Fitymaszűkület kérdés! Ti szóltatok a dokinak, hogy nézze meg? Hány éves korban?
A legújabb ajánlás szerint 3 éves korig élettani letapadásról beszélünk a legtöbb esetben, nem szűkületről.
Ha nem szobatiszta a baba, nem is nagyon kellene erőszakkal visszafeszegetni, mert a pelusban könnyebben begyulladhat. (nem azoké, akiknek magától feljön!)
Viszont ha észreveszed, hogy a baba erőlködik pisilés közben, nem sugárban jön hanem cseppekben, felgyűlik a fityma alatt, mindenképpen meg kell mutatni dokinak.
Az én kisfiam most 18 hónapos, neki egyáltalán nem jön fel a bőr, egy pici luk van rajta, viszont akadálytalanul pisil, nem piros vagy gyulladt a kukija, úgyhogy én nem bántom. Fürdéskor szoktam néha tornáztatni, vagyis nem huzkodom a bőrt, hanem kicsit megmozgatom.
A mi dokink sem igen nézi a kukit, majd talán a 2 éves státuszon, de amúgy ő sem az a feltépős. Most megyünk oltásra, akkor lehet, hogy megkérem, nézzen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!