Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Főleg anyukák válaszait várom!

Figyelt kérdés
Unokatesóm lánya 15 éves. Kis korától kezdve ő a főnök a családban, mivel sosem nevelték, de azért nagyjából lehetett vele bírni. Kb. fél éve totál bekattant. Szerintetek elfogadható dolog ha egy 15 éves lánynak abból áll minden napja, hogy este 10-11 ig csövezik az utcán, és napi szinten alkoholt iszik, cigizik, lop és koldul? Most, hogy nyári szünet van, napokig haza se megy. Idősebb fiúkkal mászkál, és olyan lányokkal, akik 14-15 évesen minden túlzás nélkül 20-nak néznek ki. A legnagyobb baromságokat csinálják részegen, szó szerint minden nap. Azóta a személyisége 100%-osan kifordult, a szüleivel is káromkodik, nem érdekli semmi, és azt hiszi az élet egy buli, ahol ő a legnagyobb isten, mert minél nagyobb hülyeségeket csinál,annál inkább istenítik a suttyó haverjai... Az anyja szerint semmi gond nincs vele, sőt hagyni akarja, hogy kiélje magát(!!!) Sőt a pasizásra is biztatja, mert az hű de jó... Hiába próbáltunk már vele beszélni, hiszen egy gyerekről van szó, ő teljesen elzárkózik mindenki véleményétől, miközben a lánya napról napra jobban lezüllik. Ja, és megveszi neki a cigit, a drága piát mondván inkább mint hogy szart igyon. Csak én érzem, hogy ez nem normális, és nagyon rossz vége lesz? Mit lehetne tenni ebben a helyzetben? 29N
2012. jún. 27. 21:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Te vagy az,aki jól látja a dolgot,de ha a szülők szerint ez a normális és ahelyett,hogy megpróbálnák visszarángatni a földre a kiscsajt,még adják is alá a lovat,akkor te sajnos nem sokat tehetsz,max reménykedhetsz,hogy néhány év múlva magától is megkomolyodik annyira,hogy felhagy az ilyen baromságokkal,de erre sajnos nincs nagy esély.
2012. jún. 27. 22:02
 2/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem olyan rég voltam 15 éves, konkrétan 4 éve. De amit ez a lány művel felháborító. Bár a szülők is tehetnek róla, mert nem nevelték meg, sőt az anyja még adja is alá a lovat. Oké, hogy most fiatal, bulizzon, akár igyon alkoholt is, de azért tudhatná hol a határ, vagy ha ő nem tudja legalább a szülő ne pártolná, hanem igenis mondaná meg neki, hogy ezt és ezt nem így kell, mert nem illik, nem szabad, stb. Egyébként nem csak te érzed úgy, hogy rossz vége lesz. Hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben az sajnos nem tudom. Mindenesetre kitartás. A lány pedig majd rá fog jönni, hogy az élet nem habos torta, és hogy nem ő a legnagyobb isten. Ugyanúgy az anyja is, hogy nagyon elcseszte a nevelését.

19L

2012. jún. 27. 22:16
 3/14 anonim ***** válasza:

Te látod jól. Viszont szerintem az anyja is tudja, hogy ez így nagyon nem jó, de ha mint írod, kiskorától nem nevelik és nem tudták fegyelmezni, kamaszként, rossz "barátokkal" végképp nem tud mit tenni, ami persze nem menti fel őt. Lehet, hogy abba reménykedik, hogyha nem tilt, italt vesz hamarabb abbahagyja, mintha próbálná megértetni, hogy ennek nem lesz jó vége.

Én nagyon hiszek benne, hogyha oda van figyelve egy gyerekre, szeretik és biztonságban érzi magát, kamaszkorba nem lesznek ilyen komoly gondjai a gyereknek.

2 éves kislány anyukája

2012. jún. 27. 22:24
 4/14 anonim ***** válasza:
Majd ha részegen felcsinálják vagy kitöri valamijét, akkor TALÁN az agyához kap. Előtte semmiképp.
2012. jún. 27. 23:35
 5/14 anonim ***** válasza:

Sajnos így nehéz vele bármit is kezdeni, hogy az anyja ráhagyja ezeket a dolgokat. Persze, kellene valamit tenni, de sajnos te ehhez kevés vagy, ha a saját szülei nem törődnek vele. Talán az anyával kellene nagyon komolyan elbeszélgetnie valakinek, és valahogy megértetni vele, milyen nagy veszélyben van a lánya ilyen életmód mellett, és mennyi baj történhet: megerőszakolják, nem kívánt terhesség, alkoholmérgezés, ittasan elkövetett baromságok, amiből baleset is lehet, drogok, stb... A haverok is kihasználhatják, vagy cserben hagyhatják, az idősebbek zsarolhatják is, pl. elvehetik a pénzét... Arról nem is beszélve hogy ha minden este 10-11-kor egyedül mászkál a lány az utcán, előbb-utóbb megtalálja valaki, akinek a pénze, a telefonja vagy a puncija kell...

