Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, Tinik! 13 éves lánynak...

Szülők, Tinik! 13 éves lánynak áttetsző szempillaspirál és szájfény?

Figyelt kérdés

Keresztlányom nagyon szeretne sminkelni, de az édesanyja nem engedi. 13. születésnapjára ezt gondoltam neki, de előbb megkérdezem, szerintetek ezt is el fogja-e utasítani az édesanya? Illetve, egyáltalán ennek örülne-e a (kis)lány?

természetesen megkérdezem az anyukát,de előbb felmérném a ti véleményeteket.

2012. aug. 13. 14:53
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
13 évesen kaptam anyától az elso szempillaspirálomat és akkoriban már kérdezés nélkul vehettem szones szájfényt,sot még ruzsom is volt már,amit nem használtam,de volt. amíg nem a szemét festi és nem az arcára ken minden dolgot minden jó. én sem lettem r***c,ez csak smink nem drog
2012. aug. 13. 21:07
 12/32 anonim ***** válasza:
13 vagyok és én is szempillaspirált és szájfényt használok..
2012. aug. 13. 21:17
 13/32 anonim ***** válasza:
Először mindenképp kérdezd meg az anyukát, hogy senkinek sem legyen kellemetlen.
2012. aug. 13. 21:44
 14/32 anonim ***** válasza:
21%
Igazából lehet ha azt veszel neki azzal egy kicsit az anya ellen lázítod. Amúgy már nagyon népszerű hogy a 11 éves kis p*csák is sminkelik magukat.. habár azt inkább hagyjuk hogy milyen szarul csinálják. Igazából szájfény simán, szempilla spirális elmegy ha normálisan használja és nem áll össze csomóba a szempillája. Egyébként én nem sminkelem magam pedig 15 vagyok.
2012. aug. 13. 22:15
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

A lány biztos örülne neki az anyuka más kérdés...

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

Most bemásolom a fönti kérdésből a válasza(i)mat.

"Én 7.-ben néhányszor (mondjuk úgy hetente 1-2-szer) kispiráloztam a szememet, meg szájfényt is használtam. Nálunk a lányok fele kb. ugyanígy csinálta. 8. végére (egyébként én is 6 osztályos gimibe járok) már rendszeressé vált a sminkelés. Mindenkinek a saját védjegye szerint, volt aki vastagon kihúzta a szemét, volt aki nagy szempillákat, vagy feltűnő szájfényt használt. Én személy szerint az átlagnál több szemspirált.

Azóta hozzászoktam és már az a furcsa, ha nincs fenn rajtam szempillaspirál. Szerintem ez mindenkinek jól áll. A lányoknak/nőknek sokszor hozzátartozik a mindennapjikhoz a smink.

Egyébként én egy darabig nyaggattam a szüleimet, hogy engedjék meg, hogy sminkeljek (nem engedték), aztán szépen magamtól elkezdtem. Eredetileg beszólogattak, de mostanra megszokták. :)

15/L"

"Előző vagyok, most így elolvasva a kommenteket...

Szerintem egy kis szempillaspiráltól senki nem lesz műnő. Sőt én olyan 12 éven felülivel még nem találkoztam, akin nem állt volna jól. Az a lényeg, hogy ne túl sokat rakjon fel. Tehát ne ragadjon, meg csomósodjon.

Én egy elég erős 6 osztályosba járok, eredetileg nem sminkeltem magam, aztán utána fokozatosan szoktam hozzá. A tanárok (kivétel párat) nem nagyon szólogatnak be a csajoknak, max ha valaki egy kicsit túllő a célon a körmeivel, vagy a szemhéjpúderével (ami jelezném, ennyi idősen szerintem még tényleg nem menő), de alapvetően nem érdekli őket, hogy mit kenünk magunkra.

Szóval nyugi. Meg úgyis a többi lányt fogja nézni, ha ők sem sminkelnek, akkor a lányod se fog, mert nem akar kilógni a sorból... Ha meg a többiek is elkezdik, akkor ő is el fogja."

Csak hogy ne kerekedjen itt mégegy hasonló vita...

2012. aug. 14. 00:11
 16/32 anonim ***** válasza:

Ha az anyukája nem engedi akkor lehet,hogy nem jó ötlet.

Én 17 éves vagyok,hugom 13. Ő már "sminkeli" magát,mert azt látja tőlem is meg anyától is.

2012. aug. 14. 00:22
 17/32 anonim ***** válasza:

Ez az anyukájától függ. Nekem anyukám 13 évesen (talán még be sem töltöttem, mert hetedik osztály februárjában lettem 13) engedte. Áttetsző szempillaspirál (szinte semmit nem változtat, korrektor(biztos neki is vannak pattanásai, én pl. sokkal jobban éreztem magam vele) Labello (úgy nézett ki, mint a szájfény)

De van olyan, akinek 14-15 évesen is ellenzik a szülei...

úgyhogy ez csak az édesanyján múlik

2012. aug. 14. 10:48
 18/32 anonim válasza:

én 13 leszek,és az anyukám megengedi,hogy sminkeljem magam. de nem vagyok ribanc. farsangkor és osztálybulikor kihúztam szemceruzával a szemem, de hétköznapokra nem mindig sminkelem magam. szájfényt csak néha teszek fel, színtelent, szempillaspirált is csak néha(pl. osztálykép, vagy amikor van időm és eszembe jut).és festem a körmöm, de nem azért,hogy felhívjam magamra a fiúk figyelmét, hanem mert nekem tetszik. és amúgy is attól egy fiúnak se tetszhetnék jobban ha mondjuk fekete lenne a körmöm.

VÁLASZ: kérdezze meg az anyukáját, szerintem a színtelen szájfény és szempillasprirál nem lehet gond. ha mégis, legalább nem vette meg feleslegesen. és a keresztlánya biztos örülne neki. esetleg vehet egy enyhe pirosítót(bár azt én nem használok, de ha nem csillog,vagy rikító rózsaszín, csak természetes, akkor nem lehet belőle nagy baj)és boldog szülinapot neki!:)

2012. aug. 16. 15:08
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
hát nem hinném hogy egy kis sminktől már megfognak erőszakolni az utszán az inkább a viselkedéstől és az öltözettől függ.én 13 éves vagyok és egy kis szempillaspirált szoktam használni nem is feltünő és nem is ku*vás.:) szóval ha megbeszéled az anyukájával és beleegyezik akkor nyugodtan vedd meg én is örülnék egy sminkkészletnek:)
2012. aug. 17. 12:04
 20/32 anonim ***** válasza:
előző vagyok az utcán rosszúl írtam bocsi:)
2012. aug. 17. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!