Édesanyám miért nem fogadja el, hogy ilyen lettem?
A gond viszonylag kicsi, botrányok nélküli, de engem megvisel. 16 éves vagyok, lány, és világ életemben olyan... nagyon magyar voltam. Értitek. Kezdtem a zenehallgatást a FankaDelivel. Ezt sem nézte jó szemmel a szövegei miatt. Mostanra már Kárpátiát, Hunniát, és Divízió 88-at is hallgatok (bár a Divízióról nem tud, akkor végképp kikadna). Folyton azt mondja, ne hallgassam, és hogy ne adjak igazat nekik, mert nem jó dolog, amit hirdetnek. Arról sem tud, hogy nem is olyan régen bulizni voltam (mármint erről a részről még tud), és egy egy elég rasszista csoporttal mászkáltam. Ismerem őket, de rég nem beszéltünk, most találkoztunk, és együtt voltunk egész éjjel. Olyan fehér-bakancsfűzős srácok. tudom jól, ha megtudná, végképp elásnám magam előtte... Csak, hogy miért...?
Azt sem értem (azt még igen, ha a rasszizmus ellen van...), hogyha a Kárpátia vagy FankaDeli lazább szövegű számait hallgatom, ami pl. az országunk szépségéről szól, vagy csak az összetartásról, az miért zavarja? Ennek semmi ártó szándéka nincs senki ellen! Valamit mondjatok, mert én tanácstalan vagyok.
Két részre kell szedni a kérdést. Egyikőtöknek sincs igaza.
Te a fiatalságod okán még nem vagy kompetens a témában, amiről a zenei ízlésed és ez a rövid beszámolód is tanúskodik.
Édesanyád politikai álláspontja rá tartozik. Valaki egyet ért vele, valaki nem. Attól még az anyád és nem hiszem, hogy ezért elásnád magad nála. Ha igen, akkor ő sem normális.
Várj pár évet és akkor kiforrnak a dolgok.
Igen, lehet, hogy félt engem, bár mindig azt hangoztatja, hogy bízik bennem.
Nem tettem fel még egy ilyen kérdést sem, ebből kifolyólag nem, nem kaptam elég választ. De azért köszi.
:)
Megértem anyukádat, hiszen aggódik érted. Sajnos ilyen társaságban nem is olyan nehéz bajba kerülni. Leírom neked, nálunk hogyan működik ez a dolog. Három kamasz gyerekem van. Mindannyian imádják a Kárpátiát, a nagymagyarországos pólókat, a koncerteket. Nem mostanában kezdődött ez, hanem évekkel ezelőtt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is nagyon szeretem ezeket a dolgokat, mert számomra a legszebb érzés, hogy magyar vagyok. De az erőszakot, a rasszizmust mélységesen elítélem, a politikával pedig igyekszem nem foglalkozni.
Én arra tanítottam a gyerekeimet, hogy használják nyugodtan a nemzeti jelképeket, hallgassák ezeket a zenéket, de ne tegyenek magukévá minden ideológiát gondolkodás nélkül. Szűrjék át a dalok mondanivalóját, és ne az ember származását nézzék, hanem magát az embert. Nálunk így remekül működik minden. Együtt járunk koncertre, és tényleg sikerült elkerülnünk még a leghalványabb rasszizmust is. Egyszerűen csak magyarok vagyunk, olyan magyarok, akik hisznek a többi nemzetiség jogaiban is.
Az én gyerekeim is nem járnak össze ilyen társasággal, helyette a barantát választották. Nem tudom, hallottál-e már róla. Ez egy küzdősport, de a különböző technikákon kívül együtt zenélnek, énekelnek, néptáncolnak. Magyar népi ruhákat hordanak. Komoly a közösségi szellem, de kerülik a rasszizmust és a politikát. Ebből csak tanulhatnak.
Hát én így látom a magyarkodást, szóval szerintem lehet ezt normálisan is csinálni. De azt hiszem, a fehér-bakancsfűzős srácoktól engem is kiverne a víz, főleg ha falkában vannak. Nem hiszem, hogy attól leszel jó magyar, ha közéjük tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!