Mit csináljak esetleg ne mondjam meg nekik?
Az a helyzet , hogy 7. osztályos vagyok és az osztályom erdei iskolába megy. Mi nem vagyunk valami dús gazdagok, így én zsebpénzt sem kapok. Internet az azért van mert anyukám mozgássérült és otthon dolgozik. Apukám munkanélküli. Az osztályban az a szokás ,hogy aki nem visz legalább napi 5000ft-t valahová pl. táborba vagy ilyen kirándulásra , azt kiközösítik és csórinak csúfolják. Én sohasem szoktam senkit csúfolni , mert akikkel általában ezt csinálják ők a legjobb barátnőim.
Anyukám azt mondja , hogy mivel egy hetes lesz a tábor , így 900 ft-t kapok , abból tudok venni vizet, és ha kell akkor szendvicset. Félek , hogy engem is szekálni fognak és nem tudom mit csináljak. Valami ötlet ? :(
Nyugodtan megismételhetném a többieket, egyetértek velük.
Még annyi, hogy tudom, hogy rosszul hangzik, de ugye a való életben nem olyan egyszerű mindig kiállni magadért, és visszaszólni a nagymenőknek, hogy "apuka pénzével könnyű", mint ahogy ezt itt (amúgy nagyon helyesen) tanácsolják, úgyhogy ha úgy gondolod csak ez a lehetőség, mondhatod azt is, hogy otthon hagytad a pénztárcád, és csak ennyi maradt nálad.
De ha jól értettem nem vagy egyedül ebben a helyzetben, tehát úgy talán könnyebb elviselni, vagy visszavágni. Beszéljétek meg, hogy mindannyian(a baráti köröd) visztek kekszet, és utána mindig osztozzatok. Így nem kell egy hétig ugyanazt a kekszet enned, de 800 félére sincs szükséged.
Mellesleg meg mi a francot csinálnak napi ötezerrel???
Igen , kedves utolsó ez így van. Persze ha itt leírják , hogy könnyű így meg úgy , de nem tudok élőben mit visszaszólni nekik , mert nem merek. :/
Egyébként amikor volt egy "gazdag" barátnőm elmondta , hogy általában mit csinálnak a "menők" a sok pénzel. Az erdei suliban lesz egy úgymond "szabad nap" amin az a lényeg ,hogy az erdei sulis gyerekek közül kicsit drágábban elmehetnek ilyen "diszkóba" . (a tanárok által szervezett kb. 1200ft-s energia italos buli) És általában ott abban a buliban vesznek italt (energia italokat).
Aztán a barátnőmmel összevesztem , mert hallottam egy szegényebb barátnőmtől , hogy mindenemet kibeszéli a "menőknek". És beigazolódott. Szóval italra költik meg amikor megyünk vásárolni ott is elszórják a pénzt.
az előzőhöz...ha a többieket a pénz boldogítja, akkor éljenek gazdagon. De egy idő után elkopnak mellőlük a barátok (akik csak a pénzüket akarják).
Szerintem ne aggódj, ne görcsölj a kirándulás miatt. Minél jobban félsz, annál nyomottabb lesz a hangulatod és ez el fogja rontani az egész kirándulást számodra. Lényeg a pozitív hozzáállás, nem fognak piszkálni.
Lehet az is megoldá, ha pl. üdítőt vesznek, te azt mondod, hogy nem kérsz.
Én 26 évesen is kb. ennyiből kell, hogy megéljek naponta...
Szóval átérzem a helyzeted, a többiek már adtak jó tippeket, én is csak azt szeretném írni, hogy ne törődj velük...! A szüleid ennyi pénzt tudnak adni,hát ennyit, ettől se ők nem lesznek rosszabbak, sem Te, mint akik napi ötezret visznek...
Legyél a barátnőiddel, és ne törődjetek a csúfolódókkal, mert amíg ők a pénzüket számolgatják, nektek süt a nap, énekelnek a madarak és kék az ég, és mindez ingyen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!