Lustaság ellen mit lehet tenni?
Az a problémám, hogy nagyon-nagyon lusta vagyok, és nem tudok tenni ellene. Egyszerüen semmit nem esik jól csinálni, egy unalmas városban lakom és legtöbbször gépezek vagy alszok, és ez egyre jobban zavar. Mit csináljak? Ez már beteges lustaság :( Másnak is volt már így?
16/L
Pörgesd fel magad: mászkálj, sportolj, járj egy pletyózni, keress magadnak valami mozgékony hobbit (kutyázás, túra, bicaj, kertészkedés).
Amennyiben tényleg zavar :-)
Gyere velem Görkorizni, ha Bpesti vagy ;)
Majd röhöghetsz mekkorákat esek :D
Szia
Hívd el a barátnődet sétálni vagy vegyél rá valakit, hogy korcsolyázzon veled,de akármilyen sport jó.
Elmehetnél egy normális buliba(nem kell feltétlenül inni)
Takarítsd otthon, ápold a kapcsolataidat. Ne hagyd elveszni a barátságokat.
Annyi a lényeg, hogy mindig legyen mit csinálnod.
14/L
Van egy ilyen könyv:
Thaddeus Golas - A lusta ember útikalauza a megvilágosodáshoz
Én nem olvastam, szóval nincs tapasztalatom, de az interneten különböző fórumokon azt olvastam, hogy sokat segít, és nagyon hasznos. Ha olyan vészes a helyzet, talán érdemes megszerezni, és bele olvasni:)
Velem is ez volt. Rengeteget aludtam, alig csináltam valamit. Én is azt tudom javasolni, hogy ápold a baráti kapcsolatokat. ha téged nem hívnak, nyugodtan szervezd te a találkozókat. Volt, hogy én is azt hittem nem kíváncsiak rám, körbetelóztam és kiderült, hogy a legtöbbeknek aznapra nem volt programjuk és szívesen jöttek.
Egy település meg annyira unalmas amennyire hagyod, hogy azzá váljon.
Hidd el, Bp-en is előbb-utóbb unatkoznál. Az unalom benned van. Hozzáállás kérdése, meg önismereté. Ha találnál magadnak egy olyan hobbit, ami igazán érdekel, leköt, akkor nem unatkoznál. Ezért érdemes megfogadnod annak a tanácsát, aki felsorolt itt egy csomó mindent: bicajozás, stb. Gondold végig, mi fekszik neked jobban: társas vagy magányos tevékenység? Kereshetnél valakit, akivel pl. hetente 2x tollasozhatnál - ez rendszert hozna az életedbe, e köré szervezhetnéd a napjaid. A lustaság együtt jár azzal, ha az embernek nincs ELÉG tennivalója, ha nincs elég kihívás az életében. Mire vágysz? Ha van egy célod, amit tényleg szeretnél, akkor az eléréséig lesz mivel eltölteni az időt. Pl. gondolom nyelvvizsga előtt állsz - csinálj magadnak egy nyelvtanulási tervet és ragaszkodj hozzá. Mindenesetre írj tennivaló listát, és húzd ki, amit elvégeztél.
Bocsi, kicsit zagyva lett, de legalább három tippet adtam, remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!