Kamasz lányom 15 éves, most kezdte a gimit. Nyelvi előkészítős és ezért az alap tárgyak hetente egyszer-kétszer vannak. Sok a nyelvi órája. Az iskolának van e-naplója, és én rendszerint szoktam nézni a jegyeit. Az a baj, hogy gyakran eltitkol egy rossz jegyet még ha meg is kérdeztük aznap, hogy mi volt az iskolában. Már különböző büntető módszerekkel próbálkoztam, hogy megálítsam az eltitkolást meg a hazúgságot, pl: pénz büntetés, szobafogság stb. Amikor büntetem, látszik rajta, hogy tényleg szégyeli magát, azt mondja nem tehet róla, valami belűl buzdítja, hogy eltitkolja a rossz jegyet tőlünk, pedig ő is tudja, hogy rájövünk. Én sem akarom bűntetni, viszont nem bírom a hazúgságot! Ötletek bűntetésről/megoldásról? Előre is köszönöm.
2011. nov. 19. 10:42
1/10 anonim válasza:
ez teljesen természetes hogy titkolja a rossz jegyeit én is ezt csináltam sőt még mai napig is,én csak azért mert félek hogy mit szólna anyukám hozzá mert csalódást okozok neki :( engem soha nem bűntett emiatt csak modja hogy legközelebb ne legyen ilyen
2011. nov. 19. 11:07
2/10 anonim válasza:
Szerintem attól is függ ez az eltitkolás,hogy régebben mikor rossz jegyet hozott (alapból nem tudom nálatok,mi számít rossz jegynek) akkor ti,hogy reagáltatok rá,mert például ha hazahoznék egy 2-3-ast és nagyon leszidnának,esetleg kis pofon,szobafogság meg ilyeneket kapnék akkor én is félnék elmondani,de ha nem kap egy rossz jegyért nagyobb büntetést akkor nem értem miért nem képes elmondani,fleg,hogy tudja,hogy így-is úgy-is megfogod tudni a közeljövőben.
Próbáltad már vele ezt normálisan megbeszélni,hogy kislányom mondd el,mert megfogom tudni és jobb ha tőled tudom meg. Vagy valami hasonló?
15l
2011. nov. 19. 11:23
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valónan, ha haza hoz egy 2-3ast akkor igenis leszídom, mert többet várok el tőle! Meg kell tanúlnia, hogy előbb végezze a munlát, és csak utána szórakozzon. Esküszik, hogy ő órakat tanúlt, amiből én annyit láttam, hogy a szobájában ül az íróasztalnál. Viszon az eredményei nem azt mutatják, hogy nagyon próbálkozot volna. Azt mondja, hogy nem tehet róla, nagyon megterhelő, mert egy csomó új nyelvi dolgot kell tanúlnia. Én szerintem pedig a tanár nem ad annyit, hogy ne bírja strapát. Egy szó mint száz, én magasabb színvonalat várok tőle.
2011. nov. 19. 12:51
4/10 anonim válasza:
hát ilyen helyesírással szerintem semmi jogod elvárni tőle bármit...
2011. nov. 19. 13:37
5/10 anonim válasza:
próbál tanulni de nem minden esetben az ő hibája ...hiába próbálja megtanulni nem megy ...és még a szülő is cseszegeti...utána meg depis lesz... és ilyen helyes írásal ne várj el tőle semmit...
2011. nov. 19. 18:50
6/10 anonim válasza:
Igen a helyesírásod nekem is böki a szemem,na de mindegy. Hidd el van ilyen. Én például anyával 2-3 órát fizikáztam a témazáró előtt és 3-as lett,pedig kívülről fújtam az anyagot,van ilyen.
Esetleg arra nem gondoltál,hogy leülj mellé tanulni,ha van egy kis időd?Vagy kikérdezd?!
2011. nov. 19. 19:14
7/10 anonim válasza:
első vagyok
azzal hogy ezt csinálod vele csak feszültséget csinálsz neki,és ha tanul utána kérdezd ki tőle és ha nem megy neki akkor ülj le vele tanulni és hidd el jobb tanuló lesz
2011. nov. 19. 20:53
8/10 anonim válasza:
Azért titkolózik, mert fél a reakciódtól. Ha minden rossz jegyért leszidod, még jó, h nem meri elmondani - hiába tudja, h úgyis megtudod.
Ha csesztetés helyett inkább leülnél vele, segítenél neki tanulni, vagy bátorítanád, h legközelebb jobb lesz, akkor nem parázna.
Mellesleg ilyen pocsék helyesírással mi jogon követelsz tőle bármit is?
2011. nov. 20. 20:39
9/10 anonim válasza:
Ne büntesd. Hidd el nekem, fölösleges. Ha szomorú leszel miatta, megmondod neki, hogy többet vártál volna, vagy hogy szeretnéd, hogy jobb jegyei legyenek, többet használ. Nyelvtanulásra jó dolog, ha olyat tanul, amit te nem tudsz, megkéred, hogy tanuljon veled. Amiatt, hogy téged tanít, téged, az anyját (?) akire felnéz, önbizalmat ad neki, és azzal, hogy elmondja neked a dolgokat, elismétli veled meg is tanulja valamennyire.
2011. nov. 27. 18:24
10/10 anonim válasza:
Az én anyukam is ilyen.egx 4est hozok es leszid :/ en is kesz vGyok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!