Meg kellett volna engednem neki?
Kamasz lanyom baratja (19 eves) itt aludt nalunk. Nalunk nem megengedett, hogy a haloszobaban egyunk, de a baratja kozolte, hogy nem akar kimenni a konyhaba enni. Az elso eset utan mondtam, hogy nalunk nincs az agyban eveszet. Most nem voltam itthon, mire hazaertem, a lanyom agyba vitte neki a rantotthust (ami persze olajos). Kerdeztem, hogy miert csinalta? Azt mondta, hogy nem akart kimenni a konyhaba. Fogtam es kivittem az etelt.
Nyilvan neki otthon megengedik, de en ugy gondolom ha a csaladhoz akar tartozni, akkor elvarhato, hogy azokat a "szabalyokat" tartsa be amit mi is elvarunk a csaladtagoktol.
Biztos nagyon hazsartos oregasszonynak tuntem, de en igy gondolom. Nekte mi a velemenyetek?
Én igazat adok neked.
Én fiatal háziasszony vagyok, míg nem volt baba, mi is lazultunk, bent ettünk néha.
Aztán jött a baba, jött az új bútor, szőnyeg, festettünk.
Most kegyetlenül magamnak sem engedem meg, és senki másnak sem.
A nappali nem arra való, a konyhában kell enni.
Bunkó lehet az a fiú, én megmondanám, hogy ne pattogjon ott, ahol semmi keresnivalója, csak vendégként.
Még eszembe jutott valami erről. Mikor én voltam a férjem szüleinél, még barátnőként, egyszer mécsest gyújtottam. Az anyja észrevette, és odajött elfújni, mondván, az ő házában nem lehet égő gyertya, mert tűzveszélyes.
Igaz, nem értettem, de bocsánatot kértem, és többet eszembe sem jutott gyújtani. Az ő háza, az ő törvénye. Mióta külön vagyunk, meggyújtom, de ha anyósom jön, elteszem őket. Úgy érzem, ennyi tisztelet jár neki.
én is egyetértek Veled. ha vannak szabályok és azokat a családtagok nem rúgják fel, akkor nehogy már egy úgynevezett "betolakodó" meg sutba vágja őket. nekem le is sült volna a képemről a bőr, ha anno a barátom szüleinél valamit nem úgy csináltam volna, ahogy megkértek, vagy ahogy ők csinálják. ha a konyhában van evés, akkor kimegyünk. semeddig sem tart. én sem szeretem, ha a párom az ágyban eszik, mert akarva-akaratlanul leesik egy-két szem morzsa, vagy valami kis darab. bár én nem vittem volna ki a kaját, hanem még egyszer nyomatékosítottam volna az illetőben, hogy mi a rend nálunk.
21 éves lány
Igen, voltunk fiatalok, akkor tanultuk meg a szabályokat. Van, ahol lehet enni, van, ahol nem.
Attól, hogy valaki fiatal, még meg kell mutatni, mit szabad, és mit nem.
Arról lehetne beszélni, hogy a legtöbb szülő azt a nevelési elvet követi, amit a 3. válaszoló írt.
Aztán pár év után felteszi a kérdést: hol rontottam el? A gyerekem kiröhög, nem vesz komolyan, meglop, és semmibe vesz. A -ráhagyom, mert gyerek- nevelés legtöbbször ott csattan vissza.
Nekem megmutatták, hol a határ, ami akkor sokszor nem tetszett, de azt mondom, anyum nagyon helyesen tette, hogy meghúzta, meddig mehetek.
Ő az "idegen" neki kell alkalmazkodni hozzátok!
Jól tetted, hogy nem hagytad szó nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!