Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek szakma vagy gimi?...

Szerintetek szakma vagy gimi? Melyik sulit választanátok?

Figyelt kérdés

Az egyik: Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola .

Az iskola jól fel van szerelve ... viszont egy festés kéne rá. 3.as átlaggal fölvesznek , szóval kicsit gyengébb és egy idegen nyelv(angol).

Másik:Madách Imre Gimnázium . Kevésbé van felszerelve , nem sok teremben van interaktívtábla viszont erősebb iskola (4,5ös átlag+felvételi)Két nyelv.

Fogalmam sincs mi szeretnék lenni. Nagyon semmi nem érdekel...

2012. jan. 8. 21:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Jah ... de informatikusból is sok van már nem ?
2012. jan. 11. 14:13
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

A szakmunkás sose ad érettségit!

A szakközép pedig nem ad szakmát!

2012. jan. 12. 19:29
 13/14 anonim ***** válasza:
63%
Szakmát választanám. Mind2ben szinte ugyan azt tanítják, amire szükséged lesz az életben azt mind a kettő helyen tanítják. Én ha fiú lennék akkor pék lennék, az mindig kell és kevés is van belőlük (párom pék, jól keres és 37en voltak kezdetben de csak 12 vizsgázott le belőle és csak 4en dolgoznak a szakmában). Pék az mindig kell. Infora nem mennék mert mindenki oda akar menni. Építőben is szerintem sokan vannak, gépipart nem tudom,de ezzel nem befolyásolni akartalak csak leírtam:)
2012. jan. 15. 19:14
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

drágaság kicsit el vagy tévedve.

a szakmunkás egy 4 éves képzés, ahol rengeteg gyakorlat keretében megtanulsz egy szakmát, ami szerepel az országos képzési jegyzékben (okj), a leggyakoribb szakmunkás iskolák pincéreket, cukrászokat, szakácsokat, lakatosokat, varrónőket, autószerelőket, kertészeket képeznek ki. informatikai szakmunkásképző nincs is!

a szakközépiskolában csak egy adott szakiránnyal foglalkoztok többet (pl. informatikaiban az informatikával, közgazdaságiban pedig a közgazdasággal) ez NEM AD SZAKMÁT, de lehetőséged van például szakmai tárgyból érettségizni 5. vizsgatárgyként (ellenben a gimnáziumban kb. fizika/földrajz/biosz/kémia szokott lenni az 5. választható tárgy)

a szakközépiskola azoknak éri meg igazán, aki tudja, hogy hol akar tovább tanulni, milyen pályán.

de nem befolyásolja túlzottan a jövődet, szóval hülyeség, amit az előttem szólók írtak.

én is idén fogok érettségizni, vendéglátóipari szakközépbe járok, és ebből a tantárgyból fogok érettségizni emelt szinten, mert szeretnék bekerülni egy jó főiskolára turizmus-vendéglátás szakra

ellenben a 30 fős osztályom minimum 20 tagja informatikából fog érettségizni. mert 4 éven át köptek bele az szakmai anyagba, azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák a vendéglátást. és teljesen más irányba akarnak tovább tanulni.

vagy mondok még durvábbat. a tesitanárom műszaki szakközépbe járt, és látod mi lett belőle...tanár :)

nem kell félni a szakközéptől tehát, ha érdekel az építőipar vagy az informatika, akkor vágj bele, károdra nem válik egy kis plusz ismeret, és szakközép után is nyugodtan válthatsz pályát.

sok sikert!

2012. jan. 17. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!