Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz lánynak milyen konyvet...

Kamasz lánynak milyen konyvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nekem kéne,mert nem tudok mit olvasni,de nem szeretnék olyat ami a szerelemrol szol.

14/L

2012. máj. 16. 14:36
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
ajanlom neked Terry Prattchettől es Neil Gaimantól az Elveszett Próféciákat (Good Omens az eredeti címe). [link]
2012. máj. 16. 14:44
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Éhezők viadala (hunger games)
2012. máj. 16. 18:49
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Battle Royale
2012. máj. 16. 22:07
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Stephen King - Az

mindenképp olvasd el..imádom..nem szerelmes..de gyerekekről szól.. :]

15/L

2012. máj. 17. 16:16
 5/28 anonim válasza:
carla nem adja fel
2012. máj. 17. 17:06
 6/28 anonim ***** válasza:
73%
szent johanna gimi.
2012. máj. 17. 17:53
 7/28 A kérdező kommentje:
és mirol szolnak?
2012. máj. 17. 18:22
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

A Szent Johanna Gimi konkrétan a szerelemről szól, de nem csalódhatsz benne.

Éhezők Viadala nagyon elgondolkodtató és a kedvenc könyvem. Igaz van ebben is szerelmi szál, de ettől lesz igazán különleges és nem e köré fonódik a történet.

2012. máj. 17. 21:26
 9/28 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen könyveket szeretsz :)

Én pl nem szeretem a túl komoly könyveket, de a túl gyerekeseket sem, és azt sem, ami a szerelmen kívül kb semmi másról nem szól.

Amiket nagyon szeretek az a Bad Girl (a 8. részének a neve már Gossip Girl - igen, csináltak belőle sorozatot is, de rengeteg dolgot megváltoztattak a filmsorozatban, számomra olyan, mintha teljesen ismeretlen lenne számomra a történet, pedig a Bad Girl összes részét olvastam), Klikk (eddig 4 rész jelent meg, az első részből készült fim is), Beach Girl (3 részes), Szellemlány (eddig 2 része van, de lesz 3. is), Szent Johanna Gimi (ennek magyar az írója, eddig 6 kötet jelent meg, de összesen 8 lesz), Lola Rose (ez már nem sorozat :DDD), Hot Girl (2 része van meg nekem, de tudtommal 3 részes kéne, hogy legyen, de sehol sem láttam a 3. részét?!). Van egy csomó könyvem de ezek a legjobbak :)

Pár éve nagyon szerettem Rosie Rushton és Jacqueline Wilson írásait is, de nem tudom, ma szeretném-e őket, mivel azok kb 12 éves lányokról szóltak.

15L

2012. máj. 17. 23:47
 10/28 anonim ***** válasza:

Jacqueline Wilson könyveit nagyon szerettem a te korodban, van ami ilyen szerelmes sztori, de néhány könyve annak ellenére, hogy gyerekeknek íródott, szerintem sokkal komolyabb történet. Például a Micsoda anya! (amiben ugye egy 8 éves lány a főszereplő) nekem tizenegynéhányévesen nem tetszett, nem fogott meg, de valamikor később elővettem, és már egészen más volt, az például egy nagyon jó és komolyabb történet, csak kellett hozzá kicsit érni. Louis Sachar műveit is kedveltem, Anthony Horowitz kémregényeit, meg mindig körbenéztem az ifjúsági irodalom részlegen és ott válogattam, nekem tetszettek a kamaszoknak írt könyvek.

De ha komolyabb műveket szeretnél olvasni, akkor például Freitől A bankár szerintem zseniális könyv, vagy Doris Lessingtől Az ötödik gyerek, hm... A titánok bukása Ken Folettől történelmi témájú, és szerintem szintén zseniális, Da Vinci kód, állítólag a Trónok harca könyvsorozat is nagyon jó, bár én azt nem olvastam...

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ami nem szerelmes könyv. :)

Ó és például David Safiertől a Pocsék karma valami fenomenális, sírtam a röhögéstől, annyira jó könyv, egyhuzamban olvastam ki az egészet, mert képtelen voltam letenni. :)

2012. máj. 18. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!