Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lanyom felnött koraban...

A lanyom felnött koraban patologus (boncmester) szeretne lenni. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Mi a velemenyetek erröl, hogy a lanyom patologus szeretne lenni? Az imént láttam egy kérdést ilyen temaval, csak ott a lanyka, zongoraművész szeretne lenni. Szerintem okosak a boncorvosok, de megis csak hullakat boncolnak, ami büdös, undorito, es nem nöi foglalkozas szerintem. Mi a velemenyetek rola? 40 eves anyuka
2012. júl. 17. 22:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor orvosira kell mennie. Ott megismeri a különböző szakokat, aztán később még változtathat is rajta. Egyébként a patológusok nem csak boncolnak, nagyon fontos szerepük van pl. a rákkutatásban is vagy a biopsziák vizsgálatában. Ez pedig egy igen nemes feladat. Én ismertem több női patológust is, szerintem nincs ezzel semmi gond. Örülj, hogy a lányod ennyire céltudatos, büszke lehetsz rá!
2012. júl. 18. 09:04
 12/33 anonim ***** válasza:
12%

a hullaboncolás szépsége a halál szépségével, magasztosságával függ össze. a halál magasztalása (főleg tiniknél) a sivár, romantikátlan élet elutasítása. mint boncmester, lányod a halálhoz, mint ideához szeretne közelebb kerülni, megérteni, érezni a felemelő, félelmetes-katartikus érzést, amit a halál misztikuma nyújt.

ennyiről van szó.

ne próbáld megakadályozni, ha igazam van, pár hónap, egy év és elfelejti - illetve meggondolja magát. elmondhatod neki, de ne nevesd ki közben, h az igazi halál sokkal kevésbé felemelő, a halott test pedig egyenesen szánalmas és szomorú. mondd el neki, h a patológus egy rettentő hideg, és még annál is büdösebb, neonfényes rideg, nyirkos, lelketlen teremben éli le a fél életét, és tényleg bele lehet hülyülni abba a szagba, amit aztán 10 zuhany után is érzel a bőrödön.

ha mindenképp menni akar, hagyd. az orvosival nagyon jól jár, közben még van ideje meggondolni,merre szakosodjon. ha nem a halál vonzza, javasolnám a sebészetet, ott az életért folyik a harc, szóval tétje is van, sokkal felemelőbb.

2012. júl. 18. 10:02
 13/33 anonim ***** válasza:
13%
felőlem lehet boncmester,de csak tudd azt a munkát nem lehet bírni pia nélkül,de komolyan én is gondolkodtam hogy boncmester leszek de mindenki lebeszélt róla
2012. júl. 18. 11:08
 14/33 anonim válasza:

Szerintem hagyd,de támogasd!

Lehet hogy az lesz,lehet hogy nem.

De nem kell félni.

Furcsa,de nagyon normális szakma.

Valakinek,boncolnia is kell.

És jobb,mintha takarítónak készülne.

Úgy gondolom,céltudatos egy lány.

És ez jó.Ezen a pályán is,törhet magasra.

És lehet,idővel pályát módosít.De ha akarja,engedni

kell,hagy próbálgassa magát.Fiatal még.Legfeljebb,egy

élménnyel,gazdagodik.

2012. júl. 18. 13:54
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Itt legalább lesz biztos, és állandó munkája még akkor is, ha ilyen. Ez a lényeg.
2012. júl. 18. 20:25
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
A patológus nem csak hullákat boncol, hanem inkább szövettani vizsgálatokat végez, pl.hogy rákos-e az adott szövet, ilyesmik. És ugye orvosi kell hozzá, 6 év alatt még lehet más is megtetszik neki. Amúgy meg óriási hiányszakma, munkát tuti talál vele. A szövettan érdekes dolog, és sokszor mikroszkóppal:) kell mondjuk diagnosztizálnia, nem mindig a halottakban turkál.
2012. júl. 18. 23:02
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ember végignéz 1-2 boncolást, utána nem fogja érteni, miért undorodik mindenki tőle. De minden szakmában lehet látni hullákat szinte.
2012. júl. 19. 11:28
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom néhány előttem szólóhoz. Ahhoz, hogy patológus legyen, ahhoz orvosi egyetem kell, ami 6 év. Az orvosin már az első évben tanulnak ilyeneket, mint anatómia, ahol igazi szerveket fogdosnak meg nyiszálnak össze-vissza. Utána meg betegekbe nyúlkálnak, meg mindenféle betegségeket nézegetnek, amik nem szépek. Valamint boncolnak is. Ezt minden orvos végigcsinálja, mégsem mondanám azt, hogy az orvosi szakma undorító, de ha belegondolsz, hogy egy nőgyógyász vagy egy urológus mit csinál. Az jobb? A patológus sem "undorítóbb". Sőt, nagyon konszolidáltak a patológusok, kutatásokban vesznek részt, jönnek-mennek, mint a távirat, mert nem csak annyi dolguk van, hogy nézegetik a halottakat. Én örülnék neki, ha a lányom patológus szeretne lenni. Az egy értelmes szakma. És van 5-6 éve meggondolnia, hogy tényleg ezt akarja-e. Az orvosi kemény, ha elszántan oda akar menni és bent maradni, akkor támogatni kell, mert szüksége lesz rá.
2012. júl. 19. 19:35
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, a patológus nem ugyanaz,mint a boncmester. A patológus, aki orvos is egyben, a boncmesterhez alacsonyabb végzettség is elég, én úgy tudom, de lehet hogy tévedek.
2012. júl. 19. 19:37
 20/33 anonim ***** válasza:
Az ő dolga, ha ez érdekli, szerintem nyugodtan csinálja, bár elég nyomasztó szakma, ilyet biztos nem választanék.
2012. júl. 20. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!