Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A párom lánya nem akar testvér...

A párom lánya nem akar testvért. De mi szeretnénk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A lány 14 éves, engem alapból utál. Velünk él, mert az anyja a pasijával lakik. Én szeretnék gyereket, mert már készen állnék rá, de a lány azt mondta, hogy ha testvére lesz, megöli magát. Nagyon megijedtem. Mondtam neki, hogy ettől még cseppet sem kapna kevesebb figyelmet. A barátom 32 éves, én 24 vagyok. Ha lenne testvér, akkor talán állandóak lennének a viták. Mondjak le róla? Mert ha ez kell a harmóniához, akkor megteszem.
2009. júl. 10. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

túl elnéző vagy nem?

nyugodtan mondd meg a párodnak,hogy a kedves,drága kislánya leribancozott..

vigyétek pszichológushoz..megérdemli..

2009. júl. 11. 21:21
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem gyorsan állj a talpadra és ne kezeld úgy mint egy egyenrangút! tapasztalatból mondom. Férjem 5 éves kisfiát kaptam meg 12 évvel ezelőtt (21! voltam) Jó a kapcsolatunk, pont azért mert meghúztam a vonalat, mettől meddig, egy gyereknek ez kell! Légy felnőtt és irányíts te! Nem vagytok ti barátnők! A nevelt fiam tisztel engem, de közben meg is bízik bennem, 15 hónapos a kisöccse és odavan érte :D. Szépen szoktasd a gondolathoz a lánykát, hogy nem ő a világ közepe, ti egy család vagytok, és lesztek mindig is, még akkor is ha születik egy kistesó. beszélj sokszor a tesó témáról, de közben érzékeltesd hogy ő is fontos. A ribancozásért viszont pofon jár-bár sosem ütöttem meg senkit, de most mégis ezt írom. Talán még időben vagy. Csak légy határozott.
2009. júl. 17. 12:46
 13/15 anonim válasza:

Nem értem a lány hozzáállását. Az alapján amit leírtál tök jó fejnek tűnsz (már úgy értem, hogy toleránsnak, megértőnek, stb.) A helyzet nekem kicsit ködösnek tűnik (az anyja a pasijával él?!), gondolom valami rokona vagy (vagy az apja barátnője?) igazából szerintem beszélned kéne a vér szerinti szüleivel, hogy magyarázzák el neki, hogy nem ő mondja meg, hogy a felnőttek mit csinálnak. Ne szegje kedved eg ilyen kis pics@, mindenkinek joga van a gyerekvállaláshoz. :)

15/f

2009. júl. 18. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:

hát akkor megadom neked a kamasz választ.. ez mind azért van mert egy 4 éves lány arról álmodik h anyu meg apu újra összejönnek és az összes pasi meg barátnő eltűnik.. szerintem ez tök érthető.. ezért utál téged is.. igaz h az anyuka nem fogalalkozik vele eléggé.. de ő az anyukája akinek mindezt megbocsájtaná.. de te akármilyen kedves és aranyos vagy vele.. téged akkor is csak pótléknak fog kezelni.. bocs h a rideg tényeket irom... de sajna ez van.. nem neked kell vele beszélned hanem a párodnak és a lányzó anyukájának.. hogy nem te vagy az antikrisztus akit utálni kell.. és amig ilyen negativ addig meg ne próbálj közös progit tervezni vele mert csak jobban fog utálni.. ezt én se tudom mért mert hála nekem együtt vannak a szüleim.. de lehet h 14 évesen én is viszonyultam volna a mostohaanyucihoz.. még akkor is ha nem vagy az.. idő kell neki.. na meg persze az h az anyukája mondja rólad h kedves vagy aranyos és h nem akarsz rosszat neki.. és akkor baba is lesz.. sok szerencsét...

17L

2009. júl. 19. 19:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Meg kéne próbálnotok nektek hárman családterápián részt venni! A párod lányának meg nem szabad olyanokat mondani, hogy zsebpiszok és nem ő dönti el, mert ettől csak dacos lesz, különben is, miért lenne a kor értékmérő? Próbáld vele megértetni, hogy ez a te életed, és az ilyen kérdéseket mindenki maga dönti el az életben, de te fontosnak tartod, hogy ő ne érezze rosszul magát attól, hogy kistestvére lesz. Azt sem gondolom, hogy utál téged...ha erről lenne szó, nem fenyegetőzne a kistestvér gondolata miatt.
2009. júl. 22. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!