Azok a kamaszok nem fogják semmire se vinni, akik drogoznak is?
Csak könnyű-drogba gondolkodjatok. Tehát ha valaki marihuánát szív, havi 2-3 alkalommal, az miért vinné kevesebbre, mint a többi ember?
Tényleg nem értem. Főleg, hogy a fűtől sokkal jobban működik az ember agya.. Rengeteg feltaláló is füvezett.
Tehát a kérdésem adott. És egy 16 éves lányról van szó (azért tettem fel a kérdést, mert múltkor beszóltak neki, hogy minek tanul, ha egy drogos, úgyse viszi semmire se..)
Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de ha egyszer kérdezed.
A férjem is füvezett. havi 2-3-mal kezdte, aztán amikor megismerkedtünk, már alig volt egy tiszta pillanata. Elég naiv voltam akkor, nem tudtam ezekről a dolgokról, és bár néha valóban furcsán viselkedett nem tűnt fel. Igenis hozzászokott, akárhányan mondják, hogy ez nem lehetséges.
De abba tudta hagyni, amikor már nagyon durva volt, most már olyan 5-6 éve egy slukkot sem szívott, lediplomázott, nagyon jó állása van, szépen élünk. Azok a haverjai viszont, akik nem álltak le, teljesen lecsúsztak.
Úgyhogy a kérdésedben megfogalmazott állítás ebben a formában nem igaz, de ha nem hagyja abba, tényleg nem fogja sokra vinni az illető.
Én Hollandiában élek, ahol legális a fű. Nem látok lecsúszott drogosokat. Néha van a café shop környékén érdekes ember, akikről távolról megmondom, hogy naphosszat füvet szív. De ugyanígy elmondható otthon az alkoholistákról, akik ugyanúgy, vagy méginkább lecsúsznak (ráadásul évente hányan halnak meg alkohol mérgezésben, és hányan marihuána túladagolásban - amit bizonyítottan nem lehet túladagolni).
Ha tud mértéket tartani, ha nem keveredik olyan társaságba, ahol komoly droghasználók vannak, akkor nem látom borzasztóbb dolognak, mint az alkoholt.
És arról nem is beszélve, hogy az egyetemek kollégiumai szerintetek miről szólnak? Nem csak a himi-humi bölcsész szakokra gondolok (bocs mindenkitől, én is azt végeztem, de lássuk be, elég sok büfé-ruhatár szak van), hanem mindegyikre, kivétel nélkül. Alkohol és fű, ez megy ott is. Aztán kibulizzák magukat, lediplomáznak, ügyvédek, jogászok, közgazdászok kerülnek ki onnan, akikről az életben nem mondaná meg senki, hogy mekkora bulikban volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!