Elengedjem discoba, főleg hogy el is mondta hogy mit is csinál? !
Van 3 gyerekem.(14,12,3)
Nagylányom kitalálta hogy ő megy a discoba,és hogy ott le fog feküdni a barátjával,mivel én itthon biztos nem engedném.Erre a 12 éves lányom is elkezdte hogyha a Timi megy,akkor bizony ő nem marad otthon,a kisebbnek is van barátja,aki 13 éves fiú,és kb kétnaponta jön. Igazából tudom h elrontottam h engedtem,viszont visszacsinálni már nemtudom,de a legkisebb lányomat,aki 3 éves,őt tökéletesen neveljük.Semmi hiszti,nagyon normálisan.
Mit tegyek a lányokkal? Nem akarom elengedni!
Na hát igen ez így van. Van felelősségteljesebb fiatal akinek elég annyi hogy egyszer szóljanak és van annyi esze hogy rádöbbenjen hogy milyen későbbi dolog lehet belőle, de vannak olyanok akiknek mint írta valaki szájába kell rágni mindent és állandóan figyelmeztetni, folyamatosan beszélni neki dolgokról, hogy felfogja.
Ez talán vhol intelligencia is, vagy valami olyasmi.
Én pl fiatalként nem cigiztem, nem ittam, discóba max egy évben kétszer voltam a barátnőmmel, habár ő járt többet is, de soha nem ittunk, max üdítőt és mégis volt hogy azt hitték berúgtunk, de hát jól éreztük magunkat és ez ránk volt írva, de soha nem ittunk, cigiztünk. Mégis mikor 15 évesen lett egy barátom, és hiába voltunk együtt már egy éve mégsem engedték otthon hogy nála aludjak stb., és én ennek ellenére nem is feküdtem le vele amíg nem láttam eljöttnek az időt. Úgy voltam vele ha kivárja akkor megérdemli és kivárta. De a baj mondjuk nálunk ott volt hogy utána sem bíztak bennek otthon, és nehéz volt megoldani a közös együttléteket. Aztán szépen lassan ez rárakódott a párkapcsolatra és vége lett egy három éves kapcsolat. Úgyhogy itt hibásak is voltak meg nem is. Nem tudom mi lett volna ha megbíznak bennem és engednek, mert mást ezen kívül soha nem kértem tőlük, már úgy értem disco stb. Lehet ha akkor engednek akkor most boldogan élnék vele, nem így hogy élek valakivel akivel mostmár nagyon rossz a kapcsolat, de itt a gyerek és vhogy átvészelem.
Szóval a szülőnek éreznie kell milyen a gyereke, mennyire megbízható, mennyire él vagy élne vissza a szülő bizalmával! Tehát a legjobb lenne ha leülnél velük beszélgetni egyesével és együtt is és elmondanád nekik kedvesen, de határozottan hogy mitől félsz te és hogy ők is elmondják mit hogy gondolnak, tennének stb. Így már sokkal előrébb leszel. Aztán ha úgy alakul, engedd el a nagyobbikat vagy mindkettőt, majd látod, de ha egyszer is visszaélnek a bizalmaddal akkor érezzék ennek súlyát.
A másik, legyen a lányoknak kötelezettségeik, nem tudom mennyire vannak, aztán mehetnek ha végeznek. Persze legyen idő az elvégzésre úgy hogy maradjon idő másra. Én jártam úgy fiatalabb koromban, hogy mondták hogy mik a feladatok, aztán hiába igyekeztem nem értem a végére és aztán hiába mehettem volna mikor kész vagyok, este volt, úgyhogy ugrott.
Úgyhogy beszélgess a lányaiddal és ismerd meg őket és folyamatosan ismerd meg őket! És ők is ismerjenek meg téged! Úgy is hogy őszinte vagy és úgy is ha vmit nem úgy csinálnak mint megígérték akkor mennyire vagy következetes!
