Nincsenek barátaim. Mit tegyek?
Gimibe járok. Most vagyok elsős.
Az általános iskolába volt osztályon kívűl is. De itt a gimibe nincs. 1-2 ember van akivel elvagyok a többiek meg már találtak maguknak. Egyszerűen nem érzem jól magam abba az osztályba. Kívűlállónak érzem magam, nem vonnak be semmibe. És egyszerűen nem tudok barátozni.
Sulin kívűl se nagyon van. Akik az általános iskolába voltak azokból egyse abba a suliba jött vagy más városba ment. Volt/van egy legjobb barátnőm de ő meg 200km-re jár suliba. (Itt laktak ők is csak elköltöztek). Szünetekbe el szokott jönni. De ennyi.
Mit csináljak? Néha már a sírás kerülget :(
Maradjak abba az osztályba? Vagy sulin kívűl, hogyan szerezhetnék barátokat?
15/l
szia!
szerintem próbálj meg közeledni valahogy feléjük, lehet azért nemm vonnak be semmibe mert azt látják rajtad h nem is akarsz velük lenni, ugymond kihúzó vagy, ne légy feszült vedd lazán a dolgokat ha rágörcsölsz csak rosszabb lesz, akár te iskezdeményezhetsz egy olyan társad felé aki szimpatikus neked és onnantól majd kialakul... én is így voltam a középsuli elején, a végére majdnem az egész suli ismert.
vegyél rész programokkon, vagy a DÖK be, hidd el onnan egyszerűbb lesz!
ha egy barátot találtál, ő majd elvisz ide bemutat egy két embernek, erről szól ez a korszak a végén annyi barátod lesz h összekevered mg a nevüket is
nekem így sikerült, mondom légy laza és természetes
Jujj, én is pont így éreztem, amikor kezdtem a gimit! Mintha ugyanezt írtad volna le.
Első félévben jóformán nem volt senki, akivel jóban lennék, 1-2 emberrel elvoltam, de én igazából más barátokra vágytam. Aztán rájöttem, hogy akikkel összehozott a sors valamiképpen, ők nyilván mellettem állnak. Körülnéztem és rájöttem, hogy többen is akartak barátkozni velem, csak én egyszerűen nem vettem figyelembe őket. Azóta sincs hatalmas barátiköröm, annál inkább ismertségi. Talán 3 ember van, akit igaz barátomnak nevezhetek. Nekem ez így újdonság volt, általánosban nem igazán voltam jóban senkivel (elvoltam a többiekkel, elhülyültünk, de semmi több), és gimiben is bántott, hogy mindenki "tartozik" valaki(k)hez. Mostanra már én is egy összekovácsolódott csapatba tartozok, több mint 1 év kellett hozzá.
Tehát szerintem nélad is majd megoldja az idő. Még nem ismered elég jól az osztálytársaidat, év vége felé meglásd, neked is lesznek barátaid. Most nyilván butaságnak fogod tartani, de: Ne akarj görcsösen barátkozni, ha nagyjából nyitott vagy, a barátok majd megkeresnek téged.
Most bocs, hogy megint magammal példálózom, de nekem iskolán kívül sosem ment igazán a barátkozás. Próbáltam mindenféle elfoglaltságot, de ezeken még összekovácsolódottabb csapat volt, nekem nem volt elég bátorságom, hogy "beszálljak" közéjük, még magányosabban éreztem magamat, hiszen beszélgetésben nem tudtam felvenni a tempót velük, hiszen még csak nem is az én sulimba jártak. Ettől még lehet, hogy neked bejönne.
Tehát én vártam, vagy 1 egész keserves évet, rengeteget sírtam, unatkoztam, mire rájöttem, hogy a barátok körülvesznek.
Mivel már majdnem félév csak azt tudom mondani, hogy rosszabb lesz. Minden ilyen kérdésre leírják hogyan barátkozzunk osztálytárssal, de úgyse sikerül.
Lehet, hogy van valami oka, hogy nem sikerül barátkoznod, de az is lehet, hogy nem akarsz. Ha hülyék az osztálytársaid javaslom az utóbbit. Ha pedig nem akkor már sikerült volna ennyi idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!