Ti megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy a barátjával aludjon? (1 éve vannak együtt)
És mégis hogy ellenőrzöd,hogy csak fagyizni járnak e együtt,vagy szexelni mennek? Tán ráálitasz valami kémet?
Innen is látszik,ki az akinek van gyereke,és tinédzser vagy idősebb. Ha nem engeded meg,egy 15 éves,gimnazista gyereknek már akkor is van magánélete ha te nem tudsz róla.És ez nem egyenlő azzal,hogy végigment rajta a fél város,vagy részegen fetreng minden másnap.Ez teljesen normális,egyedül jár suliba,hétvégén/déluán barátnőzik -vagy éppen barátozik. A különbség annyi,hogy te nem fogsz tudni róla ha nem bízik benned,márpedig ha neki is ezt fogod hajtogatni,hogy nem engeded akkor nem is fogja elmondani.
Kérdező szerintem azzal teszel a legjobbat,ha elmondasz mindent a védekezésről,és esetleg elmentek egy este moziba addig ők otthon maradhatnak.Így biztonságban is vannak,nincs mitől félni,mégis normális emberi körülmények között. Már ha eddig nem szexeltek.
Ahogy látom egy értelmes felelősségteljes lányod van,a srácról is ugyanezt írtad.
18-19- el egyetértek, pszicholoógus létemre.
Habár tudom nem leszek népszerű ezzel.
Lehet jönni a biológiai érettséggel, meg a "mei világgal", de ez az, ami engem, mint szakembert nem győz meg. Jól írta valaki, a világ olyan, amilyenné tesszük. Olyan, amilyenné neveljük gyermekeinket. Hiába érett biológiailag, a szellemi, értelmi, érzelmi fejlődése ugyanott van.
Nekem is volt 16 évesen (majdnem 17) barátom (aki a párom azóta is), de csóknál, néhány forró ölelésnél, simogatásnál nem történt több. Nem azért mert valaki tiltotta, azért mert éreztem, hogy eddig s nem tovább. Persze később 18 körül voltam, amikor megtörtént az első és igen, jó volt éretten, majdnem felnőttként átélni az érzést. 16 évesen még nem is értik annyira mi történik, nem tudják átérezni a szeretkezés velejáróit.
Az együttalvás meg a felnőttek "kiváltsága" kéne legyen. Nem kell, hogy egy tizenéves mindent egyből megkpjon, később mire fog vágyni?
Most látom 1 éve vannak együtt...ebben a korban ez elég sok, de életkorukat nézve még mindig nem a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!