Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Főleg anyukák válaszait várom!
Szia!
Én nem olyan rég voltam 15 éves, konkrétan 4 éve. De amit ez a lány művel felháborító. Bár a szülők is tehetnek róla, mert nem nevelték meg, sőt az anyja még adja is alá a lovat. Oké, hogy most fiatal, bulizzon, akár igyon alkoholt is, de azért tudhatná hol a határ, vagy ha ő nem tudja legalább a szülő ne pártolná, hanem igenis mondaná meg neki, hogy ezt és ezt nem így kell, mert nem illik, nem szabad, stb. Egyébként nem csak te érzed úgy, hogy rossz vége lesz. Hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben az sajnos nem tudom. Mindenesetre kitartás. A lány pedig majd rá fog jönni, hogy az élet nem habos torta, és hogy nem ő a legnagyobb isten. Ugyanúgy az anyja is, hogy nagyon elcseszte a nevelését.
19L
Te látod jól. Viszont szerintem az anyja is tudja, hogy ez így nagyon nem jó, de ha mint írod, kiskorától nem nevelik és nem tudták fegyelmezni, kamaszként, rossz "barátokkal" végképp nem tud mit tenni, ami persze nem menti fel őt. Lehet, hogy abba reménykedik, hogyha nem tilt, italt vesz hamarabb abbahagyja, mintha próbálná megértetni, hogy ennek nem lesz jó vége.
Én nagyon hiszek benne, hogyha oda van figyelve egy gyerekre, szeretik és biztonságban érzi magát, kamaszkorba nem lesznek ilyen komoly gondjai a gyereknek.
2 éves kislány anyukája
Sajnos így nehéz vele bármit is kezdeni, hogy az anyja ráhagyja ezeket a dolgokat. Persze, kellene valamit tenni, de sajnos te ehhez kevés vagy, ha a saját szülei nem törődnek vele. Talán az anyával kellene nagyon komolyan elbeszélgetnie valakinek, és valahogy megértetni vele, milyen nagy veszélyben van a lánya ilyen életmód mellett, és mennyi baj történhet: megerőszakolják, nem kívánt terhesség, alkoholmérgezés, ittasan elkövetett baromságok, amiből baleset is lehet, drogok, stb... A haverok is kihasználhatják, vagy cserben hagyhatják, az idősebbek zsarolhatják is, pl. elvehetik a pénzét... Arról nem is beszélve hogy ha minden este 10-11-kor egyedül mászkál a lány az utcán, előbb-utóbb megtalálja valaki, akinek a pénze, a telefonja vagy a puncija kell...
Szomorú dolgok ezek, de sajnos nagyon is reális esélyük van a leírásod alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!