Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit csinálnátok 17...

Szülők! Mit csinálnátok 17 éves fiatokkal, aki sáros lábbal ráment a vadi új,2 napos bézs színű szőnyegre? Mondanom sem kell, hogy nem megy ki belőle.

Figyelt kérdés

Nem rég jöttem haza, és most vettem észre. A szobát nem használjuk, csak amolyan tisztaszoba. Most volt festés, és új szőnyeget vettünk. Tegnapelőtt leraktuk, ma meg sáros lábbal ráment. Kb 20 lábnyom. Már csak azért sem értem, mert 5 perc alatt megmossa a lábát, van kint egy lavor, tele vízzel, sőt, még törölköző is. És hogy ő neki oda miért kellett bemenni? Nagyjából csak főzős cuccok, meg alkalmi ruhák vannak, de nem azokhoz ment.

Első gondolatom az volt, hogy kitakaríttatom vele, de nem megy ki, semilyen folttisztítóval, se szőnyegtisztítóval, semmivel. Holnap megpróbáljuk magasnyomású mosóval, de félek az se használ. Ti jelen esetben mit csinálnátok vele?

2012. júl. 21. 02:03
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
65%

Nos, egy fiú is igenis takaríthat. Aki ezen felháborodik, az bizonyára ő a maga is egy elkényeztetett tinédzser fiú. Én megmondanám neki, hogy addig nincs kimenő, sem zsebpénz, sem semmi szórakozás, amíg a szőnyeget valahogy rendbe nem szedte. Főjön neki a feje, hogy hogyan.

A verést nem javaslom. Ha ilyen, még ő maga fog neked menni.

Elég szomorú itt az ilyen fiúkának a véleménye, hogy feljelentené a szüleit, meg emiatt megutálná őket.

Hát, én néha kaptam egy-két pofont a szüleimtől, de ezért nem csukatnám le őket. Ezért megutálni, és hogy világra hozott, felnevelt, az nem jut eszedbe? Nem kis áldozat a szülők részéről. Ha ennyi kell csak ahhoz, hogy elfelejtse ezt valaki, akkor az elég szomorú.

2012. júl. 22. 09:41
 22/42 A kérdező kommentje:

Hát szerintem is nyugodtan takaríthat. De a szőnyeget inkább hagyjuk, úgysem lesz olyan, mint újkorában. De neki kell kipakolni mindent a szobából, a nehezebbeket meg elhúzni az egyik oldalra, aztán a másikra. És addig nem mehet sehova, nem TV-zhet, nem gépezhet, amíg rend nincs.

Ha nem csinálja meg, akkor egész nyáron. Vissza nem ütne, nem olyan, eddig a szóból is értett. De ötlet elvetve, szerintem ez nagyobb büntetés. Amúgy 17 évesen nem olyan megalázó neki, ha kap, mint nekem, 43 évesen ha azt mondja, hogy szarok rá. És semmit nem csinált érte. A bátyja még annyit se volt elengedve mint ő, mégis eszébe se jutott volna hasonlót tenni.

Megcsikizni büntetés lenne? Nagyon érzékeny a talpa, és megütni amúgy se tudnám.

2012. júl. 22. 10:26
 23/42 anonim ***** válasza:
35%

Még van ahol van tisztaszoba? :o

Minek van feleleges szobátok, minek költötök felesleges dolgokra amik ott állnak, porosodnak, áll benne a pénz, megy a pocsékba?

Ennyire gazdagok vagytok?

akkor fektesd be

mi a fr*ncnak egy olyan szobába flancos szőnyeg ami nem jó semmire, eladni sem tudod majd

most biztos fut a szekér, megy a pocséklás, aztán majd jön a jajgatás amikor beüt a csőd, tudod hány ilyet láttam?

teniszpálya, 30 milliós kocsi, aztán szépen elfogyott minden

már bocsánat, hogy a zsebedben turkálok

csak sosem bírtam azokat akik disznek és funkciótlannak tartanak a lakásban dolgokat, nem lehet rálépni, nem lehet ráülni, nem lehet hozzányúlni, akkor meg minek?

