Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? Lassan sírok...

Mit csináljak? Lassan sírok az idegességtől

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. MINDIG kitűnő voltam, az összes év végén. Rengeteg oklevelet bezsebeltem, amire büszke is vagyok. Napi 4 órákat tanultam. Idén azonban lelki gondok miatt kezdtem rontani. BArátom is lett, és már nem csak a tanulás áll első helyen. Elhatároztam, hogy összeszedem magam, én nem engedem meg, hogy rontsak. DE három óránál nem bírok többet tanulni. Mostis leültem mert még nagyon sok lecke van, és hiába olvasgatom, hiába csinálok bármit nincs türelmem, és nem megy több bele a fejembe. ideges vagyok, sírnom kell, és isztis vagyok mert NEM megy. Leülök, átolvasom, nem bírok odakoncentrálni. Három órája csak nézema könyvet, mintha betelt volna az agyam. Mit csináljak, hogy bírjam? A szünet se segít, semmi.
2012. jan. 8. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mennyire illetve mennyit rontottál..de lehet, hogy túl hajszolod magad, nem? Vagy hogy már nem a tanulás áll első helyen ezért nem csak arra figyelsz, hogy 3-4 órát tanulj egy nap, hanem pl. a barátodra, és lehet, hogy tanulás közben is másfele kalandolsz, nem?
2012. jan. 8. 19:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát annyit rontottam, hogy így talán egy hajszálon múlt, hogy ne legyek kitűnő félévkor. Igen, másfele kalandozik a figyelmem, de ezt nem engedhetem meg magamnak. MOst kezdtem el összeszedni magamat. Megbeszéljük pl barátommal, hogy 7kor megyünk géphez, és addig van, hogy kikapcsolok mégse megy a tanulás...
2012. jan. 8. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Én meg semmit se tanulok, és így is 3-as, 4-es vagyok, de inkább ötös. Csak a reál megy szarul, de ez humánon alap.
2012. jan. 8. 19:25
 4/7 A kérdező kommentje:

De jó neked.:) Én hiába figyelek pl órán, másnap már nem is emlékszem rá, hosszasan nem bírok koncentrálni.

Itthon is ha nem tanulok ennyit nem lennék ötös..:)

2012. jan. 8. 19:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Rágörcsölsz, azért nem megy. Ne fogd fel ilyen tragikusan, különben mi lesz egyetemen? Pszichiátriára kerülsz, mert olyan bajaid lesznek?

Én már sokszor leszrom állásponton vagyok vizsgák előtt. Számtalanszor előfordult, hogy két hétig 8-18 tanultam, max. egy óra szünet, és 2-t kaptam, mert rossz kedve volt a tanárnak, v belehúztam. Más tárgyat meg előző nap átolvastam, és 5 lett.

Na, azóta engem nem érdekel, nem idegesítem magam feleslegesen, tanulok, amennyit kedvem van, max. megyek újra, v kijavítom.

2012. jan. 8. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne vedd ilyen görcsösen. Most lezárják a félévet és utána majd belehúzol.
2012. jan. 8. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:
gimibe jársz vagy szakközépbe? mert, ha szakközépbe akkor már nem annyira fontos, mert nem tanulsz tovább, engedd el magad :)
2012. jan. 8. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!