Adatsz be a serdülő gyermekednek HPV elleni oltást?
Nekem 1 éve adták be, de úgy, hogy én hoztam haza a papírt róla, mutattam meg anyámnak, aztán ő kérdezte pár nappal később, hogy akarom-e. Kb. semmi beleszólása sem volt, én pedig úgy döntöttem, hogy akarom. Közel sem voltam a szex kipróbálásához, de mégis...
15Ł
Előbb irány a nőgyógyász, h vizsgálja meg, h szűz-e. Alapból nem vagyok rossz indulatú, de a szül.-nőgyógy. órán a doki mesélt pár érdekes dolgot. :)
:)
12 éves korban ingyenes, nem? Én, ha annyi idős lesz a lányom, biztosan beadatom neki még akkor is, ha fizetni kell érte. Nekem P2-esem van, a dokim nagyon javasolja, de szoptatás alatt és gyermekvállalás előtt 1 évvel vagy utána 1 évvel lehet csak. Még csak 1 gyerekünk van, de legalább 2-3-at szeretnénk még, így egy jó ideig esélyem sem lesz rá, hogy megkapjam, pedig megnyugodnék.
Szóval már csak az ilyen esetek miatt is érdemes beadatni.
Szia
Nekem még csak 8 éves a nagylányom. Mi be fogjuk oltatni. Nálunk a 12 éveseknek fizeti az önkormányzat, ha kéri a szülő. Az ennél idősebbeknél meg lehet kérni az önkormányzattól kedvezményesen 60 ezerért.
REmélem 4 év múlva is lesz rá keret itt, ha nem, akkor a nagyszülőkkel már megbeszéltük, hogy besegítenek a kifizetésében.
Drága, és sajnos nem sokat ér.
Mégha 100%-ig hatásos lenne rák ellen, akkor azt mondanám, hogy megéri, de így nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!