Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt az érzést hogyan küzdhetné...

Ezt az érzést hogyan küzdhetném le?

Figyelt kérdés

16/L vagyok. A szobám kész káosz. MInden szanaszét, a legkisebb kacattól a tankönyveken át a DVDkig. Apa gyakran már dühös, mert nem takarítok, de egyszerűen nem megy.

Mármint, nem az a baj, hogy lusta vagyok. MIindig belekezdek, és egyszerűen ott állok "tétlenül". Nem tudom eldönteni, mit hova rakjak. Belekezdek a ruhákba, de nem tudom hogyan szortírozzam, ezért félbehagyom, és belekezdek másba. Aztán nem tudom, hogy a kis kacatokat hova tegyem, ezért azt is félbe hagyom, belekezdek a tankönyvekbe. Összeteszem, aztán ide-oda rakosgatom.

Mit csináljak? Egyszerűen olyan nyomasztó érzés, és emiatt megint félbehagytam,mert ott álltam a ruhásszekrény előtt, és nem tudtam eldönteni, hogy pl mi az amelyikre még szükségem lesz, és mi az, amire nem.

Ezt az érzést hogyan küzdjem le?:(

2011. dec. 22. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Életképtelen vagy.
2011. dec. 22. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 16 éves vagy, bőven a "legrosszabb" kamaszkorban:DDDD Én is voltam így. Apám egyszer azt mondta: "Lányom hazamentem és azt hittem, betörtek!" Na hát így nézett ki a szobám. Én sem tudtam, mit hova. Aztán kaptam egy nagy szekrényt, amibe csak úgy belehánytam a dolgokat, így kint rend volt, na de ott.... :DDDD Aztán hirtelen megváltozott minden, mikor beköszöntött az első nagy szerelem:))) Most a 4 éves fiam csinál káoszt minden nap kb. 4-5 másodperc alatt. Állandóan pakolok utána és néha most sem tudom, mit hova sűlyesszek el:DD Az igazi nagy megoldás, ha selejtezel egy nagyot. Szánj rá egy napot és rakd külön dobozba azt,a mit megtartasz, azt amit kidobsz és azt amit elajándékozol. Egyes dolgokat, mondjuk emlékeket, vagy amiket nem sűrűn használsz be is dobozolhatod, így kicsit rendszerezve lesz. A ruhákat úgy könnyű selejtezni, ha felpróbálgatod őket és ami már nem jó, vagy soha nem használsz, azok mehetnek ki:)) ne bonyolítsd túl:))
2011. dec. 22. 10:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszeru:

Ruhak

Hajtogass be mindent a szekrenybe, a teli es nyari holmikat kulon. Idovel ugy is latni fogod, hogy mi az, amit mar nem hordassz, azt majd akkor "kidobalod".

Tankonyvek

Az iroasztalod fiokjaban, polcain vagy a tanszeres szekrenyedbe szep sorjaban rakd be.

DVD-k

polcon egymas melle, vagy a sarokban egymasra.

Kis kacatok

Ciposdobozban rakd az any ala, szekreny tetejere vagy ala.

Ezutan johet egy agynemucsere, gyors porszivozas es mar kesz is a takaritas. Egy 16 eves lanynak ez az alap, amit otthon megtesz, es hiaba irod, hogy ez nem lustasag, mert nagyon ugy tunik, hogy az!

2011. dec. 22. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:D Nekem is van nagy szekrényem, és még így se tudtam eldönteni.:D

Lehet, hogy egy icipici lustaság van bennem, mint mindenkibe, de nem ez a fő ok. Napi 4 órákat tanulok, így iskolaidőbe már sosincs kedvem pakolni, szombat meg mindig relaxáltam, vasárnap meg napi 6 óra tanulás minimum. Így elég nehéz volt rávenni magamat, de most itt a szünet, ezért szeretném.

