Lehet, hogy megint előjön ez a probléma?
Kisebb koromban (7-10 évesen) volt úgymond 'táplálkozási zavarom', mert rengeteget szekáltak, hogy kövér vagyok. Visszagondolva volt némi alapja, de nem sok. Mármint nem hívtak meg ide-oda, megdobáltak, megütöttek, csúfoltak, féltem reggelente bemenni az osztályba. Sosem voltam vékony, pedig egészségesen ettem. Akkoriban is volt, hogy koplaltam, kidobtam a tízóraim, csak ittam, stb. 11-13 éves korom között se volt semmi gond, új sulimban vagyok most 3. éve. Újabban megint kezdenek csúfolni, megjegyzéseket tenni...Rettentő rosszul esik, ma is csak egy szelet pizzát ettem és tornáztam ugyanazt a programot 2-szer.
Félek, hogy megint előjön ez a probléma és már megint itt bőgök mint egy szerencsétlen... Anyukámmal szoktam beszélgetni, de akkor is frusztrált vagyok.
Mit tegyek?
14L
nem tudom hogyan fogalmazzak...LE KELL ŐKET SZ*RNI A HEGY TETEJÉRŐL.ennyi.az osztályban azzal szórakoznak a fiúk,hogy dobálják a lányokat hógolyókkal..megfogtam egy nagy jégdarabot és a pofájába b*sztam az egyik fiúnak..azóta sem dobálnak..:)xdddddd
14/L
Sajnos a gyerekek tényleg nagyon kegyetlenek tudnak lenni ilyen téren. Első sorban azt tudom mondani, hogy - bát tudom nagyon nehéz de - felejtsd el a pizzát és társait, ha jobban akarsz kinézni! Egyél csirkehúst salátával, gyümölcsöt, zöldséget, ha nagyon kívánod a kenyeret, akkor az legyen teljes kiőrlésű. A tornázás jó ötlet, építsd be a mindennapjaidba! És nem azért mert csúfolnak, hanem azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben.
Azt gondolom csúfolni azt szokták, akin egyébként is látszik, hogy bizonytalan, "törékeny". Ha sportolsz - még ha nem is leszel sovány - az ad egy egészséges tartást és önbizalmat, amitől mások is másképpen fognak rád nézni!
Édesanyáddal pedig nyugodtan beszélj erről, ne legyél zavarban, ő is sokat segíthet neked! Pl egészséges tízórait csomagol, amit nyugodtan megehetsz, vagy segít keresni egy olyan mozgásformát, amit élvezel is és formában is tarthatod magad.
De ezaz, hogy egészségesen eszem, 165cm-hez 57kg vagyok, nem is érzem magam mindig rosszul.
Pl pizza is abból áll nálunk, hogy barna tészta sok zöldséggel és fűszerekkel. Napi max 1800 kalóriát eszek, minden nap 20 percet tornázok is.
Ragaszkodig hozzám a dagadtság:(
A méreteid alapján nem is vagy kövér!
Lehet hogy erősebb csontozatot örököltél, vagy nem vagy olyan feszes, de hogy kövér.... az azért túlzás.
Koplalni semmiképp se koplalj, ha kicsit utánaolvasol látni fogod, hogy azzal tudsz a legkevésbé fogyni.
Esetleg egy pajzsmirigy-vizsgálatot megér a dolog (sima vérvétel), hátha alulműködésed van.
NE LEGYÉL MÁR BUTA!
Én 162 cm vagyok és 58 kg- ideális a testsúlyom a magasságomhoz képest.
Igen van egy pici pocim, de a melleim kompenzálják ezt a próblémámat + erős csontozatom is van.
De nem érzem magamat dagadtnak! Bár volt aki egyszer azt mondta, hogy kövér vagyok.Én meg egyből megjegyeztem, hogy azért ennyire féltékenynek nem kellene lenni-olyan pofát vágott az illető, hogy egyből kiszúrtam, hogy valójában ez volt a problémája, én nem tartom kizártnak, hogy a te kis deszka osztálytársaidnál is ez van.
Szard le őket!Hidd el nem vagy kövér! Sőt nagyon szép alakod lehet!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!