Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit csinálnátok 17...

Szülők! Mit csinálnátok 17 éves fiatokkal, aki sáros lábbal ráment a vadi új,2 napos bézs színű szőnyegre? Mondanom sem kell, hogy nem megy ki belőle.

Figyelt kérdés

Nem rég jöttem haza, és most vettem észre. A szobát nem használjuk, csak amolyan tisztaszoba. Most volt festés, és új szőnyeget vettünk. Tegnapelőtt leraktuk, ma meg sáros lábbal ráment. Kb 20 lábnyom. Már csak azért sem értem, mert 5 perc alatt megmossa a lábát, van kint egy lavor, tele vízzel, sőt, még törölköző is. És hogy ő neki oda miért kellett bemenni? Nagyjából csak főzős cuccok, meg alkalmi ruhák vannak, de nem azokhoz ment.

Első gondolatom az volt, hogy kitakaríttatom vele, de nem megy ki, semilyen folttisztítóval, se szőnyegtisztítóval, semmivel. Holnap megpróbáljuk magasnyomású mosóval, de félek az se használ. Ti jelen esetben mit csinálnátok vele?

2012. júl. 21. 02:03
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
51%
Az ő dolga lenne kitakarítani...
2012. júl. 21. 10:01
 12/42 anonim ***** válasza:
65%
Magasnyomású mosó? 100 bar a szőnyegre???
2012. júl. 21. 14:08
 13/42 A kérdező kommentje:

Hmm zsebpénzmegvonás, nem rossz ötlet.

05:16 nem viszi ki, próbáltam.

05:38 ők ki tudják tisztítani? Házhoz jönnek? Mert kiszedni egy hét. Amúgy nem cipővel ment be, mezítláb.

06:23 nem vastagon sáros, csak foltos.

Azt mondta nem vette észre. De ezt nem hiszem el. Mert belelépett valamibe, és sebtapaszér ment. Nem ott van a sebtapasz, és nem volt véres, se sebes a lába. Bosszúnak gondolom, mert nem engedtük el a barátaival, mert nem túl jó hírük van, árokba fetrengés meg detox. Az anyja nem tudom mit szól majd hozzá, én békésebb vagyok, de nagyon bepipultam. Főleg, miután azt mondta, hogy szarik a hülye szőnyegre. 6 éve egy pofont se kapott, de most nagyon érik neki. És nem pofon, hanem talpas. Apám egyszer vert el, a talpamat, amikor megtudta, hogy a szomszédos folyóba fürödtünk, pedig rengetegszer megtiltotta. Ugyanis sebes sodrású, meg mély. Nem kívánom senkinek, de az lenne a minimum, hogy megpróbálja rendbehozni, nem azt mondja, hogy leszarja. Nagyon durva lenne? Nem dicsekvésképp, de nem a szőnyegen múlik, tudunk venni másikat, hanem hogy ő azért, mert nem engedjük el a alkoholista barátaival, tönkreteszi. Nem ilyen volt, és nincs elkényeztetve, nem repült minden a szájába. Megérdemelné, hogy elverjük a talpát? 6 éve egy pofont se kapott. Eléggé kiborultam.

2012. júl. 21. 14:50
 14/42 A kérdező kommentje:
Sterimo, nem tudom hogy hívják, a szomszédtól elkértük, de ő is azt mondta, hogy nem javasolja, amúgy 6 bár. Meg azt nem lehetne bent, ahhoz ki kell pakolni, úgyhogy ötlet elvetve.
2012. júl. 21. 14:53
 15/42 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem jön ki a folt, kifizettetném vele az új szőnyeg árát.

Amit meg kitaláltál büntetésnek, az nagyon hülyeség. Majd szerinted egy 17 éves fiú csak nyugodtan tartsa a lábát, hogy elverd? istenem, gondolj bele.

2012. júl. 21. 15:41
 16/42 A kérdező kommentje:

Mondom, nem a pénzzel van a baj, hanem magával azzal, hogy ha összekeni, még neki áll feljebb, hogy mit érdekli az a szaros szőnyeg. Amúgy nem ilyen volt, ezért is nem értem.

Biztos nem tartja. De meg lehet fogni. Egyet-kettőt mind a két talpára, nem rossz lecke. Csak az nem biztos, hogy meg tudnám tenni. Én hasonfekve kaptam, 10-10-et, 15 évesen, de az nagyon sok. Nekem eszembe se jutott azt mondani apámnak, hogy nem, azt mondta hasrafekszek, felhajtom a lábam, úgy is tettem, pedig mondta mi lesz. Előtte sose kaptam, max egy nyakast, utána se. A legjobb barátját vitte el egy örvény gyerekkorába onnan, azért óvott.

Tehát ha kivitelezni ki tudnánk, nagyon durva lenne?

2012. júl. 21. 20:17
 17/42 anonim ***** válasza:
33%
Valami büntetést kapjon mindenképpen. Ha nem tiltakozik, ill. le tudjátok fogni, nyugodtan elverhetitek. Ez a minimum, amit megérdemel.
2012. júl. 21. 20:57
 18/42 anonim ***** válasza:
90%

"Biztos nem tartja. De meg lehet fogni. Egyet-kettőt mind a két talpára, nem rossz lecke."

Már ne haragudj, ez hihetetlenül megalázó. 17 éves, nem 7, ilyenkor már észérvekkel is lehet hatni rá (elvileg). Már az megalázó, ha egy majdnem felnőttet vernek a szülei, ráadásul fel is jelenthet testi sértésért, mert már van annyi esze.

17 vagyok, de biztos, hogy abban a pillanatban törne meg bennem a szüleim iránti szeretet, hogy kezet emelnek rám.

2012. júl. 21. 23:48
 19/42 anonim ***** válasza:
2%
És az nem megalázó a szülőknek, hogy odaböffenti, hogy sza.rok rá? Csak azt kapja, ha összeverik, ami jár neki.
2012. júl. 21. 23:51
 20/42 A kérdező kommentje:

Mindegy, békén hagytuk, de a gépét elvettük. Meg neki kell kipakolni a szobából a cuccokat. De azt legalább tudjuk, hogy nem kell faltól falig szőnyeg.

Ha nem bosszú lett volna, és nem hazudott volna, meg nem sz.rok rázott volna, akkor azt mondjuk oké, de így, majdnem elszakadt a cérna. Épp ez a baj, hogy eddig semmi baj nem volt, most meg hiába mondtuk neki, hogy új szőnyeg meg minden, azt mondta szarik rá. Ez is elég megalázó.

A testi sértést meg kiröhögik. Meg egy 17 éves fiú nehogy már ne bírjon ki két ütést. De nagyobb büntetés szerintem elvenni a gépet. Se gép se tv. Amíg újra rend nem lesz.

2012. júl. 22. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!