Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Azok a kamaszok nem fogják...

Azok a kamaszok nem fogják semmire se vinni, akik drogoznak is?

Figyelt kérdés

Csak könnyű-drogba gondolkodjatok. Tehát ha valaki marihuánát szív, havi 2-3 alkalommal, az miért vinné kevesebbre, mint a többi ember?

Tényleg nem értem. Főleg, hogy a fűtől sokkal jobban működik az ember agya.. Rengeteg feltaláló is füvezett.

Tehát a kérdésem adott. És egy 16 éves lányról van szó (azért tettem fel a kérdést, mert múltkor beszóltak neki, hogy minek tanul, ha egy drogos, úgyse viszi semmire se..)

2011. dec. 14. 16:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de ha egyszer kérdezed.

A férjem is füvezett. havi 2-3-mal kezdte, aztán amikor megismerkedtünk, már alig volt egy tiszta pillanata. Elég naiv voltam akkor, nem tudtam ezekről a dolgokról, és bár néha valóban furcsán viselkedett nem tűnt fel. Igenis hozzászokott, akárhányan mondják, hogy ez nem lehetséges.

De abba tudta hagyni, amikor már nagyon durva volt, most már olyan 5-6 éve egy slukkot sem szívott, lediplomázott, nagyon jó állása van, szépen élünk. Azok a haverjai viszont, akik nem álltak le, teljesen lecsúsztak.

Úgyhogy a kérdésedben megfogalmazott állítás ebben a formában nem igaz, de ha nem hagyja abba, tényleg nem fogja sokra vinni az illető.

2011. dec. 14. 16:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden drog idővel leépíti az agyat,sőt idővel az egész szervezetet.De csinálja az ő élete,majd később rájön mekkora baromságot csinál.
2011. dec. 14. 16:33
 3/16 A kérdező kommentje:
Én még egy "rászokott" meg lecsúszott füvest se láttam még :) Pedig vannak olyan ismerőseim, akik kb 20 éve szívnak.
2011. dec. 14. 16:34
 4/16 A kérdező kommentje:
Jó mondjuk a kisebbségből láttam már példát erre, de hát azoknak annyi eszük is van...
2011. dec. 14. 16:35
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Van egy kisöcsém...mindenki szerette egy hihetetlenül aranyos gyerek volt,felszolgálónak tanult majd menet közbe szakács akart lenni.Idősebb barátai lettek és kezdett kicsit problémásabb lenni majd lerakta az érettségit a szakmát nem folytatta...elkezdett egy idegenforgalmi szakmenedzser tanfolyamot itt már észrevehetően nem nagy ritkán szívott füvet meg ki tudja még miket,nagykorú volt jött ment,de többnyire csak 3 naponta esett haza kb egy napot aludt folyamatosan aztán ismét lelépett...nem dolgozott a szüleim se tömték tele állandóan a zsebét pénzzel...tartozott ennek annak a szüleimnek az értékesebb aranyainak nyoma veszett,keresztanyámnak is mindig eltűnt pénz a pénztárcájából mikor oda ment,de soha nem szólt csak amikor egyszerre 40ezernek nyoma veszett...nagyanyámtól is többször lopott pénzt...a rendőrséggel is volt valami mert kötelezték,hogy ilyen elterelésre vagy mire járjon ellenkező esetbe nem tudom mi lett volna a büntetése...röhögve mesélte,hogy beszívva járnak az elterelésre stb a tanfolyamnál amire jár idén már gyakorlattal lett kombinálva ő nem talált magának helyet és a végén az iskolának sikerült egy rendezvényszervező cégnél találnia...közel 1 hónapot se volt ott miután kb 2 hete a munkatársainak is megdézsmálta a pénztárcájukat...így ugrott a gyakorlati hely és fogalmam sincs hogyan lesz vele tovább...anyukámnak végre nagy nehezen sikerült rábeszélnie,hogy legalább pszichológushoz járjanak el még nem találnak egy olyan rendes helyet ahol tényleg segítenek neki leszokni. Én 250 km-re lakok pontos részletes információim nem nagyon vannak,ritkán találkozunk,de rossz nézni,hogy egyre vékonyabb egyre rosszabbul nézz ki és egyre távolabb van attól az embertől aki mindig az én kicsi drága öcsém volt..Egyébként neki tök happy minden ő nagyon jól érzi magát csak azt nem veszi észre,hogy az egész család aggódik érte és félti és ez tök rossz :(
2011. dec. 14. 17:21
 6/16 anonim ***** válasza:
61%
Jó,hogy már nem írjátok,hogy mindenki drogozzon,mert attól lesz okos és úgyis lefog róla szokni.
2011. dec. 14. 17:42
 7/16 anonim ***** válasza:
44%