Szomorú dolgok ezek, de sajnos nagyon is reális esélyük van a leírásod alapján.

2012. jún. 28. 09:10
 6/14 anonim ***** válasza:
ennek a lánynak a szulei teljesen idioták,már bocs,de ha nem nevelték viseljék el,nem neked kell megoldást találnod,amugy is 15 évesen már nem lehet nevelni egy ilyen gyereket.
2012. jún. 28. 12:01
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnos nem hiszem, hogy tudsz vele bármit is tenni! Szülői gondviselés, és nevelés kellett volna neki! Ebben a korban már mindegy mit teszel, rég el lett rontva! Majd a maga kárán megtanul felnőni! Mást nem igazán tehetsz! Max, ha a rendőrökkel viteted haza, mivel kiskorú, de ez sem lehet nagy megoldás, bár volt akinél ez bevált!
2012. jún. 28. 15:03
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyjából ugyanazt gondoljátok,amit én. Sajnos én is, és a család normálisabb tagjai is csak odáig jutottunk, hogy tehetetlenek vagyunk. Az anyjával próbáltunk beszélni, de hát reménytelen... Igazából pont az a helyzet, amit valaki írt is, vagy legalább is hasonlót, hogy ő valójában már rég rájött, hogy hibázott, de tudja hogy már nincs mit tenni, és mivel a gyereket csupán barátnőként tekint rá, ha most elkezdené fegyelmezni, akkor a gyerek megutálná. Pedig látszik rajta, hogy majdnem elsírja magát, amikor pl. a lány azt mondja neki, hogy B@szdmeg és hasonlók...De ezt is tagadja. Az apja meg kb. akkor jött rá, hogy elcseszték amikor olyan 8 éves volt a gyerek, és azóta 100%-osan kivonja magát a nevelésből, szinte nem is beszél a gyerekével, és amúgy sincs sok tekintélye a családban. A háziállat nagyobb becsben van tartva...(sajnos ez sem túlzás). Nagyon tartok a következményektől, főleg mert volt már ilyen eset a családban, ami tragédiával végződött, de tudom, hogy kevés vagyok ahhoz, hogy megállítsam a dolgot. Jó volt olvasni a válaszokat, mert volt idő, hogy már arra gyanakodtam, én vagyok túl maradi felfogású, és ma ez lenne a normális...De látom, hogy azért vannak még normális gondolkodású emberek.
2012. jún. 28. 16:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki azt írta, hogy biztos tudja az anya, hogy ez nem jó. Viszont ha szerinted is így van, próbálj beszélni vele, hogy segítesz amiben tudsz, de ennek nem lesz jó vége. Rád vagy valakire a családból nem halkgat a lány?
2012. jún. 28. 21:47
 10/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy próbáltam már beszélni a lánnyal is mert elég jó kapcsolatban vagyunk, mondtam, hogy nagyon aggódom, meg hogy szerintem mi az amit kerülnie kéne, ha úgy adódik, de mindig túlzásnak érzi, és próbálja elhitetni velem, hogy nincs semmi amiért aggódni kéne, mert ez teljesen helyénvaló ami most vele történik. A legnagyobb baj pedig az, hogy amikor pl.én vagy más a családból próbálna rá hatni, akkor az anyja elkezdi azt hajtogatni, hogy én, a tesóm ,meg egyéb unokatesók mennyivel roszabbak voltunk ennyi idősen...( ami persze nem igaz, csak sztem magát is nyugtatja ezzel)Alapból elvágja a lehetőséget, hogy bármit elérjünk. Az a baj, hogy emellet hiába mondunk mi bármit, akár rossz tapasztalatokat, (mert erre is volt már példa)ha az anyja gondolkodás nélkül megenged neki bármit, és még le is járat minket előtte. Sajnos nem veszi észre, mennyire rosszat tesz a gyerekének, és nem értem, miért csinálja, egyszerűen retteg attól, hogy rossz anyának fogja tartani, vagy ellene fordul, inkább adja a jófej "barátnőt", még ha tudja is valahol, hogy hibát követ el.
2012. jún. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!