miért ment rá? biztos idegesíteni akart, vagy valamit tettél neki, nem tettél neki, vagy ez a fétise, és izgalmasnak találta, hogy piszkos lábbal rámegy a szent szőnyegre

takaríttasd ki vele, ja

sáros lábynom ki kell hogy jöjjön, az csak homok

2012. júl. 22. 14:07
 24/42 anonim ***** válasza:
85%

aha, olvasom, akkor elég egyértelmű a helyzet

nem verném meg a helyedben, mert ezzel csak önmagad gyengeségét bizonyítod, plusz, még jobban elmérgesedik a helyzet

egy számodra kedves tárgyon vezette le a feszültséget

mert rajtad nem tudta, nyiltan megmérkőzni az apjával nem is akart. hiszen azért az apja vagy és szeret. inkább megrongált egy tárgyat, és nem téged.

erre is gondolj

ja és szokj le a felesleges tárgyak vásárlásról, mert neked meg ez a fétised

a drága szőnyeg

sz*r dolog, amikor a gyereked úgy érzi, hogy egy szőnyeggel kell rivalizálnia a szeretetedért

2012. júl. 22. 14:14
 25/42 anonim ***** válasza:
40%

hallod kérdező, komolyan neked még lábfétised is van, a fiad ezt valszeg tőled örökölte, azért tapicskálta össze a szönyeget

hagyd már a talpát! vagy ez téged felizgat? láthatóan igen egyébként

nem vagyunk törökök

szidd le, mondd meg neki, hogy pucolja ki, akár kézzel, ennyi

a talpát hagyd békén!

2012. júl. 22. 14:17
 26/42 anonim ***** válasza:
83%

ja és legközelebb engedd el

de feltételekkel

pl. nihat vmennyit, de ne legyen részeg, mert akkor többet nem mehet

ha normális, akkor találja ki aő a feltételek, hogy mit vállal, és ha nem tartja be többet nem mehet el ezzel a társasággal szórakozni

be fogja tartani, ha önmagával szemben igényes

ha csak szimplán megtiltod, akkor úgyis el fog menni velük lógni, max nem kötii az orrodra, ha nem ost akkor majd 5 év múlva

de látom, hogy egyébként szereted a fiad. ás alapvetően már meg is bocsátottál neki, (csiklandozós rész) de tuti lábfétised van, ez tuti :)

2012. júl. 22. 14:24
 27/42 anonim ***** válasza:
49%

ma 14:07

Úgy szeretem komolyan ezt az irigykedő hozzáállást! Lehet hogy nagy házban élnek, akkor most álljon üresen, bútorok és minden más nélkül egy szoba?! Nálunk is van "tisztaszoba", sőt 2 is. Azért mert 3an (szülők + gyerek --> tehát erre kéne 2 hálószoba) élünk egy 5 hálószobás házban, és azt a 3at, hogy máshogy lehetne felhasználni...Nálunk pl vannak mindkettőben ruhák, az egyikben a szüleimé, a másikban az enyémek, mert a saját szobáinkban lévő szekrényekben már nem fér el ; és vendégeket is ott szoktunk pl fogadni.

Nem hiszem, hogy ez csak a gazdagságon múlna, szimplán lehet hogy csak akkora a házuk, hogy van 1-2 felesleges szobájuk.

2012. júl. 22. 14:25
 28/42 anonim ***** válasza:
86%

tévedésben vagy

én sosem voltam irigy

csak a funkciótlanság zavar

meg a kérdező válság idején szőnyegre b*ssza el a pénzét (más meg ausztrál fenyőt padlót vesz a padlófűtéses lakásába aztán azon sír, hogy most meg nincs fűtés) értelmes dolgok helyett

nem az azvar, hogy vette egy szőnyeg

tőlem vehet 10 misiért is

de az marhaség hogy szőnyege teljesen funkciótlan nem lehet használni semmire

rá sem szabad lépni

ismertem iylen embereket is

múzeumban éltek

akárhová nem lehet leülni, nem lehet rálépni, szinte már műanyag zacskót is adtak a lábunkra

a kérdezőnek is a szpnyeg arra kell, hogy vagizzon vele a szomszédoknak, ismerősöknek, a dísz szobájával

ismerem ezt is, én a Pc-mel vagiztam a 90-es években

vagizzon a kérdező a könyv, cd, dvd gyűjteményével, mert azokat legalább lehet használni