A lányoddal meg beszélgess el a szexuális dolgokról, őszintén tabu nélkül. Mesélj neki saját fiatalkori bizonytalanságaidról, félelmeidről. Mondasd el vele, hogy ő mit gondol, mit ért a szexen, azon hogy szexel vkivel, mit jelent ez neki. Ebből fogod látni hogy mennyire felkészült rá. Ha fel van készülve érzelmileg, engedd, de világosítsd fel a védekezésről alaposan és érezze hogy mindig számíthat rád. De mond el neki azt is hogy ez az ő élete mindezek után gondolja át biztos akarja e, és hogy saját maga miatt akarja e vagy mert a barátnők is ezt csinálják. Vhogy próbáld elvezetni oda hogy minden ismeret és saját ismeret birtokában el tudja dönteni hogy mit akar, akarja e vagy se. De viszont legyen azzal is tisztában, hogy ha megteszi akkor az az ő döntése és hogy minden következményt, esetleges csalódást is vállalnia kell, mert már ő egy fél felnőtt. Így szerintem ezek után érettebben fogja látni a dolgokat és el tudja dönteni hogy mit akar. A másik része pedig lehet hogyha tiltod azért is kamaszkori dacból fekszik le a barájával ahogy, ahol tud. Az meg aztán tényleg nem biztos hogy jó.
Úgyhogy hagyd meg neki a döntést és állj mellette, de készítsd fel rá és készítsd fel arra hogy megfelelő, felelősségteljes döntést tudjon hozni az életének ezen fontos pillanatáról. Így meg fog benned bízni és érezni fogja a döntés nehézségét is.
És jobb neked ha tudod hogy netán nálatok vannak együtt, de tudod hogy biztonságban van és nem vhol az erdő szélén egy kocsiban, vagy bármi egyéb helyen van. Úgyhogy ilyen téren hagyj neki kis szabadságot, de felelősséget is. Viszont értesd meg vele azt is hogy ettől még te vagy az anyja, anyjuk és hogy szereted, és bízol benne, bennük, de nekik is vannak feléd nézve tiszteleteik, engedelmességeik. Mert ahogy te bízol és adsz a szavukra, úgy nekik is ezt viszonozni kell.
14 évesen vagy még fiatalabban miért kell már nemi életet élni? elképesztő
pedig nem vagyok konzervatív
14 meg 13 éves lányok???
ebbben a helyzetben én min. 2pofonnal indítottam.
engem egyáltalán nem engedtek el ennyi idősen a bartáom fel sem jöhetett hozzám. most már 17évesen viszont akk megyek és jövök haza partykból amikor akarok. sztm ez normális ,eegérte várnok. ráadásul nekem is vannak ismerőseim akik csak a balhé kedvéért visznek blele dolgokba ien kicsiket. meg hogy "bosszút álljanak" h ennyi idősn van képük bulizni. Sztm ne engedd el őket, de ők tudják. aztán majd jön egy abortusz...
én 12-13-14évesen fel sem mertem volna hozni a disco témát:S még most sem...barátom se volt még..:)
15/L
Bocsi h ezt mondom de talán ennyire nem kéne felháborodottnak lenni azon h 14évesen -> nemi élet.
Mert a szülők azt gondolják h várni kell 18-20éves korig , de mivan ha lány télleg egy IGAZI "nagy Ő-t" talált ?
én 14 vok szept.-be meek 9.-be és 1év 6hónapja vok a barátommal !
És most lehet nekem osztani az észt h 14éves kis fruska vok még ... de nem érdekel
Na szóval nekem is megvolt már a barátommal a dolog és természetesen mindig GUMIVAL sosem történt baleset !! Nah akkor meg ? mi a gond ?
Jó persze ha vkinek a lánya csak flörtölget a fiukkal akor nem szabad lefeküdni-e vele , de oan esetbe mint én NEM GÁZ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!