Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Adatsz be a serdülő gyermekedn...

Adatsz be a serdülő gyermekednek HPV elleni oltást?

Figyelt kérdés
Mielőtt még nemi életet élne, vagy kipróbálná a szexet.
2011. ápr. 5. 21:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
2011. ápr. 5. 21:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1 éve adták be, de úgy, hogy én hoztam haza a papírt róla, mutattam meg anyámnak, aztán ő kérdezte pár nappal később, hogy akarom-e. Kb. semmi beleszólása sem volt, én pedig úgy döntöttem, hogy akarom. Közel sem voltam a szex kipróbálásához, de mégis...

15Ł

2011. ápr. 5. 22:09
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha szeretné akkor beadatom,ha nem akkor nem.
2011. ápr. 5. 22:10
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

Előbb irány a nőgyógyász, h vizsgálja meg, h szűz-e. Alapból nem vagyok rossz indulatú, de a szül.-nőgyógy. órán a doki mesélt pár érdekes dolgot. :)

:)

2011. ápr. 5. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:
Igen,szeretném majd mindkettőnek,még nagyon picik. Nagyon drága az oltás,remélem teleni fog rá.
2011. ápr. 6. 06:48
 6/14 anonim ***** válasza:
igen a 15-évesem már régebben megkapta és a másik lányom is megfogja bár közel 100e ft de erre nem sajnálom a véleményét nem kérem ki megkapja
2011. ápr. 6. 08:09
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

12 éves korban ingyenes, nem? Én, ha annyi idős lesz a lányom, biztosan beadatom neki még akkor is, ha fizetni kell érte. Nekem P2-esem van, a dokim nagyon javasolja, de szoptatás alatt és gyermekvállalás előtt 1 évvel vagy utána 1 évvel lehet csak. Még csak 1 gyerekünk van, de legalább 2-3-at szeretnénk még, így egy jó ideig esélyem sem lesz rá, hogy megkapjam, pedig megnyugodnék.

Szóval már csak az ilyen esetek miatt is érdemes beadatni.

2011. ápr. 6. 08:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Igen. A lányom az elsőt már megkapta. Most nyáron lesz 15 éves. Érdeklődj a gyerekorvosotoknál mert vannak akciók. Az oltás 90 ezer forint rendes áron. Az osztálytárs anyukája mondta, hogy nekik csak 60 ezer volt akciósan. Nekünk személyesen levelet küldött a következő ilyen jutányos időszakra. Akkor váltottam ki amikor ez volt és így az első 2 adag 30 ezer forint körül volt.
2011. ápr. 6. 09:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem még csak 8 éves a nagylányom. Mi be fogjuk oltatni. Nálunk a 12 éveseknek fizeti az önkormányzat, ha kéri a szülő. Az ennél idősebbeknél meg lehet kérni az önkormányzattól kedvezményesen 60 ezerért.

REmélem 4 év múlva is lesz rá keret itt, ha nem, akkor a nagyszülőkkel már megbeszéltük, hogy besegítenek a kifizetésében.

2011. ápr. 6. 14:30
 10/14 anonim ***** válasza:
52%

Drága, és sajnos nem sokat ér.

Mégha 100%-ig hatásos lenne rák ellen, akkor azt mondanám, hogy megéri, de így nem.

2011. ápr. 6. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!