Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meg kellett volna engednem neki?

Meg kellett volna engednem neki?

Figyelt kérdés

Kamasz lanyom baratja (19 eves) itt aludt nalunk. Nalunk nem megengedett, hogy a haloszobaban egyunk, de a baratja kozolte, hogy nem akar kimenni a konyhaba enni. Az elso eset utan mondtam, hogy nalunk nincs az agyban eveszet. Most nem voltam itthon, mire hazaertem, a lanyom agyba vitte neki a rantotthust (ami persze olajos). Kerdeztem, hogy miert csinalta? Azt mondta, hogy nem akart kimenni a konyhaba. Fogtam es kivittem az etelt.

Nyilvan neki otthon megengedik, de en ugy gondolom ha a csaladhoz akar tartozni, akkor elvarhato, hogy azokat a "szabalyokat" tartsa be amit mi is elvarunk a csaladtagoktol.

Biztos nagyon hazsartos oregasszonynak tuntem, de en igy gondolom. Nekte mi a velemenyetek?

2012. jún. 5. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Én csak félig értek veled együtt: Szerintem,ha már egyszer bevitte nem kellett volna kihoznod, de mindenképpen szóltam volna még egyszer a szabályokat illetően. Ő a vendég, neki kell alkalmazkodni. (Annyit azért megjegyeznék,hogy ha kimennek a konyhába hagyd Őket magukra és ha van ajtó csukd be.) :)
2012. jún. 5. 17:47
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan mondás, hogy: "Az én házam, az én törvényem". És azt hiszem ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, főleg ha nem is a család tagja.
2012. jún. 5. 18:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Minden házban más szabályok,szokások alakulnak ki.Ezeket a szabályokat,szokásokat általában minden családtagnak tartania kell ahhoz,hogy jó légkör alakulhasson ki.A szokások között a fürdés,az evés és egyéb dolgok is benne vannak.A szabályok kapcsolódnak ezekhez a szokásokhoz.Tiszteletben kell tartani,hogyha például egybe van a fürdő meg a vécé,és valaki fürdik,akkor nem megyek be vécézni,vagy ha valaki vécézik,akkor nem megyek be fürdeni meg kezet mosni(kivéve férj-feleség,anya-kisgyerek,apa-kisgyerek).Az evéssel meg az a probléma,hogy ki hol eszik..van,akinél ezt,van,akinél azt engedik meg..amit az ember megszokott,azt nehéz leküzdeni.Szerintem a vendég azért vendég,hogy ne viselkedjen úgy,mintha otthon lenne,hanem csak vendégségben van..adnak nekienni,fürödhet,aludhat..stb.,de alkalmazkodnia kell a család szokásaihoz,szabályaihoz.

16/L

2012. jún. 5. 18:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is jól tetted, elég bunkó a barátja, ha már így közli az elején, hogy ő nem akar kimenni enni. Az én barátomnak eszébe nem jutna ilyet mondani és nem is várja el, hogy kiszolgáljam. Ez akkor is így van ha én megyek hozzájuk. Már az első alkalomkor is segítettem megteríteni, nem hogy ágyba kérettem volna a kaját. De ha a barátnőim átjönnek, akkor sincs soha ilyen gond, pedig van köztük olyan, aki az ágyban szokott kajálni. Mégis van bennük annyi tisztelet, hogy nem akarják összekajálni az én ágyamat.

20/L

2012. jún. 6. 15:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Én megmondtam volna a srácnak a helyedbe hogy nem hiába pofáztam hogy nincs bent kajálás ha nem tetszik lehet hazamenni és ott zabálhatsz ahol akarsz!

Már nem azért de nekem pofám nem lenne megszegni a barátnömnél az iratlan családi szabályokat föleg ha az anya,apja el is mondja!

egy 20 éves srác

2012. jún. 7. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!