A lanyom felnött koraban patologus (boncmester) szeretne lenni. Szerintetek?
Figyelt kérdés
Mi a velemenyetek erröl, hogy a lanyom patologus szeretne lenni? Az imént láttam egy kérdést ilyen temaval, csak ott a lanyka, zongoraművész szeretne lenni. Szerintem okosak a boncorvosok, de megis csak hullakat boncolnak, ami büdös, undorito, es nem nöi foglalkozas szerintem. Mi a velemenyetek rola? 40 eves anyuka2012. júl. 17. 22:29
21/33 anonim válasza:
A patológus és a boncmester nem ugyanaz.
A patológus ORVOS, tehát minimum 6 évig tanul, vagy még tovább. Ő végzi az elemzéseket, a halál okának eredményét is ő állapítja meg.
A boncmester csak úgymond "feldarabolja" a halottat, ezzel tulajdonképp a patológus szakemberek "keze alá" dolgozik. Ő végzi az úgymond "piszkos melót". :D
27N
22/33 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Azt kifelejtettem, hogy boncmesteri képesítést 2 éves OKJ-s tanfolyamon is szerezhet bárki.
27N
23/33 anonim válasza:
Dr. G :D nekem is ez ugrott be. Szerintem izgalmas szakma és nem is jelentkeznek rá sokan. Én nem szólnék bele, nem sztriptíztáncosnak készül.
24/33 anonim válasza:
Szerintem teljesen okés valahova az is kell
25/33 anonim válasza:
A boncmester gyakorlatilag hentes... férfi szakma, patológus viszont lehet nő is.
26/33 anonim válasza:
Nekem azt mondták,h nők nem lehetnek patológusok csak férfiak.Volt egy csaj aki az szeretet volna lenni,de nem lehetett az.Én személyesen nem ismerem egyik barátom mondta.
27/33 anonim válasza:
Vajon melyik bűnügyi sorozatot nézi? A magyar viszonyok nagyon rosszak a filmekben látottakhoz képest. Ajánlom, hogy vidd el egy igazi patológiára, hogy nézzen körül, aztán ha azután is azt akarja..hajrá. Patológus hiány van, úgyhogy tárt karokkal fogják fogadni!
28/33 A kérdező kommentje:
Még mindig az szeretne lenni!:) Volt a patológián, felvette egy kórboncnokkal a kapcsolatot.
2012. szept. 19. 18:39
29/33 anonim válasza:
Hát akkor örülj neki, lesz egy olyan szakmája, ahol mindig lesz munka :)
30/33 Dr. Ignácz Zsuzsanna válasza:
A patologus az orvos Ő nézi a szövettanokat is,
gyakorlatilag "élet-halál" úra...
A boncmester segít neki a kevésbé felemelő munkákban..
Van olyan ország ahol többet keres mint egy szívsebész, mert hiányszakma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!