17 évesen érezhetem azt, hogy öreg vagyok? Normális, hogy visszavágyom a "fiatalabb koromba"?
> Valahogy, annyival jobb volt minden.
Nem volt jobb, csak megszépültek az emlékek. :)
Velem is ez van. (17F)
> mostmár egyetlen egy játék sem tud engem lekötni.
Próbáld ki ezt:
Hát......... abból, amit leírtál, azt olvasom ki, hogy 2006/2007, vagyis 12-13 éves korod óta a számítógép előtt töltöd az idődet egy virtuális valóságban, elszakadtál az emberektől, az életedtől, önmagadtól. A monitor, a játékok nem adnak semmit az életedhez, csak odaláncolnak, aztán 4-5 év után egyszercsak rádöbbensz, hogy hoppá, kiesett az életedből ez a 4-5 év... 2006-ban éltél utoljára, akkor voltál utoljára hús-vér ember, igazi érzésekkel, igazi élményekkel (az első számítógépes játékok okozta élmény még élmény volt, akkor még tudtál érezni).
Naná, hogy visszavágysz!
Jól olvastam ki a szavaidból?
35n
"Nem, mivel olyan játékkal játszottam, ahová több ember csatlakozik interneten keresztül, így a játék esetében inkább 50% játék, 50% beszélgetés, ismerkedés volt. :)"
És találkoztál velük a való életben, és onnantól együtt jártatok evezni/túrázni/filmklubba/táncórára/cserkészetbe/gyúrni stb., vagy számodra a virtuális valóság részei maradtak ezek a "barátok"...?
Számomra virtuális barátok maradtak, akikkel el tudok suli után beszélgetni, és akár ezt több órában, olyan témáról, amiről mindannyian beszélgetni akarunk.
Bezzeg, ha 12-13 évesen már az éjszakákba nyúló bulizgatásokról szólt volna az életem ezekkel a "barátokkal", akkor meg amiatt lett volna beszólás. Nem a nyálamat csorgattam egy virtuális karakterre, ami épp legyőz egy szörnyet, hanem a netes haverjaimmal jöttem beszélgetni, akikkel érdekes mód jobban el tudtam beszélgetni, mint néhány primitív idiótával a való életben, akikből özönlik a felszínesség. És mint írtam, volt szociális életem amellett, hogy ezekkel az emberekkel beszélgettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!