Szerintem igenis felesleges egy laptop egy 14-16 évesnek ha van otthoni gép,okostelefont meg ki sem tudja használni nem vagyok irigy mindkettőm van de nem is 14-16 éves gyerek vagyok.
2012. júl. 1. 19:16
22/26 anonim válasza:
Ez egy nagyon érdekes téma. Tulajdonképpen nem is tudok igazán állást foglalni, mivel mindkét félnek igaza van. Az okostelefon és egyebek felnőtt, többnyire hivatali állást betöltő embereknek lettek kitalálva, nem 14-16 éves gyerekeknek. Felesleges pénzkidobás. Ugyanakkor a sok pénzhez sok munka is kell (néhány kivételtől eltekintve) és ebből kifolyólag kevesebb idő marad a gyerekre, így a szülő mindenféle ajándékkal próbálja biztosítani a gyereket a szeretete felől. Persze igen, a gyereknek ettől még hiányzik a törődés és mindenféle minősíthetetlen viselkedési formával próbálja felhívni magára a figyelmet, amivel kiváltja a többi ember ellenszenvét. Szerintem ez egy kör, amiből nagyon nehéz kikerülni.
2012. júl. 3. 20:08
23/26 anonim válasza:
ez hülyeség attól hogy vki gazdag és megadd mindent a gyerekének ugyanúgy törődhet is vele. az okostelefon meg internetezésre van és 1 16 éves gyerek legalább annyit hasznlja ha nem többet
2012. júl. 3. 20:31
24/26 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva szerintem egy gyerek sok esetben jobban kihasználja az okostelefont mint egy felnőtt. A felnőttek megnéznek egy két oldalt meg az e-mailt de egy gyerek ezen felül játszik, videót néz, zenét hallgat. Nekem 16 éves létemre iPhone 4-em van. Én is kerestem hozzá pénzt. A régi holmijaimat bolhapiacon, interneten eladtam. Ezzel kerestem vagy kerestem 60-70 ezer forintot, plusz sokat segítettem amikor újítottuk a házat, erre kaptam 15 ezer forintot így volt 80.000Ft-om és a szülem karácsonyra ezt kipótolták 120.000-re de aki a kérdésemben belinkelt kérdést írta az már túlzásba viszi és semmit nem dolgozik érte szerintem csak a szülei egyszerűen megveszik
2012. júl. 3. 20:43
25/26 anonim válasza:
A szülők csak rossz irányba nevelik így a gyereket. A gyerekek hozzászoknak, hogy ők mindent megkaphatnak és mindent megtehetnek, mert miért ne, amivel később kárt tehetnek másokban is... Illetve sosem tanulnak meg önállósodni, mert hozzászoknak, hogy helyettük csinálnak meg mindent, és ezüsttálcán kapják meg az újabbnál újabb cuccokat...
Sajnálom őket, mert egyszer kikerülnek a való életbe, ahol dolgozni kell, magukat kell ellátniuk és azt kapnak, amiért megdolgoznak...
2012. júl. 3. 22:52
26/26 anonim válasza:
Mindent megadok a gyerekeimnek, amit csak tudok, és ezt teljesen rendbenvalónak találom. A gyerekek a maguk módján rá is szolgálnak arra, hogy mindenük meglegyen. A 15 éves épp nemrég gyűjtötte össze a laptopra valót, hiheteltlenül büszke magára és nagyon örül a gépének. Év végére meglesz az iPhone-ja is, most arra spórol. A zsebpénzét félreteszi, a nyári munkával keresett pénzt félreteszi, alkalmakkor pénzt kér és azt is félreteszi, mert spórol. Ez persze a töredéke annak, amennyibe a laptop vagy az iPad kerül, de a korának megfelelő módon igenis keményen megdolgozik azért, hogy megszerezze azt, amit szeretne. És igen, a legnagyobb problémája most az, hogy lecserélje-e a laptopját, amit nemrég vett.
Kívülről meg annyit látsz egy kérdéséből (nem az én gyerekem volt az ominózus kérdező), hogy mindene megvan, csak úgy. Jah. Ahogy azt te látod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!