Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha a szüleim egyre...

Mit tegyek ha a szüleim egyre többet akarnak tőlem?

Figyelt kérdés
Egyre több házimukát kapok egyre többbet várnak el tőllem egy csomó mindenben. Mit tegyek hogy ne száljon el velük a ló? Ha folyton megcsinálom az elvárásaikat akkor egyre többet fognak adni és ez a végén nekem lessz rossz, vagy akkor áljak ellen és húzzak egy vonalat hogy tovább nem megyek el, de akkor lehet hogy áttörik aminek nem lessz jó a vége, vagy mit tegyek.
2011. nov. 22. 21:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%
Ha egyeseknek az a gyereknevelés, hogy a gyerekkel végeztetjük az összes házimunkát (vagy nagy részét), akkor ahhoz csak gratulálni tudok. Persze ez nem azt jelenti hogy akkor most ne csináljon semmit, hanem ha szól a szülő akkor csinálja meg. De ne minden nap, hanem pl. 1 hónapban 3x-4x.
2011. nov. 23. 06:42
 12/17 anonim ***** válasza:

9. és 10. válaszoló vagyok.

Én sem úgy gondolom, hogy a gyerek elé kell állni és és kijelenteni, hogy mától te csinálsz mindent.

Csak szépen, fokozatosan. Egy 3-4 éves gyerek például ügyesen tud zoknit gombócolni.

Ezt úgy tudnám leírni, mint amikor biciklizni tanítják a gyereket:

Anya ott van, fogja a kormányt, segít. Utána már csak hátul fogja a biciklit, később már a bicikli mellett fut. Aztán már csak azt veszi észre a gyerek hogy egyedül tekeri a biciklit, anya pedig büszkén figyeli.

Ha elesik, akkor anya ott van, megvígasztalja, bátorítja, hogy próbálja meg újra, majd elmondja hol ejtett a gyerek hibát. Ösztönzi, hogy újra próbálkozzon.

De kitől tanulja meg a gyerek ezeket a dolgokat, ha nem a szülőktől.

Kiől tanul meg főzni, takarítani, mosni-vasalni? Esetleg ásni, kapálni, lekvárt főzni, betakarítani, elrakni a terményeket?

Itt nem csak a lányokra értem.

2011. nov. 23. 07:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Basszus bele ne halj,egy kis házimunkába! Öcsém a mai tinik nagyrésze mennyire lusta,és önállótlan,képzeld 8 éves korom óta segítek,mosogatok,teregetek és képzeld nem csak a sajátomat,főzök,porszívózok,söprök felmosok stb.mióta fősulis vagyok szinte saját háztartást vezetek(albi,koli)milyen vonalat akarsz húzni,igenis kötelességed segíteni otthon laksz,a tanuláson kívül semmi dolgod,ráérsz,igaza van a szüleidnek,én nem csak a saját ruháidat bíznám rád,komolyan mi lesz belőled,ha még ez is nagy munka neked???
2011. nov. 23. 09:12
 14/17 anonim ***** válasza:
azért ha a gyerekre van bízva valami mondjuk a szülők sokáig dolgoznak és ő mosogat abba nem hal bele,és az hogy havonta 3szor 4szer,miért mi baja lesz egy kis házimunkától.ő is ott lakik,persze hogy nem ő a cseléd,de azért nem hal bele egy 2naponta mosogatásba meg ilyesmibe
2011. nov. 23. 09:14
 15/17 anonim ***** válasza:

:)

nekem jól is kell(ene?) tanulnom mind ezek mellett :) én is rendszeresen teregetek, mosok, mosogatok itthon. felmosni mondjuk együtt szoktunk, apum pl felseper én meg felmosok. :) főzni is szoktunk együtt(aaaanyira jóól főz!!).

Sajnos egy gyerek-szülő viszonyban nem Te fogod a "vonalat meghúzni", hanem a szülőd. Ő nevel Téged. :) és nem Te őket :DD (bár így lenne, néha én is ezt kívánom :D)

Meg kell tanulnod felmosni, felseperni, főzni is. Majd amikor idősebb leszel, akkor majd örülni fogsz neki, hogy mondjuk hirtelen össze tudsz ütni valami fini vacsit akárkinek(barát, barátnő, vagy netán a szüleidet akarod meglepni vele). Amikor meg majd elköltözöl otthonról, lesz fogalmad a házimunkáról,és nem fogsz bután a fejedet vakarva ott állni, hogy "Hogyan is kéne ezt a mosógépet centrifugára állítani?" :)

18L

2011. nov. 24. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdésedre a válasz: Csináld meg! Hosszú távon csak jól jársz vele. Ha a tanulás rovására menne, akkor szólj, hogy sry, de tanulnom kell.

Azért adnak egyre több melót, mert látják, hogy helyt tudsz állni. De amíg nem ostorral kényszerítenek minden házimunkára, szerintem nem kell kiakadni. Én mindent később tanultam meg, mint kellett volna és csak szívtam vele..

2011. nov. 25. 18:25
 17/17 Electronicperson ***** válasza:
Én 12 évesen már tudtam főzni, mosogatni ilyesmi. Amit felsoroltál az meg SEMMI. Ha már nagyon sok minden van akkor mond azt ,hogy ezt már nem csinálod meg és menj be a szobádba és zárd rá az ajtót.Ha valamivel megfenyegetnek pl.: megvernek akkor rendőrség, ha olyannal ,hogy nincs gépezés egy hétig akkor ne érdekeljen. Ezt úgy mondtam ,hogy én magam nagy gépguru vagyok, nagyon sokat használom a gépet kevésbé játékra inkább webfejlesztés tanulás.
2011. dec. 6. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!