Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyünk az öcsémmel?

Mit tegyünk az öcsémmel?

Figyelt kérdés
Az öcsém egy rendes gyerek,csak egy problémája van,hogy sokat ül a számítógép előtt.Alapból nem szereti a sportot.A Jegyei 4-5ösök,tehát nem rossz tanuló,és informatikusnak szeretne menni.Napi 5 órát gépezik.Mit tegyünk?Az igaz,hogy sokat tud már így is kortársaihoz képest,és informatikusi pályára előnnyel indulna.Mit tegyünk?(Tizenkét éves az öcsém)
2009. jún. 28. 10:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

az én öcsémmel is dettó ugyanez a helyzet (jól tanul, angol-informatikus szakra jár) őt sem érdekli a sport,de még a barátai sem! mellesleg 16 éves, és napi 8órát (ha nem többet!) ül a gép előtt. mi sem tudunk vele mit csinálni, ötleteket szivesen várok

amúgy már próbáltam mindent: jöjjön el velem bulizni, nyáron elviszem balcsira, hozhatja a haverjait is, beirattuk sportolni,2 hét után már ellógta, kértünk, kiabáltunk, se semmi...

2009. jún. 28. 10:15
 2/17 A kérdező kommentje:
Az öcsém szerintem elmehetne informatikusnak,hiszen már azért modellezik és HTML programozik,de kicsit csökkenteni kéne a gépidőt...
2009. jún. 28. 10:17
 3/17 A kérdező kommentje:
és látszik hogy van tehetsége hozzá,vakon gépel,stb...
2009. jún. 28. 10:20
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Szia! Nem írtad, hogy miért ül annyit az öcséd a gép előtt. Azért mert játszik, vagy azért mert a tudását akarja fejleszteni. Ha az utóbbi, akkor nincsen különösebb probléma. Mond meg neki, hogy a tanulás mellett pihenni is kell, mert egy idő után bele fog fásulni és nem bír majd odafigyelni. Ha csak játék vagy net miatt ül gép előtt, arról viszont sürgősen le kell szokatnotok!!
2009. jún. 28. 10:37
 5/17 A kérdező kommentje:
az idő nagy részében tanul,viszont közte mikor a barátai fennt szoktak lenni akkor játszik egy fél-egész órát
2009. jún. 28. 10:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem semmi baj nincs az öcséddel.Örülj neki,hogy vannak céljai,tervei,tanul.Az hogy néha egy-egy órát játszik Uram bocsá...neki is jár egy kis szórakozás.Vagy jobb lenne ha csavarogna?

De azért aranyos vagy,hogy így figyelsz rá!!!

2009. jún. 28. 11:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Egy 12 évest azért még könnyebb leszoktatni, 16 évesen már makacsabb az ember. Ha pl van kutyátok, akkor anyud "kiadhatná", hogy együtt kell megsétáltatnotok minden nap. (Legalább beszélgettek kicsit) Vagy el kell mennetek a boltba valamiért, vagy teljesen mindegy, csak egy kis levegőt csempésszetek a napjába... Ha tanul, akkor szerintem nem olyan nagy probléma ha egyfolytában gép előtt ül, én is sokat ülök gép előtt, de ha találnak valami számomra izgalmas programot, akkor eszembe se jut, hogy már két hete nem gépeztem! :) Ti ismeritek, ti tudjátok mi mozgatja meg a fantáziáját (fagyi?), esetleg ha van valamilyen nyílt nap egy iskolában, vagy előadás a továbbtanulásról, akkor elmehettek megnézni milyen lehetőségek vannak informatikus szakirányban. Ha tehetséges, akkor érdemes, alapból valamilyen informatikai középiskolába mennie majd. Csald el valahogy, mond azt hogy nagyon unatkozol, menjetek ki tollasozni egy fél órára, vagy tudom is én. Én barátomat egy kis nyöszörgés meggyőzi! :)
2009. jún. 29. 09:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
az az 5 óra nem sok. én is annyit ülök. pedig közöm nincs a szám.tech-hez..és netfüggő sem vagyok. egy jövőbeli informatikus esetében sztem nem sok az az 5!
2009. jún. 29. 12:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

eltellik 5-10 év, és akkor már herótja lesz a géptől

illetve ha nem is teljesen, fog csinálni mést is, nem csak a gép előtt ücsülni

2009. jún. 29. 14:19
 10/17 anonim ***** válasza:
35%

A legnagyobb baj azzal van szerintem,hogy egy ennyi idős gyerek ÜÜÜÜL!!!!!!!Órákat egy helyben,az iskola után!!!!Ezzel kell kezdeni valamit,mert ha már élből utálja a sportot,az gáz,hiszen nem fogjátok tudni kirobbanatni a gép elől,és évek múlva még nehezebb lesz.Meg kell vele értetnetek,hogy büszkék vtok rá,örültök h ilyen ügyes stb,DE az egészsége érdekében oda kell figyelnie magára,fociznia kéne,kosarazni, meg rohangálni,de minimum bevásárolni gyalog,vagy kutyát sétáltatni8most csak írtam épp ami eszembe jutott),nem ülni a gép előtt ennyit.Sokan nem tudják,de ez a számítógépezés ugyanolyan függőséggé alakulhat mint az ital,cigi,drog.Az csak enyhítő körülmény h nem játszik,tök mindegy,a lényeg h nem lehet onnan kirobbantani!Ha értelmesen az egész család összefog,és elmagyarázzátok neki,hogy minimum hétvégén gépezés korlátozva,vagy letiltva,akkor az jó jel.Ha viszont arra sem hajlandó,akkor szerintem sajna kezd kialalkulni a függősége,akkor tuti szakemberhez fordulnék,valami gyermekpszichológushoz vagy nem is tudom ki foglalkozik ilyennel ebben a korban.

30-as anyuka

2009. jún. 30. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!