Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Van olyan köztetek...

Szülők! Van olyan köztetek aki nem ad zsebpénzt az iskolás gyerekének soha? Miért?

Figyelt kérdés
Tudom vannak ilyenek, csak azt nem értem miért? Szegény családban nőttem fel, de én is kaptam egy kevés zsebpénzt mindig. Aki nem ad a gyerekének, az miért nem ad?

2012. aug. 14. 23:47
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én 10 éves korom óta kapok zsebpénzt..nekem van 1 nővérem és egy bátyám.Ők is mindig kaptak..Általános iskolában 500 ft-ot kaptam hetente..most egy gimnáziumba járok (igaz most leszek 7.-es de az én évfolyamom 8 osztályos így 5-12.-ig odajárunk) és így 1000 ft-ot kapok hetente...Általános iskolában nem volt büfé meg ilyenek így csak gyűjtögettem és amit akartam venni megvettem..a gimiben már van büfé ezért is kapok több pénzt..szülinapra és névnapra kapok nagyszüleimtől 5000 ft-ot..Viszont: nekem ebből a pénzből úgy kell gazdálkodnom h a nadrágokat,pólókat,fehérneműket,cipőket és könyveket mind-mind nekem kell fizetnem...Persze van olyan h kapok egy cipőt vagy pólót de pl én most egy kézi cipőt akartam venni és erre is én gyűjtöttem össze a 16000 ft-ot..a sulis dolgokat természetesen anyáék fizetik...ha elmegyek moziba vagy sütizni a barátaimmal akkor mindig megkérdezik h van-e pénzem de még pár száz forintot adnak is..ugyan így osztálykirándulásra is kapok egy ezrest és ami abból megmarad az az enyém..ajándékozáskor tesóimmal közösen veszünk ajándékot.Szerintem a mi rendszerünk jó mert így megtanuljuk a pénz értékét ugyanis ha nem gyűjtünk és megtetszik hirtelen valami nem tudjuk megvenni..és én nem csak kapok pénzt de mindent szüleim fizetnek hanem én kapok pénzt de abból vásárolok is magamnak ruhákat..bocsi az esetleges helyesírási hibákért és a hosszúra nyúlt válaszért:) 13/l
2012. aug. 21. 13:59
 42/44 anonim ***** válasza:

Soha nem kaptam zsebpénzt.Régebben volt az hogyha a héten nem hozok 3-ast vagy az alatti jegyeket kaptam egy 500-ast.Ez feledésbe merült.Ha kéne ruha/vagy valami mondom a szüleimnek és pénzügyi helyzettől függően vagy megkaptam vagy nem.Ha nem , nem.

Sohase volt rá szükségem,és nem is lesz.Inkább megdolgozom a pénzért már most.3 hétig voltam a dinnyeföldön szedni/dobálni napi min.8 órában.

15/F

2012. aug. 22. 22:29
 43/44 Sophie-Mila válasza:
Nekem volt egy olyan 2-3 hét, amikor kaptam zsebpénzt, nem sokat épp annyit, hogy a sulis büfében tudtam magamnak kaját venni. Ha kérek, akkor általában szoktak adni, bár olyan ritkán van, mert nekem is van pénzem és általában azt használom
2012. aug. 24. 15:17
 44/44 anonim ***** válasza:

Én már 19 éves vagyok. Én sem kaptam soha zsebpénzt. Ha kellett valami akkor adtak. Aztán amikor már tudtam, elmentem diákmunkára (önszántamból), akkor meg már csak alig-alig kértem. Mindig arra tanítottak, hogy ne legyek követelőző és aki nem dolgozik meg a pénzért, mert úgy van vele, hogy "jajj, engem anyám eltart, apuci minden költségemet kifizeti", az soha nem fogja megbecsülni a pénzt. Erre akkor jöttem rá, amikor már én is dolgoztam. Onnantól kezdve nem költök fölöslegesen minden hülyeségre, ami éppen megtetszik, hanem elgondolkodok: szükségem van-e erre vagy sem?, van-e hozzá cipőm? ... stb.

Én örülük neki, és büszke is vagyok rá, hogy ilyen szüleim vannak, és hogy így neveltek.

2012. aug. 31. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!