Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák, akiknek a csemetéjük...

Anyukák, akiknek a csemetéjük angol vagy más idegen nyelven nézte egész kicsi korától a mesét, ragadt rá valami nagykorára?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 22:18
1 2
 11/17 masni1 ***** válasza:
56%

Az én tapasztalatom az, hogy a kicsikre így nem ragad semmi.

Ha nem értik a mesét, fantáziálnak hozzá valamit. Nyelvtanulási szempontból tévút.

2012. máj. 5. 21:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy ismerősöm nevelkedett úgy, hogy csak angol nyelvű adók voltak a tv-jükön, most (kb 18 éves) perfect beszél angolul. Szerintem nagyon hasznos ez.
2012. aug. 4. 21:02
 13/17 anonim válasza:
100%
Volt olyan eset, aki megtanult folyékonyan angolul a Cartoon Networkből... én is onnan tanultam meg pár szót, de nem értettem attól függetlenül a szöveget, csak részleteket. Párom unokaöccse két nyelvű, magyar és olasz, de Csehországban született, és az apja is ott él (aki szintén olasz) és sok dvd cseh nyelvű, mert tőle kapja. Az olasz szinkron viszont annyira béna, hogy inkább angolul nézetjük vele az itt megvásárolt meséket. Bár most lesz három éves, ért mindent magyarul, de még olaszul válaszol, és teszteltem már az angol tudását, hogy üljön be a kocsiba, maradjon nyugton, fejezze be, egyen stb.. és értette. Vagy csak tudja, hogy mikor mit akarok, vagy tényleg érti. Mindenesetre fantasztikus kis krapek! :)
2013. jan. 18. 13:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolgot nagyon figyelembe kell venni a kiskori nyelv tanulasnal. Vagy kicsi koratol CSAK angol/nemet/japan/olasz/stb. nyelven nezheti a meseket vagy csak magyarul mert nagyon összekeverheti a gyereket.

A szomszedban van egy kis fiu 6 eves, anyuka nemet, apuka olasz es Spanyolorszagban elünk. Mindenki beszeli mind 3 nyelvet es nem figyelnek oda a szülök, hogy csak egy nyelvet hasznaljanak. En szinten beszelem mind a 3 nyelvet, de alig birom megerteni, mit akar mondani a gyerek. Keveri a ragozasokat, a nyelvtant, a szavak, tehat mindent.

Nekem 2 gyerekem van. Az apukajuk nemet, Ö csak nemetül beszel hozzajuk, en csak magyarul, de ha itthon van mindenki akkor csak spanyolul beszelünk. A kisebbik gyerek 3 eves, a nagyobbik 5, mindket gyerekem tisztabban es szebben beszel mindharom nyelven mint a szomszed kisfiu. Tudjak jol, hogy anyuval csak magyarul beszelnek, apuval csak nemetül es ha eppen haza er apa akkor automatikusan valtanak spanyolra, akar mondat közben is. Ha az apjuk mond nekik valamit nemetül, akkor gyönyörüen forditjak nekem magyarra es forditva. A szüleimmel csak magyarul beszelnek, a ferjem szüleivel csak nemetül, a baratokkal/az ovodaban/a boltban csak spanyolul. Az elejen kevertek Ök is sok mindent, de szepen letisztazodott bennük minden!

2013. jan. 31. 18:02
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Sajnos a külföldi apuka nem tanította meg őket az anyanyelvére, én próbáltam legalább a mesékkel pótolni, nem sikerült.

2013. márc. 14. 00:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen!

Személyes tapasztalat, nagyobb előnnyel indultam az angol mesecsatornák miatt (anno a Cartoon Network csak angolul volt nekünk) és a német csatornák miatt is elég sok mindent megértek németből :)) Pedig sosem tanultam, de tudom, hogyan épülnek fel a mondatok és sok szót értek is. :)

2013. márc. 14. 13:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem éjjel-nappal Depeche Mode ment születésem óta, zene, koncertfelvételek, minden. :D

12 éves koromra folyékonyan, anyalnyelvi szinten beszéltem angolul. :) Emellett beszélek németül meg spanyolul, egy kicsit értek szerbül, franciául, olaszul meg svédül. Németet tanulok suliban, anyu szerb, spanyolt megtanultam (szintén TV meg zenék), franciát, olaszt, svédet hobbi szinten tanulgatom (mamám olasz, a francia meg a svéd csak tetszik).

13/L

Ja és a gyereke(i)met is így fogom nevelni, sok nyelvre, csak vigyázok, hogy ne keverje, mert személyes tamasztalat, ha sietek, akkor össze-vissza beszélek, és a szüleim sem értenek, mikor 3-4 nyelvet összezutyulok.

2013. dec. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!