Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Azok a kamaszok nem fogják...

Azok a kamaszok nem fogják semmire se vinni, akik drogoznak is?

Figyelt kérdés

Csak könnyű-drogba gondolkodjatok. Tehát ha valaki marihuánát szív, havi 2-3 alkalommal, az miért vinné kevesebbre, mint a többi ember?

Tényleg nem értem. Főleg, hogy a fűtől sokkal jobban működik az ember agya.. Rengeteg feltaláló is füvezett.

Tehát a kérdésem adott. És egy 16 éves lányról van szó (azért tettem fel a kérdést, mert múltkor beszóltak neki, hogy minek tanul, ha egy drogos, úgyse viszi semmire se..)

2011. dec. 14. 16:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
igazat adok a kérdezőnek, ez az én osztályomban sem ismeretlen probléma, ugyanúgy egy 16éves lányról van szó. és 4es tanuló, pedig neki aztán van "élete".... :|
2011. dec. 14. 21:26
 12/16 anonim válasza:
100%

Saját tapasztalat: 17 és 18 évesen 2-3 hetente füveztem, és osztályelső voltam közben a gimiben. Érettségi után külföldön dolgoztam, 20 évesen hazajöttem és nagyon elkezdtem bulizni. Napi szinten ittunk és füveztünk. Ebben az időszakban nem érdekelt semmi, rossz társaságba is keveredtem és teljesen kifordultam magamból. Ez szintén tartott 1 évig, azóta nem is dohányzom (sima cigit sem!), inni is csak alkalmakként iszom. Jövőre végzek az egyetemen, és pár hónap múlva férjhez megyek.

Szerintem ez emberfüggő. Van aki normális életet él, miközben időnként hozzányúl ilyen szerekhez, van ki meg inkább állandóan szét van csúszva, mert neki az jelenti az életet. Én spec az utóbbiba tartoztam sajnos, ezért 100%-osan hagytam abba minden káros szenvedélyt. Kell hozzá kellő önismeret, önfegyelem, és persze egy jó társaság is. Ha ezek megvannak, pár hónap múlva már az a természetes, hogy nem csinál ilyeneket az ember, mert talál magának más 'hobbit'.

A lényeg: ha azt lehet észrevenni valakin, hogy kezd túlzásba esni (inkább drogozik, bulizik és lóg a suliból), még akkor csírájában jobb és könnyebb elfojtani ezt a dolgot, mindenkinek könnyebb!

2011. dec. 15. 10:58
 13/16 anonim válasza:
Nő ismerősöm tini korában igen züllött volt, (könnyű)drogozott, lopott, balhékba keveredett. 20 évesen teherbe esett, nem akarta megtartani, de már késő volt elvetetni. Utolsó pillanatban még sem adta örökbe a babát(aki most 4 éves). Rá 1 évre született még egy gyereke. Több, mint 7 évig remekül elvolt a gyerekei apjával, jól el volt tartva (szülés előtt is), még sosem dolgozott. Aztán unalmában felvette a kapcsolatot a fiatalkori, drogos haverjaival, és az egyikért ott hagyta a párját. A gyerekek ekkor külföldön voltak a férfi szüleinél nyaralni. A gyerekek azóta is más országban vannak, szóval lassan fél éve, és ott is maradnak. A nő pedig lemondott a gyerekeiről és visszament a nyomorba drogozni. (A srác nem hajlandó dolgozni, és annak szüleinél laknak, a szülők tartják el őket). Most itt tart a történet, a későbbiekben nem tudom, hogy vissza akarja-e majd kapni a gyerekeket, de az biztos, hogy minden esélye meg volt egy több, mint jó életre, ő meg eldobta.
2011. dec. 15. 15:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Késő van, úgyhogy nem olvastam el a kommenteket. Egyik ismerősöm rendszeres fogyasztó, napi szinten. Informatikai mérnök és nem panaszkodhat, hogy rosszul élne. A másik geográfusként diplomázott, úgyhogy nem hinném, hogy nagyban befolyásolja az életedet. Attól függ milyen társasághoz csapódsz közbe...az elég meghatározó tud lenni ilyen téren.
2011. dec. 17. 00:26
 15/16 bubus2 válasza:
már ne is haragudj de a fű nagyon de nem tesz okosabbá, igen csak roncsolja a rövid távú memóriát....
2011. dec. 19. 10:43
 16/16 anonim ***** válasza:
én nem a drogból kifolyólag következtetnék hogy semmire sem viheti hanem ha már eleve egy embernek megfordul az agyában a drog az nem feltétlenül buta sőt lehet rendkívül okos is de az ember automatikusan a drog szó hallatán egy huligánra gondol aki agyilag beteg.vannak kivételek de az emberek gyakran ítélkeznek még az előtt hogy megismernék.de hogy a kérdésedre válaszoljak attól még viheti sokra
2012. aug. 2. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!