Mit tegyünk az öcsémmel?
Szia!
Azzal szerintem sincs probléma, ha a tudását bővíti, viszont azzal igen, hogy egy helyben ül és tönkre fog menni a gerince, a szeme és sápadt, beteges lesz!
Szerintem a szülők feladata, hogy határt szabjanak. Amíg nem mozog, mondjuk biciklizik 1 órát gépezés előtt, addig nincs gép. El kell magyarázni neki, hogy teljesen tönkreteszi az egészségét, ha sose mozog, és mire odáig jut, hogy menő informatikus lesz, már semmit nem tud kezdeni vele, mert annyira egészségtelen lesz. Amúgy ilyen esetben ajánlott beszerezni a számítógéphez olyan széket, amely nem roncsolja a gerincet, ha sokat ül valaki és olyan szemüveget, ami véd a számítógép káros sugárzása ellen. Amúgy bocsánat, hogy ezt mondom, de a szülők határozottságán múlik minden. Nehogy már ne tudjanak egy 12 éves kisfiút jó útra terelgeni. Ha pedig nem mozdul el a gép elől továbbra sem, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni; ki kell találni egy belépő kódot a géphez, amit csak a szülei tudnak és ők dönthetik el, hogy odaülhet az öcséd a gép elé, vagy nem. Bocsánat, hogy ilyen szigorú vagyok, de tényleg az egészsége a tét. Nem azzal van a baj, hogy gépezik, hanem, hogy mást nem is csinál. Az unokatesóm ugyanekkora korában kezdte ezt az életmódot, mára akkora púpja van, mint Quasimodonak, pedig még csak 26 éves...:(
Remélem sikerül megoldani a problémát! Sok sikert hozzá!
Tudod pár évvel ezelőtt én is ilyen voltam.Ültem folyton a gép előtt.Talán én is 12 év körüli lehettem.Azóta sok minden változott.3 év alatt a gerincem szépen elferdült.Az iskolában púposnak csúfoltak.Egyszerűen nem tudtam kihúzni magam.De az egyik nyáron az unokatesóm bemutatott a haverjainak és az egész nyarat a szabadban töltöttük.Voltak barátaim,akikkel rengeteget röhögtünk.Azóta már kevesebbet ülök a gép előtt.Lehet h az öcsédnek az a baja,h nincsenek igaz barátai.Keresni kellene neki egy barátnőt.Talán akkor a lánnyal lenne.Vagy a nyáron menjetek táborozni,halászni.Hiába sikerül majd elérni álmai célját,ha utána unalmas marad az élete!Kérdezd meg majd tőle,h mit fog csinálni azután ha már informatikus.Elmegy dolgozni és ennyi?Rajta áll a döntés.Esetleg keres neki egy olyan filmet ami arról szól,h valaki az egész életét végigtanulja és később pedig megbánja h fiatalon miért nem szórakozott.Nemrég láttam ilyet,csak má nem emlékszem h mi a címe.
15/l
Lehet, hogy most sokan nem fognak velem egyet érteni, de én pont olyan vagyok, mint az öcséd, napi 5-8 óra gép simán befér. Én sem szeretem a sportot, ennek ellenére a barátaim nem panaszkodtak arra, hogy nem vagyok velük eleget. ha valami program van mindig benne vagyok, bulizunk, eljárunk ide-oda, szerintem nincs ebben semmi rossz. Arra akartam kilyukadni, hogy amellett, hogy a számítógép egészségtelen (szem, hát) vannak pozitív tulajdonságai is. Ha az öcséd informatikusnak készül, akkor természetesen jót tesz neki, hogy sokat gépezik.
Szerintem meg kell találni az egészséges egyensúlyt.
Ha az én példámat nézzük, akkor én bármiféle előképzettség nélkül (és iskolai képzés nélkül) letettem az angol középfokút, és ez csak a számítógépnek köszönhető (internet, angol nyelvű programok, és sok-sok játék)
ge yidő után emgunja és kicsit kevesebb lesz.
Nem tudok mit mondani csak magamból kiindulni. Ha informatikus lesz akkor jól jön neki minden amit ltá. Én mindent magamtól tanultam, és tkjó vagyok és én is az leszek. Én vagyok az osztály kockája de legalább tudom hogy valamiben jó vagyok. Ő is ezt gondolja. ez tuti. Legalább valamiben jó. Nemkell mindenkinek sportolónak lennie ^_-
15/L
Szerintem jó jegyek mellett inkább örüljetek, hogy van életcélja, hogy szorgalmas. Még mindig jobb, mintha drogozna...
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!