
Nekem a barátnőim 13 évesen bulizni mennek,pasiznak össze-vissza hetente,naponta más a pasijuk,nem tanulnak,''élik az életüket''/bár szerintem nem 13 éves kéne így élni az életed/és mégis én érdekes,nem pasizok/egyálltalán/buli eszembe se jutna,kitünő tanuló vagyok,segítek a szüleimnek és mégis ők a barátaim akikkel elszoktam menni vásárolni,beszélgetni,ott aludni.És nem vagyok ilyen és aki ebbe a társaságban van /4-en vgyunk összesen/még egy lány olyan mint én,így ha bármi elvetemült ötletük van ,akkor ott állunk melletük és próbálunk setíeni nekik.Bár mostmár nem vagyunk velük,mert teljesen megváltoztak,de bármi baj történne a meggondolatlanásguk/menőséük miatt akkr tudom,hogy mi ott lennénk és segítenénk nekik akármekkora idióták,hogy ilyet csinálnak és ez fordítva is igaz.És érdekes,hogy mi mégse lettünk olyanok??Miért,mert normális családi hátterünk van,anyukám,apukám úgy nevelt,hogy az legyek aki akarok lenni és ne az aki úgy viselkedik,hogy otthon este sír,mert hülye volt.Meg,hogy nem kell belemennem minden hullámba,mert egyszer elsúlyedek-->Magyarul:nem kell mindenbe belemennem ,mert egyszer lesülyedek ,a padlóra vagy akárhova máshova.És érdekes eszem ágába nem lenne,innom,drogoznom stb...
nem az a baj, hogy néha elmennek bulizni hanem az hogy mindennap(még ez se akkora gáz) hanem az ahogyan buliznak
igaz valamilyen szinten a pultos is hibás, de az amit a mai napig nem értek az az, hogy a szülők miért nem veszik észre?
én 20 éves vagyok, néha én is csináltam ökörséget,de vannak határok...
ha lemegyünk mostanában egy szórakozóhelyre tömve van itt-ott fentrengő fiatallal...
sztem a szülő hibája is mert nem "tanitotta" hogy mit szabad és mit nem bár lehet hogy mondta csak a gyerek nem hallgat rá am a pultosnak 100% ig a hibája mert nem kéne kiadnia 12-13 éveseknem és a gyerekről ne is beszéljünk hogy mennyire benne vagy :P am lehet hogy szegéyn szülő némelyikről nem is tudja hogy valójába hol van mert mondhatja azt is hogy a haveerjához megy át a cigire van eg yjó kifogás a haverjának a szülei cigiznek és az érződik rajta a piára már nem tom és ha a szülő tud róla nem értem mé engedi
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!