Én Hollandiában élek, ahol legális a fű. Nem látok lecsúszott drogosokat. Néha van a café shop környékén érdekes ember, akikről távolról megmondom, hogy naphosszat füvet szív. De ugyanígy elmondható otthon az alkoholistákról, akik ugyanúgy, vagy méginkább lecsúsznak (ráadásul évente hányan halnak meg alkohol mérgezésben, és hányan marihuána túladagolásban - amit bizonyítottan nem lehet túladagolni).

Ha tud mértéket tartani, ha nem keveredik olyan társaságba, ahol komoly droghasználók vannak, akkor nem látom borzasztóbb dolognak, mint az alkoholt.

És arról nem is beszélve, hogy az egyetemek kollégiumai szerintetek miről szólnak? Nem csak a himi-humi bölcsész szakokra gondolok (bocs mindenkitől, én is azt végeztem, de lássuk be, elég sok büfé-ruhatár szak van), hanem mindegyikre, kivétel nélkül. Alkohol és fű, ez megy ott is. Aztán kibulizzák magukat, lediplomáznak, ügyvédek, jogászok, közgazdászok kerülnek ki onnan, akikről az életben nem mondaná meg senki, hogy mekkora bulikban volt benne.

2011. dec. 14. 17:49
 8/16 anonim ***** válasza:
65%
hát aki bármilyen könnyű drogot rendszeresen fogyaszt kakaszkorában az nem feltételül ezért nem viszi semmire, hanem azért mert a szülei nem figyelnek rá eléggé(mert akkor ezt nem hagynák annyiban az tuti) Én már 30 vagyok családanya teljesen józan életű, de sok velem egykorú aki tini korában drogozott, most már keményebbhez nyúlt, emlékszem egy srácra, kezdte fél extasival aztán már egy este beszedett 6ot aztán most már kokainista, és drogdíler, annyi idős mint én. Buli, lopás, dílerkedés, ivás az élete, vagy felcsavarodik részegen egy fára vagy a sitten döglik meg, pedig rendes gyerek volt. És ő nem az egyetlen.
2011. dec. 14. 19:45
 9/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom, több ismerősöm szívott napi szinten többször is, volt aki rátért aztán a keményebb cuccokra, vannak LSDs ismerőseim is. Egyiket se próbáltam, de elmondom mi a véleményem, a szimplán füves ismerőseim, abba hagyták a cuccot, mert észrevehetően leépült az agyuk, nem tudnak beszélni, nem emlékeznek nevekre, címekre, helyekre, és a szavak nem jutnak az eszükbe, mint egy boxoló, akinek jól szét verték a fejét. Van olyan aki már fél éve nem szívott, észrevehetően kevésbé dadog. Most jöhet a sok füvet, és lepontozhat... Én cigizek, inni is szoktam, a pia is ugyanúgy leépít, egyik se jó, csak rossz és rosszabb van. Nem mindenkiből lesz lecsúszott drogos, de nem is lesz minden füvesből agysebész, meg tudós, olyan ez mint amikor cigizés közben magamat nyugtaotm hogy talán nem én leszek beteg, bemagyaráztok magatoknak ti is valamit, és ettől rendben van a dolog. Nem akarok én itt észt osztani, mert én sem vagyok szent, de az nagyon nem okés ha valaki mindennap szív.
2011. dec. 14. 20:53
 10/16 anonim ***** válasza:
35%
Miért volt "haszontalan" a válaszom, mert egy másik országból szerzett tapasztalataimat elmondtam? Vagy mert tisztában vagyok a marihuána és más drogok közötti különbséggel?
2011. dec. 14. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!