Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez ciki? Vagy...

Szerintetek ez ciki? Vagy teljesen normális?

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves lányom, hamarosan 15 lesz, és még mindig abban a hitben él, hogy létezik Jézuska, Mikulás és Nyuszi...Az idén is nagyon megörült annak, hogy jött a Mikulás. Én annyira szeretem látni, amikor ilyen boldog. Nemsokára jön a Jézuska, és őt is hatalmas boldogsággal várja. Nem szeretném, hogy megtudja, hogy ezek igazából MI vagyunk, és hogy nem létezik sem Nyuszi, sem Mikulás, sem Jézuska. Szeretnék még várni kb.3évet. Szerintetek is jól döntöttem? Mert az ismerősök helyeselték.
2011. dec. 19. 21:18
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem mi vagyunk lemaradva csupán tudjuk,hogy már kb (sajnos) 2..3 osztályban (jó esetben,de van ahol már oviban) kiröhögik a gyereket,hogy hisz még ezekben.Persze lehet még húzni egy ideig de nem fogja sokáig hinni. Ezért tudjuk nehezen elhinni.

Főleg hogy már a tanárok is elszólják magukat,nem hiszem el,hogy nem internetezik,de elég már tévét is néznie nem hiszem,hogy mindentől eltiltod

2011. dec. 19. 21:48
 12/44 A kérdező kommentje:
Az internet őt nem nagyon érdekli, általában játszani szokott a gépen, de elég keveset, nincs fent közösségi oldalakon sem, meg néha szokott olvasgatni.
2011. dec. 19. 21:52
 13/44 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat kértem, nem pedig sértő válaszokat. (aki kamuzik, meg ilyeneket írkál azt lepontozom.) Amúgy szinte mindenből ötöse van.
2011. dec. 19. 22:36
 14/44 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te is beteg vagy meg az ismerőseid is...
2011. dec. 20. 00:02
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
minnél később tudja meg annál nehezebben fogadja el ovatosan vezesd be a temat.. hogy a szeretet unnepen az ajandekot mar a csalad adja de regen a hagyomanyok es a gyerekek ... de a szivunkben letezik stb
2011. dec. 20. 00:09
 16/44 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem normális dolog. Ha csak meg nem játssza. Az ilyenekből lesznek az elvakult ezotériások akik majd betelefonálnak az EZO TV-be. Van egyáltalán saját gondolata? Vagy fogalma a világról? A ti felelősségetek a nevelés. Azt hiszitek hogy aranyos meg jó móka de mikor akarjátok felnyitni a szemét 30 évesen?
2011. dec. 20. 02:34
 17/44 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem meg ne mond el, neki, és nem igaz, hogy minél később tudja meg annál jobban fog neki fájni. Mert nekünk se fájt jobban, hogy nem oviban tudtuk meg, hanem mondjuk csak második-harmadikban. Mire megtudja, rájön, észreveszi, így is úgy is lehet nevezni, addigra fog arra megérni, hogy el is tudja fogadni, és mondjuk ne sírjon miatta. Gondolj bele, ha egy ovisnak azt mondod hogy nincs Jézuska(aki még hitt benne), és ő elhiszi, akkor neki nagyobb trauma, mint mondjuk egy 10 évesnek, aki már sejtette. Ha neki most elmondanád, akkor lehet, hogy nagyon szomorú lenne, de ha vársz rá fog jönni, legalábbis szerintem, és pont akkor fog rájönni, amikor már el is tudja fogadni.

Amúgy tényleg hihetetlen, hogy ilyen sokáig képes hinni benne. Nem mondom, hogy nem úgy van ahogy állítod, mert biztos igazat mondasz(HA nem akkor persze szégyelld magad kategória), de nem lennék meglepve, ha tévednél. Nem ciki, nem is teljesen normális (mármint nem ez a megszokott), szerintem ezt nem lehet így kategóriákba rakni. Ez mindenhol máshogy van. Azért amikor elkerül otthonról mond meg neki.

És ne legyél olyan mérges azokra, akik azt mondják kamu, mert tényleg nehezen lehet elhinni, hogy egy 14 éves lány nem tudja, sőt már úgy is lehet mondani, hogy egyszerűen nem veszi észre, hogy nincs Jézuska. Amúgy hogy csináljátok ezt egyáltalán? És hol laktok?(elég a település típusa is)

2011. dec. 20. 13:48
 18/44 Horváth Derona válasza:
100%
Szerintem, ez azért elég fura :/ Mármint én most 13 vagyok, és 6 éves voltam (tehát elsős) amikor megtudtam, hogy nem létezik a mikulás, nyuszi, jézuska, szerintem mondd el neki, hogy ez nem igaz, mert van már olyan idős szerintem... de hát ti tudjátok...
2011. dec. 20. 14:25
 19/44 anonim ***** válasza:
72%
Még 3 évet? Úristen. Már rég meg kellett volna mondani neki.
2011. dec. 20. 16:30
 20/44 anonim ***** válasza:
80%
Mellesleg az már tényleg érdekes: 18 évesen vagy 17 évesen még hisz bennük.
2011. dec. 20. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!