Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Adnál a gyermekednek egy...

Adnál a gyermekednek egy őszinte 3. esélyt?

Figyelt kérdés
2012. jún. 3. 15:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Itt nem esélyeket kell osztogatni...hanem szigorításokat bevezetni...ne engedd el este bulizni...szerintem egy 16 éves lány csak ne bulizzon este....ha adsz neki zsebpénzt ne adj neki...vond meg tőle a dolgokat, vagy emeld ki a környezetéből ami rossz hatással van rá...

Én is megtettem vagy 2x hogy így jöttem haza, de utána elgondolkoztam, hogy kell e ez nekem...megszakítottam a kapcsolatom a rám rossz hatást gyakoroló egyénekkel...és azóta boldog és céltudatos nő lett belőlem...Lehet hogy a gyermekednek akkor fog benőni a feje lágya, ha egyszer majd részeg lesz és a sebészeti intenzíven köt ki egy verekedés miatt, vagy a terhesgondozóban vár majd egy abortuszt...Az a szomorú helyzet, hogy a mai fiatalok azt gondolják, hogy övék a világ, hogy csak nekik lett teremtve és nincs következménye semminek amit elkövetnek...És az a szomorú hogy ismerek nem egy embert akiknek egy előbb leírt trauma kellett hozzá hogy észhez térjen... Lehet hogy félsz a rossza anya szereptől, de fel kell vállalnod ha meg akarod óvni a gyermekedet az önpusztítástól...hidd el később meghálálja...Én az anyámtól pont a rossz anya szerepet hiányoltam, azt, amikor azt mondja hogy "NEM...Elég volt!" Most ha ezt mondta volna régen nagyon meghálálnám neki...

2012. jún. 8. 09:54
 12/19 anonim válasza:
38%
Igazából azt nem értem, hogy az ilyenen miért kell kiakadni... én is minden hétvégén ittam, mikor ennyi idős voltam néha becsúszott egy spangli is, de az ég világon nincs semmi bajom. Nem lettem alkesz, sem hülye, az ország egyik legjobb egyetemére járok. Szerintem itt nincs értelme esélyekről beszélni, teljesen normális amit csinál, abban az esetben ha nem detox veszély közelére issza magát. 20F
2012. jún. 8. 14:35
 13/19 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó válaszoló! Nos, valamilyen szinten igazad van de nem tudhatod ,hogy ő milyen közösségbe van. És az is lehet ,hogy ő máshogyan fog viselkedni azután. Én nem adnék 3. esélyt. Ha ő nem nem méltat engem annyira ,hogy betartsa a szavát akkor én se teszek neki szívességet. Majd ha valamivel bizonyította már az érettségét. Mert ezek szerint a kis hölgy még nem elég érett ,hogy meg lehessen benne bízni.
2012. jún. 8. 14:57
 14/19 anonim válasza:
28%

Egyértelmű, hogy nem megbízható.

Ne aggódj, mivel már csak 2 évig kell elviselned, utána mehet isten hírével, ahova akar.

Én a helyedben először is nem finanszíroznám a részegségét. Elvégre nem azért dolgozol, hogy ő eligya. Ha inni akar azt tegye az általan megkeresett pénzből. Ha olyan kemény fiú, hogy tud pénzt keresni és inni, akkor nyugodtan beszállhat a rezsibe is.

Semmiképpen se legyél elnéző. Nem kell vele egész nap vitatkozni és felhozni az eseteket. Elég ha tudja, hogy te mit gondolsz az ivásról és hogy nem változtatod meg a véleményed. Megbocsátani sem kell, mivel az csak azt erősíti benne, hogy úgyis mindent megfog úszni.

2012. jún. 9. 08:54
 15/19 anonim válasza:
XD ezt most komolyan gondolod? Én is mindig megigértem hogy nem rugok be többet...úgyis elmegy bulizni...hagyd hogy kiélje magát!
2012. jún. 10. 02:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Elborzadok itt az anyákon...Már csak két évet kell kibírni...hogy lehet ilyet írni, gondolni, érzeni?

Mintha egy felesleges piócát nevelnél és nem a gyerekedet... undorodom ettől a hozzászólástól.

Én nem iszom, de lehet ezeket csak úgy tudnám elviselni ha velük nőnék fel...

Másra nyomja ki a saját kisebbségi komplexuság, a saját tehetetlenségét... És ha a te anyád írná ezt? Már csak két évig kell elviselni? Hol voltál amikor eljutott odáig hogy ezt történjen?

2012. jún. 12. 10:40
 17/19 anonim ***** válasza:
Természetesen adnák X. esélyt is, hiszen a gyerekem!
2012. jún. 12. 12:15
 18/19 anonim válasza:
nem feltétlenül baj ha néha berúg, személyfüggő, van akinek részegen is elég kontrollja marad a durva dolgokkal kapcsolatban, láttam már olyat akit túl féltettek meg túl nagy szigorral nevelték és vagy tehetetlen nyomi lett belőle vagy a legelzüllöttebb drogos állatok egyike.. a nevelés meg a környezet fontosabb, pl h kikkel rúg be, meg hol és milyen lelkiállapotban.. régen is berúgtak az emberaz összetartó faluközösségekben kevés volt a veszélyforrás..
2012. jún. 15. 07:59
 19/19 anonim válasza:
az emberek 16 évesen*
2012. jún. 15. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!