Mit tegyünk az öcsémmel?
az én öcsémmel is dettó ugyanez a helyzet (jól tanul, angol-informatikus szakra jár) őt sem érdekli a sport,de még a barátai sem! mellesleg 16 éves, és napi 8órát (ha nem többet!) ül a gép előtt. mi sem tudunk vele mit csinálni, ötleteket szivesen várok
amúgy már próbáltam mindent: jöjjön el velem bulizni, nyáron elviszem balcsira, hozhatja a haverjait is, beirattuk sportolni,2 hét után már ellógta, kértünk, kiabáltunk, se semmi...
Szia!
Szerintem semmi baj nincs az öcséddel.Örülj neki,hogy vannak céljai,tervei,tanul.Az hogy néha egy-egy órát játszik Uram bocsá...neki is jár egy kis szórakozás.Vagy jobb lenne ha csavarogna?
De azért aranyos vagy,hogy így figyelsz rá!!!
eltellik 5-10 év, és akkor már herótja lesz a géptől
illetve ha nem is teljesen, fog csinálni mést is, nem csak a gép előtt ücsülni
A legnagyobb baj azzal van szerintem,hogy egy ennyi idős gyerek ÜÜÜÜL!!!!!!!Órákat egy helyben,az iskola után!!!!Ezzel kell kezdeni valamit,mert ha már élből utálja a sportot,az gáz,hiszen nem fogjátok tudni kirobbanatni a gép elől,és évek múlva még nehezebb lesz.Meg kell vele értetnetek,hogy büszkék vtok rá,örültök h ilyen ügyes stb,DE az egészsége érdekében oda kell figyelnie magára,fociznia kéne,kosarazni, meg rohangálni,de minimum bevásárolni gyalog,vagy kutyát sétáltatni8most csak írtam épp ami eszembe jutott),nem ülni a gép előtt ennyit.Sokan nem tudják,de ez a számítógépezés ugyanolyan függőséggé alakulhat mint az ital,cigi,drog.Az csak enyhítő körülmény h nem játszik,tök mindegy,a lényeg h nem lehet onnan kirobbantani!Ha értelmesen az egész család összefog,és elmagyarázzátok neki,hogy minimum hétvégén gépezés korlátozva,vagy letiltva,akkor az jó jel.Ha viszont arra sem hajlandó,akkor szerintem sajna kezd kialalkulni a függősége,akkor tuti szakemberhez fordulnék,valami gyermekpszichológushoz vagy nem is tudom ki foglalkozik ilyennel ebben a korban.
30-as anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!