Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meg kellett volna engednem neki?

Meg kellett volna engednem neki?

Figyelt kérdés

Kamasz lanyom baratja (19 eves) itt aludt nalunk. Nalunk nem megengedett, hogy a haloszobaban egyunk, de a baratja kozolte, hogy nem akar kimenni a konyhaba enni. Az elso eset utan mondtam, hogy nalunk nincs az agyban eveszet. Most nem voltam itthon, mire hazaertem, a lanyom agyba vitte neki a rantotthust (ami persze olajos). Kerdeztem, hogy miert csinalta? Azt mondta, hogy nem akart kimenni a konyhaba. Fogtam es kivittem az etelt.

Nyilvan neki otthon megengedik, de en ugy gondolom ha a csaladhoz akar tartozni, akkor elvarhato, hogy azokat a "szabalyokat" tartsa be amit mi is elvarunk a csaladtagoktol.

Biztos nagyon hazsartos oregasszonynak tuntem, de en igy gondolom. Nekte mi a velemenyetek?

2012. jún. 5. 10:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én igazat adok neked.

Én fiatal háziasszony vagyok, míg nem volt baba, mi is lazultunk, bent ettünk néha.

Aztán jött a baba, jött az új bútor, szőnyeg, festettünk.

Most kegyetlenül magamnak sem engedem meg, és senki másnak sem.

A nappali nem arra való, a konyhában kell enni.

Bunkó lehet az a fiú, én megmondanám, hogy ne pattogjon ott, ahol semmi keresnivalója, csak vendégként.

2012. jún. 5. 10:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Még eszembe jutott valami erről. Mikor én voltam a férjem szüleinél, még barátnőként, egyszer mécsest gyújtottam. Az anyja észrevette, és odajött elfújni, mondván, az ő házában nem lehet égő gyertya, mert tűzveszélyes.

Igaz, nem értettem, de bocsánatot kértem, és többet eszembe sem jutott gyújtani. Az ő háza, az ő törvénye. Mióta külön vagyunk, meggyújtom, de ha anyósom jön, elteszem őket. Úgy érzem, ennyi tisztelet jár neki.

2012. jún. 5. 10:24
 3/15 anonim ***** válasza:
68%
azért én nem vettem volna ki a kezéből az ételt.ti nem voltatok fiatalok?mi is a párommal mindig bent ettünk a szobában addig is együtt voltunk és nyugodtan beszélgethettünk.
2012. jún. 5. 10:43
 4/15 anonim ***** válasza:

én is egyetértek Veled. ha vannak szabályok és azokat a családtagok nem rúgják fel, akkor nehogy már egy úgynevezett "betolakodó" meg sutba vágja őket. nekem le is sült volna a képemről a bőr, ha anno a barátom szüleinél valamit nem úgy csináltam volna, ahogy megkértek, vagy ahogy ők csinálják. ha a konyhában van evés, akkor kimegyünk. semeddig sem tart. én sem szeretem, ha a párom az ágyban eszik, mert akarva-akaratlanul leesik egy-két szem morzsa, vagy valami kis darab. bár én nem vittem volna ki a kaját, hanem még egyszer nyomatékosítottam volna az illetőben, hogy mi a rend nálunk.

21 éves lány

2012. jún. 5. 11:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, voltunk fiatalok, akkor tanultuk meg a szabályokat. Van, ahol lehet enni, van, ahol nem.

Attól, hogy valaki fiatal, még meg kell mutatni, mit szabad, és mit nem.

Arról lehetne beszélni, hogy a legtöbb szülő azt a nevelési elvet követi, amit a 3. válaszoló írt.

Aztán pár év után felteszi a kérdést: hol rontottam el? A gyerekem kiröhög, nem vesz komolyan, meglop, és semmibe vesz. A -ráhagyom, mert gyerek- nevelés legtöbbször ott csattan vissza.

Nekem megmutatták, hol a határ, ami akkor sokszor nem tetszett, de azt mondom, anyum nagyon helyesen tette, hogy meghúzta, meddig mehetek.

2012. jún. 5. 11:43
 6/15 anonim ***** válasza:
68%
3.hozzászóló vagyok.tényleg csak ennyi a problémátok hogy egy ilyen kis semmiségen így felkapjátok a vizet? úristen!én is betartottam a szabályokat anyósoméknál meg én takarítottam,főztem nekik meg ilyenek.de például sohasem szólt volna vagy vette volna ki a tányért a kezemből egy ilyen kis dolog miatt.lassan már azt mondod hogy paraszt vagyok amikért bunkó módon nem venném ki a kezéből a kaját.
2012. jún. 5. 12:24
 7/15 A kérdező kommentje:
De azt honnan veszed, hogy kivettem a kezebol a kajat? A tal ott volt a szamitogep mellet az asztalon(!!). Nyilvan azt vartak, hogy kimenjek, es utanna eszi meg.
2012. jún. 5. 12:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Fogtam és kivittem az ételt.. innen veszem.mivel nem írtad hogy a számítógép mellett volt.. ja meg innen :ágyba vitte neki a rántott húst
2012. jún. 5. 12:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem igazad volt. Ahol az ember vendég, ott igyekezzen viselkedni. Ha nálatok ez a szokás, és ezt előre meg is mondtad neki, akkor igenis elvárhatod, hogy alkalmazkodjon. Ha ebben ennyire otthon érzi is magát, gondolom ágyneműt mosni nemigen akar utána. Akkor meg Te mondod meg, hogy lehet-e ágyban enni vagy sem, ha utána nem ő takarít.
2012. jún. 5. 12:49
 10/15 anonim ***** válasza:

Ő az "idegen" neki kell alkalmazkodni hozzátok!

Jól tetted, hogy nem hagytad szó nélkül.

2012. jún. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!