Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengedjem neki? Mit tegyek?

Megengedjem neki? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves a fiam ,van egy vele egykorú barátnője.Szeretné elhozni hétvégén hozzánk,mert discóba szeretnének menni,aztán itt akar aludni a kislány.Sajnos én dolgozom akkor éjszaka és nem tudom mit tegyek,megengedjem,hogy itt aludjon vagy sem?Ez lenne az első alkalom,de én még túl korainak tartom,csak az a baj,hogy a vele egykorú fiúknál már rég itt tartózkodnak a barátnőik.Most haragszik,mert én nemet mondtam.Jól tettem?
2012. márc. 5. 19:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
37%

szerintem jól tetted.

18L

2012. márc. 5. 19:52
 2/22 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is.

Esetleg - ha úgy gondolod - ajánld fel, hogy ha otthon vagy, akkor ott alhatna.

2012. márc. 5. 19:55
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Azert gondolj arra is hogy ha szexelni akarnak ugyis fognak es ki tudja hol;kreativak tudnak lenni a fiatalok.Abban pedig miert vagy olyan biztos hogy meg nem szexeltek?

Ha nalatok alszik a lany, legalabb tudod hogy hol vannak.

2012. márc. 5. 19:56
 4/22 anonim ***** válasza:
21%

Jól tetted, hogy nem engedted. Nem tudom, mennyire ismered a lányt, de ha nem ismered, akkor pláne jó, ha nem engedted oda úgy, hogy nem vagy ott, gondolom sejted, miért mondom ezt. Idegeneket nem engedünk be a házba, akkor sem, ha az a gyerekünk valakije.

Nem mellesleg fiatalok még, bőven van idejük még "együtt aludni".

2012. márc. 5. 19:58
 5/22 A kérdező kommentje:
Sajnos én még nem találkoztam a kislánnyal,nem itt lakik és még csak pár hete vannak együtt.Én is úgy gondolom,hogy lesz még erre bőven idejük,csak most én vagyok a rossz anya,mert ennek meg ennek megengedik.
2012. márc. 5. 20:06
 6/22 anonim válasza:
30%
Ha nem ismered a lányt akkor jól tetted. De ha szexelni akarnak, akkor úgyis fognak.
2012. márc. 5. 20:06
 7/22 anonim ***** válasza:
80%
3-al értek egyet, ha szexelni akarnak ,úgyis fognak, így legalább tudod, hogy jó helyen vannak otthon, nem a buszmegállóban, parkban, nyilvános WC-ben, stb.... fognak.... Én a helyedben inkább leülnék vele és megbeszélném, hogy egyáltalán tényleg szóba jöhet-e a szex, és ha igen a válasz, ellátnám hasznos tanácsokkal (gumi, tabletta, hüvelykúp, stb...) Sajnos ott vernek át, ahol hagyod magad, inkább lennék jó fej, de felelősségteljes anya, mint mumus, akinek később semmit nem fognak az orrára kötni. Az is lehet, hogy még nem akarnak szexelni, csak szeretnének együtt bulizni (na ezt én sem hiszem el:) )
2012. márc. 5. 20:26
 8/22 anonim ***** válasza:
76%

ÉN megengedném,bár 15 vagyok szóval nekem teljesen más meglátásom van az egész ügyben,de megindokolom,hogy miért is engedném meg:

Amit már írtak is,hogy ha szexelni szeretnének azt majd megtudják tenni máshol is.

Meg írtad,hogy otthon se leszel,most megtiltottad,hogy ottaludjon a lány,de lehet,hogy a fiad azért is elhívja,mert tudja,hogy nem leszel otthon.

De nehéz ügy,mert ha megengeded akkor te leszel az engedékeny..jószívű anya ha meg megtiltod akkor meg a maradi szigorú anya.. nehéz ez:)

Kössetek egy kompromisszumot. Találjatok ki közösen valamit,hogy a fiad ne higgye azt,hogy az orránál vezethet téged:)

2012. márc. 5. 20:54
 9/22 anonim ***** válasza:
74%
Nem hal bele abba, ha vannak szabályok az életében, főleg 16 évesen. Akár szexre gondolunk, akár arra, hogy egy vadidegent engednél a lakásodban aludni, mikor nem vagy otthon. Teljesen megértem a reakciód, én sem engedném. Megvannak a szabályok. Amiatt, hogy haragszik, nem kell aggódnod. Ha nem ezért, akkor másért haragudna, ilyenek a tinik. Majd megemészti. Egy pár hetes kapcsolatban pedig teljesen egyértelmű, hogy nem kell ottaludni, főleg nem 16 évesen. Ráér kiélni magát húsz felett. Addig meg légy erős! L28
2012. márc. 5. 21:05
 10/22 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem,hogy annak ellenére elhívja a lányt,hogy megtiltottam,mert tudja,hogy amit lehet,úgy is megengedek,nem vagyok maradi szülő,de én úgy gondolom,hogy ehhez még túl kevés az az idő,amióta együtt járnak.
2012. márc. 5. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!