Ti megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy a barátjával aludjon? (1 éve vannak együtt)
Én egy sztorit mesélek el:
volt egy lány és egy fiú, 10 év volt köztük. Ekkor a lány 14 éves volt (előtte több pasija is volt...már 12 évesen is, amit a szülők megengedtek,mert a srác a csaj nevelőapjának a haverjának a fia volt). A lány anyja először megengedte, hogy együtt legyenek, de ez már aznap megváltozott,amikor az élettársa és a volt férje is ellenezte a dolgot, mert a fiúnak biztosan "csak arra kell" a lány. De ez nem így volt. Az anyuka azt mondta, ha majd 16 éves lesz a lány, akkor minden további nélkül megengedi (de miért pont 16). A dolgot szépen húzódott 2 éves át, kitartottak egymás mellett, összejártak, stb. Amikor eljött az idő, a 16. születésnap előtt a lány rákérdezett a dologra, a válasz: "xy-nal soha nem lehetsz együtt". Ennyit az anyukáról.A kapcsolatot nem vállalta a lány tovább, majd aznap már az anyuka kolléganőjének a féltestvérével, aki nem épp fehér bőrű...az első hétvégén kint aludhatott nála (meg elég sokszor). Azóta meg mindenféle emberrel összeállt a lány, egyszerre több srácot is bolondít. Érdekes a történet...viszont akiknek ez kell, egészségükre.
Nem tiltani kell, hanem megbeszélni, hogy mit és milyen szabályok, feltételek mellett csináljon a gyerek.
Nos, én ismerek olyan lányt, aki kevesebb, mint egy hónapja töltötte a 14-et, és az anyja elvileg megengedné neki, hogy lefeküdjön a barátjával, de ő azt mondta, hogy még nem akarja...
Na most, erről a lányról azt kell tudni, hogy iszonyatosan nagy ribanc, már most. Egyszerre kb. 9 fiút hülyít, de halál komolyan, összeszámoltuk. Az exével nagyon jó viszonyt ápol, miközben barátja van; 14 évesen a 4-5. pasiját "fogyasztja". Szerintem nála is hamarosan eljön az az idő, hogy együtt aludjon valamelyikükkel...
Viszont én ezt mélységesen elítélem. Én is 14 vagyok, júniusban leszek 15, de nem tudnám elképzelni, hogy járjak és együtt aludjak valakivel. Ennyi idősen biztosan nem. Talán én vagyok a konzervatív, de akkor is ezt gondolom.
Ettől függetlenül fontos, hogy a szülő ne mondjon mindenre nemet - ezt már többen is írták előttem -, hiszen akkor oda a bizalom. Szerintem adj neki választási lehetőséget: nyíltan beszélgettek, és dönthet, hogy mit szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!