Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Úgy érzem szétesek. Néhány...

Úgy érzem szétesek. Néhány vigasztaló szó?

Figyelt kérdés

Tök jól kezdődik az évem. Ahogy felkeltem, anyám azzal kezdte, hogy valami hülye jóskönyv megerősítette abban, hogy el fog válni apámtól. Ez nem lenne akkora baj, mert már régóta rossz a kapcsolatuk, meg nekem is apámmal. Még egy boldog új évet sem kívánt.

Emellett sorban jönnek össze az emberek a környezetemben. Én meg nem találok senkit. Volt egy barátom, de azt inkább hanyagoljuk. Több embernek is bejöttem, de nekem ők nem voltak az eseteim.

Vannak barátaim, de nagyon kevesen állnak közel hozzám. Nem igazán találom a társaságomat.

Ami talán egy kis erőt ad, hogy minden vágyam az, hogy ebből a városból elmenjek, minden rossz emléket itthagyva. De addig még 2 és fél évet le kell itt húznom. És úgy érzem, mintha szétesnék, nem találok kapaszkodót.

Mit tegyek?

16/L

2012. jan. 1. 17:47
 1/6 A kérdező kommentje:
13-14 éves koromban már volt egy ilyen korszakom, akkor valahogy kilábaltam belőle, de félek, hogy most megint erősebb lesz nálam.
2012. jan. 1. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Január 1-én gyakran magam érzem én is így. Olyan lehangoló az év első napja....

Ha úgy érzed, senki nem szeret, szeresd magad te. Ez mindig be szokott jönni:) Lesz még jobb is!!

Boldog Új Évet!

2012. jan. 1. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha az ember magát nem szereti, nem nézi semmibe, akkor szokott az lenni, hogy úgy érzi: más sem szereti. Fiatal vagy még,nem maradtál le semmiről.Van, aki később érik, van, akinek már 14 évesen meg van a barátja, akihez végül hozzá is megy. Én is azt tanácsolom, szeresd magad, és vizsgáld meg, mások mit szerethetnek benned. Arra gyúrj, s előbb-utóbb találkozol olyannal, akinek bejön az erősséged!
2012. jan. 1. 17:57
 4/6 anonim válasza:

Hasonló helyzetben vagyok én is. Szüleim elváltak, 11 éves koromban. Szilveszterkor idén nem voltam sehol, mert összevesztem anyámmal. Én sem találom sehol a helyem, néha annyira fáj az egész, hogy úgy érzem meghasad a szívem. Nincs családom, elhagyott a testvérem, az apám is...

A fiúk meg hát...tudom milyenek. Ilyenkor vágyunk is a szőke hercegre, de sajnos egyikük sem olyan, mint amilyennek mi elképzeljük.

Esetleg ha találnál magadnak valamilyen hobbit, elfoglaltságot, szakkört...lehet segítene. Ott talán barátokra lelnél. De tudom, könnyű mondani.

Nekem egyedül a zene jelenti a boldogságot, semmi más. Ha magam alatt vagyok gitározok, énekelek, olyankor valamivel jobb lesz.

Egyébkén nem hülyeség felkeresni egy pszichológust sem. Nem csak a bolondok járnak oda, a pszichológus még gyógyszert sem ír fel. Lehet, ha egy párszor beszélnél vele sokkal könnyebb lenne.

2 és fél bizony tényleg sok idő még, addig is tanulj jól, amennyire csak tudsz, hogy ha eljön az idő és tényleg nincs más választásod és el kell költöznöd, megtudj állni a saját lábadon, olyan munkád lehessen, amit szeretsz, és ez által majd tudsz olyan körökben mozogni, ahol a te igényeidnek megfelelő fiúkkal ismerkedhetsz. Bizony nem szabad akármilyen fiúval beérni, merj nagyokat álmodni! Remélem rendeződni fog az életed! Kitartás! 15/L

2012. jan. 1. 18:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatásokat, kitartást mindenkinek, és boldog Új Évet! :)

Csak az az ironikus, hogy sokszor én ápolom mások lelkét, miközben nekik -az én szememből nézve- fikarcnyi problémájuk van.

És az a helyzet, hogy én értékes embernek tartom magamat, mert nem az a tucatlány vagyok, hanem vannak igazi értékeim, csak sokszor az embereket látván, úgy érzem, ez ma már senkit sem érdekel.

2012. jan. 1. 18:20
 6/6 anonim válasza:

Dehogyisnem érdekel :P

Én is átestem már fájdalmakon, kríziseken... Mint mindenki.

Tudod mi fog történni egyszercsak a nagy csomó egy mozdulattól kigubancolódik, mindent tisztán fogsz látni, csak akard :) Ne veszísd el az akaraterőd! Legyél erős. Erősebb mint azok akik eltaposnak.

Legyél büszke arra aki vagy, hogy tényleg vannak értékeid, hogy egy talpraesett lány vagy, hogy szép vagy... Mert biztos így van! :)

Nem kell kapaszkodó. Elég erős vagy, fel tudsz állni... Mindenki erős. Csak valaki elfelejti. Te ne :)

Ettől sokkal többet kell majd elviselned az életben!

Igaza van az egyik "előzőnek", legyen hobbid(én imádok házakat tervezgetni..:)), foglald el magad, tanulj! :) Ne másoknak, magadnak! Bizonyíts! :)

Sok sikert, boldog új évet, sok erőt kívánok! :)

Ja, és még valami: a probléma akkor nagy, ha nagyon beleásod magad... Tehát, ha figyelmen kívül hagyod...:)

2012. jan. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!