Ti szóltatok volna? (bővebben lent)
Én is szóltam a tanárnak, mikor 4es helyett csak 3mast érdemeltem...
Egyébként anyukám tanárnő, ő azt mondja, hogy ha nála szól valaki így becsületesen, hogy anyu félreszámolta, és kisebb jegyet érdemel, akkor meghagyja neki a nagyobb jegyet. :)
Erről nekem is van egy sztorim.
Mikor a tantárgyak közé jött a fizika, úgy lemaradtam, mint a sicc. Egyszerűen nem értettem.
Bukásra álltam belőle.
a félév utolsó dolgozatása készültem, és puskát írtam.
Négyesre puskáztam az anyagot. Mikor kiosztotta a tanárnő a dolgozatot, megdícsért, hogy tudta ő hogy jóeszű gyerek vagyok, belerázódok ebbe is (előtte két évig matematikát tanított nekünk, amit mai napig szeretek).
Három napig alig aludtam ez után.
tisztán emlékszem: pénteki nap volt, délután volt a félévi értékelő.
Az értékelő elött felkerestem a tanártént és széltében-hosszában végigbőgtem neki a bűnlajstomomat.
Elmondta, hogy csalódott bennem. Továbbá hogy nem őt csaptam be, hanem magamat.
Kaptam egy ultimátumot. Mondta, hogy megkapom a kettest félévre, viszont a következő órán felelni fogok a dolgozat anyagából.
Egy mondata nagyon bennem maradt: A fizika nem más, mint a matematika gyakorlati használata. A matematika is szabályokon és számításokon alapul, akárcsak a fizika.
Hazamentem és leültem tanulni. Teljesen új oldalról néztem a fizikát. Nem egy új tantárgyként, hanem mint a matek továbbfejlesztett részeként.
A Felelésre hármast kaptam és négyes-ötösökkel vittem át a félévet.
Nekem is van egy sztorim erről. Egyik osztálytársam később írt dolgozatot mint mi(de ugyanazt), a tanár addigra elfelejtette a ponthatárokat, és egy jeggyel jobbat adott neki mint amennyit az eredetileg ért volna. A lány amikor ezt megtudta odament a tanárhoz és szólt neki. A rosszabbik jegyet kapta meg és a kitűnője is ezen múlt(ezt akkor még nem tudta). Nem tudom pontosan mit érzett de szerintem akkor sem bánta meg.
Nekem tanár és tantárgyfüggő lenne hogy szólnék-e. Egyrészt nem igazán szoktuk ellenőrizni, magamtól meg csak két három tantárgynál nézem át. Mivel általában jó jegyeim vannak, így nem halok bele(értsd nem rontja le) az eggyel rosszabba, ezért szólnék. Egyedül talán a földrajz lenne az ahol nem. Ott eleve olyan tisztességtelen az egész rendszer,és annyira nem tisztelem azt a tanárt, hogy ha jegy múlna rajta biztos nem szólnék.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!