Mit tegyek ha a szüleim egyre többet akarnak tőlem?
9. és 10. válaszoló vagyok.
Én sem úgy gondolom, hogy a gyerek elé kell állni és és kijelenteni, hogy mától te csinálsz mindent.
Csak szépen, fokozatosan. Egy 3-4 éves gyerek például ügyesen tud zoknit gombócolni.
Ezt úgy tudnám leírni, mint amikor biciklizni tanítják a gyereket:
Anya ott van, fogja a kormányt, segít. Utána már csak hátul fogja a biciklit, később már a bicikli mellett fut. Aztán már csak azt veszi észre a gyerek hogy egyedül tekeri a biciklit, anya pedig büszkén figyeli.
Ha elesik, akkor anya ott van, megvígasztalja, bátorítja, hogy próbálja meg újra, majd elmondja hol ejtett a gyerek hibát. Ösztönzi, hogy újra próbálkozzon.
De kitől tanulja meg a gyerek ezeket a dolgokat, ha nem a szülőktől.
Kiől tanul meg főzni, takarítani, mosni-vasalni? Esetleg ásni, kapálni, lekvárt főzni, betakarítani, elrakni a terményeket?
Itt nem csak a lányokra értem.
:)
nekem jól is kell(ene?) tanulnom mind ezek mellett :) én is rendszeresen teregetek, mosok, mosogatok itthon. felmosni mondjuk együtt szoktunk, apum pl felseper én meg felmosok. :) főzni is szoktunk együtt(aaaanyira jóól főz!!).
Sajnos egy gyerek-szülő viszonyban nem Te fogod a "vonalat meghúzni", hanem a szülőd. Ő nevel Téged. :) és nem Te őket :DD (bár így lenne, néha én is ezt kívánom :D)
Meg kell tanulnod felmosni, felseperni, főzni is. Majd amikor idősebb leszel, akkor majd örülni fogsz neki, hogy mondjuk hirtelen össze tudsz ütni valami fini vacsit akárkinek(barát, barátnő, vagy netán a szüleidet akarod meglepni vele). Amikor meg majd elköltözöl otthonról, lesz fogalmad a házimunkáról,és nem fogsz bután a fejedet vakarva ott állni, hogy "Hogyan is kéne ezt a mosógépet centrifugára állítani?" :)
18L
Kérdésedre a válasz: Csináld meg! Hosszú távon csak jól jársz vele. Ha a tanulás rovására menne, akkor szólj, hogy sry, de tanulnom kell.
Azért adnak egyre több melót, mert látják, hogy helyt tudsz állni. De amíg nem ostorral kényszerítenek minden házimunkára, szerintem nem kell kiakadni. Én mindent később tanultam meg, mint kellett volna és csak szívtam vele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!