Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiatalok, mi a véleményetek a...

Fiatalok, mi a véleményetek a Facebook-ról?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy szeretitek-e. Sem a lájkolásokra, hanem hogy FBI adatbázis, hogy könnyedén lenyomozhatnak stb...
2011. dec. 6. 14:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja és nincs megadva, se vallás, se cím, se telefon, se politikai nézet, se semmi ilyen. Az, hogy milyen zenét/filmet szeretek az igen de hát teljesen átlagos, nem olyan hogy például magyarkodós, amikor már egy kicsi valami okot látok, hogy ártsanak neki. Ismerőseim? Miért ne tudhatnák kit ismerek, kit nem, illetve egyáltalán mennyire lehet a facebookos ismerősöket komolyan venni.
2011. dec. 7. 16:19
 12/20 anonim ***** válasza:
én se nagyon használom, csak tartom a kapcsolatot a ralis ismerőseimmel, de szülinapon kívül SEMMI sincs nálam kiírva.
2011. dec. 7. 18:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Én azért regisztráltam, mert egy csomó ismerősöm hívogatott. De nagyon ritkán használom, csak azokat az adatokat töltöttem ki, amit nagyon muszáj volt. Van vagy 20 ismerősöm, engem ez ennyire érdekel. Biztos, hogy nyomozásra is használják. Persze nincs rejtegetni valóm, de azért a személyiségi jogokat rendesen sérti, szerintem.
2011. dec. 7. 22:08
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne, akkor kb. 3xor annyit tanulnék, és lennék a szabad levegőn. Igazából dög unalom az egész, csak nincs már mit csinálni, és inkább ülök előtte. Egyébként adathalászat, utálom. Semmire nem jó.
2011. dec. 8. 19:36
 15/20 anonim válasza:
Nagyon vigyázni kell, hogy mit tesz az ember közzé akár a fészbúkon akár más társasági oldalon. Mivel ha személyi sértésként veszik, fel is jelenthetnek. Én jártam így, bár én voltam a sértet, és teljesen alaptalanul terjesztettek rólam dolgokat, na mindegy, elvileg amit egyszer megírsz az utána lenyomozható, vagyis valójában sose tűnik el, akár kitörölted akár nem. De szerintem ez az egész interneten így van, ami egyszer felkerül, annak a nyomai megmaradnak valahol, akár elméletileg törölve lett, akár nem.
2011. dec. 9. 21:02
 16/20 anonim ***** válasza:
most tettem feljelentést az adatim vissza élése miatt amit afbról szedett össze valaki aki nagyon unatkozott,
2011. dec. 20. 00:34
 17/20 A kérdező kommentje:
dddd
2011. dec. 30. 17:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Sokan nagyon kiadják magukat. És ez nagyon veszélyes.
2012. jan. 6. 17:20
 19/20 anonim válasza:

Tömegbutító fegyver, szerény véleményem szerint. A negatívumok hada túlszárnyalja a pozitívumokét.

A legtöbb ember befolyásolható, nem tud magával és az életével mit kezdeni, könnyedén a rabjává válik a "káros szenvedélyeknek" mondván, hogy halad a korral.

A világhálón az lehetsz, aki lenni akarsz; nincsenek korlátok: mások életét megkeserítő "troll" lehet az egyébként egyszerű, jófej srácból/csajból, bárki kiélheti a mélységes perverzióját, névtelenül tehet fel kérdéseket, fejtheti ki a véleményét bármivel kapcsolatban, beszélhet ki másokat.

Szerintem a Facebook sokaknak, például a valóságban visszahúzódó, életképtelen, szerencsétlen, korlátolt, röhejes, hírnévre/elismerésre szomjazó, aljas, buta embereknek lehetőséget ad egy más/új személyiségre, "életre".

2013. jún. 11. 19:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát ja, még viszonylag normális ismerősöknél is látom (vagyis láttam, múlt időben, amikor még fb-oztam), hogy míg a valóságban például pocsék házasságban élnek, netán az egyikük már a válást fontolgatja, a fb-on együtt vigyorognak a profilképen, begyűjtve a lájkokat és a "de szépek vagytok így együtt" kommenteket. Pedig azt hinné az ember, hogy normális, érett felnőttek nem csinálják ezt, de nekik is csak az fontos, hogy milyen hazug álarcot mutatnak kifelé. Valamilyen álarcot mindenki hord, öntudatlanul is, de azért van egy határ szerintem az egészséges védekezés (=nem adom ki magam teljesen) és a szándékos szerepjátszás között. Mások elismerésére vágynak, hogy irigyeljék őket, miközben a saját maguk elvárásainak magukkal szemben nem tudnak megfelelni. Volt munkatársnőm is mesélte, hogy felvette a kapcsolatot egy régi osztálytársával, és hogy milyen irigy volt rá, ahogy a képeit nézegette, de aztán kiderült, hogy az illető nem túl boldog, amitől a munkatársnőm igencsak elégedettnek érezte magát, és mondta, hogy direkt kirakott magáról egy külföldön készült széles-vigyor fotót, hadd egye a fene a volt osztálytársat, hogy ő bezzeg boldog! És ő egy negyvenes, első benyomásra értelmesnek tűnő, felnőtt nő!!! Persze ez nem a fb hibája, hanem az embereké, a fb az csak egy eszköz, egy felület, ahol az emberek megnyilvánulhatnak, ki így, ki úgy. Hasznos is tud lenni ez az oldal, végülis a mi felelősségünk, hogy hogyan használjuk.
2013. jún. 11. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!