Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha édesanyám nem...

Mit tegyek ha édesanyám nem fogadja el a páromat a korkülönbség miatt?

Figyelt kérdés

Először is 19 éves vagyok és a párom pedig 35. Már fél éve együtt vagyunk,nagyon jól kijövünk,élni nem bírunk egymás nélkül.Csak egy a gond,édesanyám nem fogadja el a párom, az egész család elfogadja még a nagymama is aki aztán tényleg a régi nézeteket vallja.

Tudom nagyon nagy a korkülönbség,de ez manapság már nem számít.Nagyon szeretjük egymást,és szerintem ez a fontos,de édesanyám szerint ez csak egy fellángolás.ő próbál egy burok alá rakni,hogy véletlenül se bántson meg senki.Megértem hogy félt,mint minden anya,de legalább ismerje meg a párom,de még azt sem akarja,és így alkot róla véleményt.Mit tegyek?Szeretem az édesanyám és a páromat is,de nem tudom hogyan lehetne megoldani hogy édesanyám is megismerje és megszeresse a párom?

2009. okt. 29. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy könnyű helyzetben. Ismertem egy lányt, ahol szintén nagy volt a korkülönbség és ezt nem fogadta el az édesanyja. X év után azonban belállat, hogy ez nem csak egy fellángolás, és bár az elpítéletei fent maradtak a fiúval szemben, megpróbálta elfogadni.

Neked is csak azt tudom javasolni, hogy pihentesd egy kicsit az ügyet, most arra koncentrálj, hogy Veletek minden rendben legyen. Idővel édesanyád is bele fog nyugodni a helyzetbe. Persze vele is nagyon türelmesnek kell lenned/lennetek.

2009. okt. 29. 19:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te a fiú vagy a lány vagy (érzésem szerint a lány), de igazából mindegy is. Erőltetni nem nagyon tudod a dolgot, talán majd, ha sok ideig bizonyítjátok, hogy titeket tényleg az isten is egymásnak teremtett, majd megbékél. Nem tudom, mennyi lehet ez a sok idő.. lehet, hogy hónapokat, de az is lehet, hogy éveket takar. Talán a nagyid beszélhetne az anyuddal, de ez észérvekkel is nehéz ügy úgy, hogy legbelül ő nem fogadja el a dolgot. Legyetek türelmesek vele, mást úgysem nagyon tehettek, ezen veszekedni kár. Ha viszont mószerolni próbálná a párodat, azonnal állítsd le, határozottan.
2009. okt. 29. 19:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Pedig nincs más hátra, mint előre. Vidd magaddal a párodat, egy alkalmas isőben, hogy édesanyád megismerje. Gondolom, ha már ott lesz az illető, anyukád csak nem szalad ki a lakásból, vagy kezd el segítségért kiáltozni. Mondd el neki nyugodtan, hogy mivel mindketten fontosak számodra, az lenne a legnagyobb öröm számodra, ha ismernék egymást. Ha a párod egyetlen "baja" az, hogy nem egy évben születtetek, anyukád idővel elfogadja majd, sőt szeretni is fogja.

Amúgy csak vele ilyen elutasító, vagy még soha nem akartál neki bemutatni más fiút? Ha volt már ilyen őket hogy fogadta?

2009. okt. 29. 19:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Kerjel meg valakit a csaladodbol, hogy beszeljen anyukaddal, hogy fogadja el a parodat.

Anyukadnak magyarazd meg, hogy te nem attol leszel jo kislany, es fogsz ugy elni ahogy o azt elkepzeli neked, hogy megtilt dolgokat, hanem ugy leszel felnott es felelosen gondolkodo, hogy felvilagosit, es sokat beszelget veled. Elmondhatja a velemenyet neked, es mondja is el, hogy ennek a kapcsinak mi az elonye, mi a hatranya, de probalja azt megtenni normalisan, es ne tiltva! Mert gondolom, hogy tilt a baratodtol, pedig ez a legrosszabb amit tehetne.

Neked azt tanacsolom, hogy legyel egyutt a baratoddal, de tanulj, tanulj, tanulj, dolgozz aztan majd, nehogy most a csaladalapitas jusson az eszedbe. Mert tudod ilyenkor szerelmesen az ember teljesen mashogy latja a vilago, mint akkor, amikor mar eltultak a rozsaszin felhok.

Esetleg anyukad baratnojet is megkerheted, hogy beszeljen anyuddal, persze csak akkor, ha o elfogadja a kapcsidat a baratoddal.

Ha az en lanyom lennel, talan nem tiltanalak az idosebb pasidtol, de nem engednem, hogy hazassagon vagy gyereken jarjon az eszed.

2009. okt. 29. 19:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, lehet, sőt tui, hogy most nagy a szerelem köztetek de ez kémia csak.

Előbb utóbb ez a korkéüönbség ki fog ugrani, felfogásilag, döntésekben és életcélokban.

Elméletileg neki már lassacskán( sőt) családot kéne alapítania, biztos jövő, feleség, gyerek.

Te meg kb. egy éve érettségiztél, igazából most fogod majd igazán megtapasztalni a világot, a munka is még uj neked ha dolgozol, ha még nem akkor abban is sok tapasztalat különbség lesz.

Én nem akarlak lebeszélni, tudom milyen mikor az ember szerelmes, de hidd el hogy ez csak kémia.

teljesen más életszakaszban vagytok, és ez csak egyre eltérőbb lesz. És ezt a szüleid is tudják. És nem akarja anyud, hogy mondjuk 5 évet arra pazarolj, hogy abból egy évet igazán boldog vagy mellette és következő 4 évet pedig végigszenvedd az eltérések miat, vagy huza vonázzatok, közben egyszer csak már huszon x éves leszel és rájössz miért mondta anyud. Tudod ezek az évek nem jönnek vissza. tapasztalatból mondom. Hidd el, hogy ezt most nagy szerelem, de ebből tartós, kiegyensúlyozott kapcsolat nem lesz ha elmúlik a rózsaszin köd, márpedig az kíméletlenül elmúlik.

276N

2009. okt. 29. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Na mi ujsag kerdezo, irjal mar valamit!:)
2009. okt. 29. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát énse vágnék hozzá jó pofát az biztos..
2009. okt. 29. 19:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Csalados a hapsi amugy?
2009. okt. 29. 19:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Szóval nem családos a barátom.

Az egyik hozzászóláshoz pedig annyit mondanék mint anyunak,hogy eléggé határozott egyéniség vagyok sok kitűzött céllal és ha valamit elhatározok azt végig is viszem mint például a tanulmányai.

Kitűztem magam elé hogy amint megszereztem a szakmámat és dolgoztam eleget,tapasztaltam eleget csak azután gondolkodom azon hogy családalapítás.

És tudom hogy a párommal ezen majd még lesznek vitáink,de egyenlőre csak élvezni szeretném ezt a szerelmet.

Visszatérve még volt már pár ember akit anyunak bemutattam és senkivel nem volt ennyire elutasító,bár ők korban nagyon közel voltak hozzám.

2009. okt. 29. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!