Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves kamasz olvasók, mivel...

Kedves kamasz olvasók, mivel tudja a család elérni, hogy a most 11 éves kislány mondjuk 13 éves korában ne érezzen kényszert, hogy lefeküdjön bárkivel is?

Figyelt kérdés

De most komolyan. Azon vagyunk, hogy értékesnek, szépnek tartsa magát (az is), de ahogy körülnézek a világban már félek.

Beszélgetünk vele sokat, tényleg figyelünk rá. Nagyon megköszönöm, ha őszintén leírjátok erről a gondolataitokat.

2009. júl. 20. 07:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Viasaton látott műsorral kapcsolatban... szerintem meg pont nem való tiniknek. Csak úgy félfüllel kaptam el belőle szavakat : gusztustalan, elfogadhatatlan, stb. ilyen jelzők szerepeltek - szerintem azt nem szabad nézniük.

A kérdésre válaszolva: szerintem időben kezdj vele beszélgetni a szexualitásról. Mindig csak annyit mondj amennyi érdekli, ne többet. Ha őszintén beszélsz vele, kérdezni fog, mesélni fog, és tudod terelgetni!

És a legfontosabb: Ne engedj meg mindent neki! Sok szülő elköveti azt a hibát! Kész kis nőnek érzik magukat rúzs, ruha, külsőségekben, persze hogy úgy érzik, hogy nőként is kell viselkedniük.

És az apai kellő szigor sokat segít ebben a korban, szüksége van rá a lányoknak.

2009. júl. 23. 18:54
 12/17 anonim válasza:

Szia

szerintem ha beszélsz vele ilyen dolgokról akkor csak te beszélj vele az apukáját ne vond be a beszélgetésbe tudom ezt most nem tartod jónak de általában az ilyen korú lányok

kínosnak tartják az ilyen beszélgetéseket

nagyon fontosnak tartom hogy mindig mond neki hogy el fog jönni az ő fehér lovon érkező szőke hercege és ne törődj avval ha szerelmes pl:egy fim szereplőbe akit akár egy motoros kemény fiúnak tart aki szerinte egyszer majd megmenti az idegesítő szüleitől vagy egy vámpír fiút játszó színészbe aki nélkül nem tud élni és minden este avval alszik el hogy talán ma este eljön hozzá és a fiú annyira megkedveli hogy nem issza meg a vérét hanem örökre együtt maradnak.

ez nem baj de ha a vámpíros oldalt választja akkor inkább csinál úgy mintha szerinted nem léteznének ilyen lények .

mert akkor annál jobban álomvilágban fog élni és ilyen korában ez jobb mint hogy mindent rossznak lásson és azt higgye nem tartozik a világba .

ja, és még nagyon fontos hogy ne tudja meg hogy itt kértél tanácsot mert ki fog borulni.

2009. aug. 4. 02:02
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

A vallásos nevelést állandóan szidják, de egy keresztény családban ilyen problémák nincsenek.

Ha foglalkoznak vele nem lesz probléma. És ha a példa is jó, nem kell félni.

2009. aug. 11. 19:30
 14/17 anonim válasza:
70%
Ha eddig úgy neveltétek, esze ágában se lesz. 14 éves vagyok jó nevelést kaptam, és nem tervezem h akárkivel is lefeküdjek egyenlőre. Minden az eddigi nevelés kérédse. Azt mondják hogy 6 éves korig lehet a gyereket nevelni. kitudja.
2009. aug. 25. 11:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell aggódni, és ami a nagy családi beszélgetéseket illeti felesleges mert hidd el már tud mindent, ha helyesen neveltétek akkor érezni fogja a szex erkölcsi súlyát és nem akar majd lefeküdni senkivel túl korán.

De azért csak óvatosan mert minél jobban mondjátok neki hogy ne tegye, vagyis minél jobban próbáljátok védeni ettől annál kíváncsibb lesz hogy milyen lehet az amitől ennyire óvni akarjátok szóval pont fordított reakció váltható ki könnyen.

2009. dec. 4. 16:05
 16/17 anonim ***** válasza:
én 14 vagyok, és semmilyen kényszert nem érzek, hogy lefeküdjek valakivel.
2009. dec. 14. 18:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is 13 éves vagyok, és sajnos van olyan évfolyamtársam, aki már nem szűz. És hát ők a "menők". Nekem eszem ágamban nincs még lefeküdni akárkivel is, még csak most kezdett udvarolni egy fiú:) És hát szerintem is az apukát hagyjátok ki a beszélgetésből én apukámnak azt sem mondtam meg mikor menstruáltam.
2010. nov. 26. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!