Mit tegyek ha a szüleim egyre többet akarnak tőlem?
De esetleg kérd meg, hogy mondjuk szombatra, vagy vasárnapra(akkor gondolom úgyis otthon vannak ők is) ne adjanak házimunkát, az legyen a te pihenőnapod.
Amúgy azért van ez mert egyre nagyobb vagy.
Basszus, 16 éves korom óta kb én viszem a háztartást, hogy anyuméknak minél kevesebbet kelljen csinálni, ha hazajönnek melóból. Túléltem, és semmi bajom nincs ettől.
Hisztizel, mert ki kell teregetni a szüleid ruháit, de gondolom tartod a markod, ha kell valami...
21/l
11 voltam, mikor anyukám terhes lett a húgommal. Akkor elkezdett engem a komlett háztartás vezetésére tanítani. Addig sem voltam elveszett ember, de utána már ment minden. Egy darabig együtt csináltuk, de sajnos anyukám veszélyeztetett terhes lett, csak hétvégén jött haza a kórházból.
Mire a kishúgom megszületett, már én láttam el a 90 éves nagymamámat, főztem, hogy apukám aki nehéz fizikai munkás, tudjon ebédelni (ebédszünet: 12:00-12:30, tíz perc az út, oda-vissza, délre készen KELLETT lennie az ebédnek, hogy tudjon enni), és a két kistesómra is én vigyáztam.
És ez nem a háborús időkben voltak. 21 vagyok és már a saját háztartásomat vezetem és a gyerekemet nevelem.
Egy valamit ne felejts el megbeszélni velük:
A kötelességekhez jogok is járnak!
8. válaszoló!
Én a szülőkkel értek egyet!
Sajnos ma már egyre többet látom, hogy nem életre nevelik a gyerekeket!
A gyereknevelés nem abból áll, hogy magunkon kívül még egy embert életben tartuk.
Nem csak etetni és ruháztatni kell, esetleg arra megtanítani, hogy átadja a helyét a buszon.
Önállóvá kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!