És tényleg belekezdtem és fél óráig szinte "sehova" se jutottam. Viszont az ötleteiteket köszönöm, megpróbálom ezalapján, így hátha.:D

2011. dec. 22. 10:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden holmit pakolj ki a folyosóra, semmi se maradjon bent csak a bútorok. Utána menj be és nézd meg üresen, majd gondold ki, hogy mit hova és hogyan szeretnél rakni és csak azokat hozd vissza, amire úgy látod, hogy szükséged van. Kicsit időigényes, de szerinted nálad ez válna be.
2011. dec. 22. 10:48
 6/8 anonim válasza:

Szia!Sztratya Vilma pszihologusno vagyok.Nap mint nap talalkozok ilyen esetekkel.Mindig azt ajanlom, hogy eloszor elkell hatarozd magad meg ha unod is!Mindennek legyen meg a heje.Tudod a lanyok akik ilyesmivel kuzdenek, azzal magyarazzak, meg hogy "kamaszok"NEM!Ez butasag, ha kamasz vagy akor viselkedj is ugy,tarst rendbe mindened.Tegyel fel zenet, es akozbe csinald, vagy egy filmet!De jelzem, olyan filmet ami nem koti le annyira a fiyelmed, hogy csak arra tudj koncentralni.Hidd el mennni fog.Kerj segitseget a szuleidtol!

Sok sikert!

Udv:Dr.Sztratya Vilma pszihologusno!:)

2011. dec. 22. 11:18
 7/8 anonim ***** válasza:

ennek valami lelki oka van. ha nem látod át a problémáidat akkor a szobáddal is így van, ám ha tudod mi miért van (nálad), önbialommal teli vagy akkor rendet tartasz a szobádban. mellesleg egy rendes szobában lehet gondolkozni, de egy rendetlenben csak káoszos gondolatok vannak.

először is négyzetméterről négyzetméterre haladj. tegyél rendet. fogj egy óriási zsákot és dobj ki mindent amit egyszerűen nem használsz. az olyan gondolatok hogy "jó lehet még valamire, használható, ne pazaroljunk stb. " felesleges. mindent dobj ki ami nem kell MINDENT HAJÍTS KI! a zsákot pedig dobd ki ne álljon az is a szoba közepén, aztán amikor "látszólag" rend van a fiókokkal, ládákkal, dobozokkal is tedd ezt!

majd az összes ruhádat szedd ki a szekrényedből és hajtogasd újra össze. scinálj olyan egyszerű csoportosítást hogy olyan gócokaz csinálsz mint nadrágok, pólók, ujjatlanok, bugyik, topok, hosszúújjúk, blúzok. ha akasztós szekrényed van akkor ugyanígy akaszd be őket. ami kicsi rád van nem használod dobd ki vagy tedd el egy zsákba és add oda szeretetszolgálatnak/kisebb testvérnek, rokonnak.

majd ezek után porszívózz ki, mosd át az ablakokat, az asztalod, porold ki a szőnyeget, stb. szellőztess egy nagyot, cseréld ki az ágyneműt és kész! kész is vagy! majd írj egy listát arról, hogy miket fogadsz meg (mindig elkraom a frissen mosott ruhákat, havonta szétszortírozom a dossziékat, havonta lemosom az ablakot, háromhavonta lecserélem az ágyínemát stb.) ezt a listát tedd ki a faladra, vagy avlami. :D

2011. dec. 22. 16:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem az a rendrakási módszer vált be, hogy elindulok a szoba egyik sarkától, és minden tárgyat, ami nem a helyén van, megfogom, és vagy elteszem a helyére, vagy pedig a szoba közepére elkezdem kupacba gyűjteni. Sorban haladok, és semmit sem hagyok ki, így a végén már csak a rend marad meg a kupac(jó esetben). A kupacot pedig vagy megpróbálom megszüntetni(ha kisebb), vagy fogok egy szatyrot és belerakom. És ha megint lesz erőm és energiám kiválogatom és elpakolom.
2011. dec. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!