2012. júl. 22. 14:34
 29/42 A kérdező kommentje:

#23, #24

Be van bútorozva, örökölt 100 éves tölgyfaszekrényekkel. És ha nincs rá igény, akkor mi van? Amúgy vendégszobaként is funkcionál. A legnagyobb gyerek elköltözött, így maradt egy üres szoba. Ebbe raktuk be a régi szekrényeket, mert eladták a házat, és vinni kellett. Most kifestettük a szobát, meg kicseréltük a szőnyeget, ami még az első volt. Ez szerintem nem pazarlás. Be lehet menni, van tv, és ha valaki épp mást akar nézni, akkor ott nézheti. 4 tv, 2 gyerek, a feleségem, meg én. Nem 3D tv! Még mielőtt azt is megkapnánk.

Nincs lábfétisem, de elvégre nem sáros kézzel fogdosta össze, meg nem leköpte. Csikizni meg szokták egymást, és tudom, hogy csikis, és nem szereti ha a talpát csikizik. Szokott menni bulizni, de másokkal. Ezzel a csapattal eddig még nem engedtük el, mert mondom, hogy verekedés, meg detox meg árokba fetrengés is van a rovásukon. Szokott inni is, mértékkel.

Mert az jobb lenne, ha tizenpár éves szőnyeg lenne, a kis játékvárosos? Egy átlagos árú szőnyeg. És rá lehet lépni, csak nem kellene 2 naposan tönkretenni.

Könyv, CD, DVD gyűjteményem nem nagyon van, mert nem érdekelnek annyira. Kb 100 könyv, régi, örökölt darabok, cd, dvd meg vagy 300db. De nem is feltűnősködni van, hanem egy amolyan vendégszoba ahol nem lakunk, mert ha laknánk is üres lenne egy szoba. De van, akiből ordít az irígység. De gondolom, ha vendégségbe mennének, és egy kopott, ezer éves szőnyeg lenne, akkor meg ott háborogna.

2012. júl. 22. 15:24
 30/42 anonim ***** válasza:
0%

értem

ok, akkor nem teljesen olyan a helyzet mint amit elképzeltem rólad :)

igaz amit írtál, az alaőján benen az a kép állt össze, hogy óh a szent szőnyegem, amit milliókért vettem, és úh most rélépett a gyerek sáros lábbal, és úh már nem lehet kitisztítani, veszek másikat, mert erre már ráléptek

ezt írtad!

ki lehet tisztítanai a mezítláb bevitt sarat szőnyegtisztító géppel

ha ismernél, tudnád, hogy én mennyire nem vagyok irigy

próbálj meg nem sztereotipiákban gondolkodni

lábfétised meg azért van mert, hsz-eken keresztül azon ábrándoztál, hogy vered el a talpát

na tahadd, olvasd el, mit írtál

én csak abból tudok meríteni amit leirsz, hiszen nem iserlek! és igem szereted a 17 éves gyereked, és ezt becsülöm benned, mert végül eljutottál az ártatlan csikizéshez

mellékesen a gyerekednek is lábfétise van, hiszen összetapcsikálta a szőnyegedet bosszúból (és ennek bizony van olyan üzenete, hogy a szőnyegedet jobban szereted mint engem, meg az is, hogy neked ez a legérzékenyebb pontod) mert nem mondjuk összevagdosta, nem tört össze semmit, nem tett tönkre semmit, hanem a piszos lábával összejárkálta

már ha tényleg szándékosan ette, és nem csak bement vmiért, és tényleg szarik a szőnyegedre (óh drága szőnyegem gondoltad)

ha most 10 écves lennél a szőnyegeddel aludnál

érted amit írtam

én nem bántani akarlak/talak miért bántanálak, azt sem tudom ki vagy

nekem ezek a meglátásaim külső szemlélőként, hangsúlyozom mégegyszer azok alapján amit leírsz

2012. júl. 22. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!