Ti adnátok tíz éves gyereknek energiaitalt?
Taurin? Az a babatápszerekben is van :).
Undorító íze van, és hányingerem van a szagától. Az én gyerekem akkor se fog ilyen hulladékot inni a közelemben, ha koffeinmentes vitaminkoktél lesz :))).
Nem. Max vizet. Annál csak a sör jobb :D
Amúgy 19 éves létemre életemben talán, ha 3 decit ittam meg. De sokat mondtam szerintem. :-)
Direkt nem kínálnám vele, de agyvérzést sem kapnék attól, ha látom, hogy azt iszik... kb annyi az élénkítő hatása, mint egy erős teának, a többi pszichés...
A taurin meg - az eddig írtakkal szemben - nem maga az ördög, hanem csecsemők számára esszenciális aminosav. Az anyatejben is megtalálható.
A felnőtt szervezet kéntartalmú aminosavakból (cisztein, metionin) a szükségleteknek megfelelően állítja elő enzimatikus oxidálás útján, így hiánybetegség emberben nemigen tapasztalható. A szívizom egyfajta megbetegedéséért újabb kutatások szerint a taurinhiány lehet felelős, de ezt még nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani. Macskák számára nélkülözhetetlen, esetükben az elégtelen bevitel súlyos hiánybetegségekkel jár. (irja a Wiki)
Szóval, aki a taurintól akarja mániákusan tiltani a gyerekét, annak az anyatejnél kellene kezdenie...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!