Hogy vegyem rá szüleimet hogy több zsebpénzt kapjak?
Figyelt kérdés
Havi 1000-ft-t kapok 14évesen pedig nem is rossz az anyagi helyzetünk. Anyám azt mondja hogy önnállúsuljak pénzügyileg és pontrendszerrel gyüjtsek pénzt. Ezt nem értem pénzügyileg legyek önnálló de máshogy ne, pl nem mehetek oda ahova szeretnék. Itt mindenhol azt olvasom hogy 5-6000 ft kapnak... Mit tegyek?
Viszont, ha a szüleid hozzájárulnak dolgozhatsz 14 évesen is.
Törvényes képviselő(szülő, gyám) hozzájárulásával 16 év alatti is vállalhat munkát, most tanultam munkajogból, jogra járok, holnap írok belőle zh-t ááá:)
szóval megkéred őket és engednek dolgozni. Azt meg gondolom értékelik, ha dolgozni szeretnél, mert nemcsak költöd a pénzt és kuncsorogsz. Sztem beszéld meg velük.
1000 ft tényleg nem sok,először 10 000nek néztem, arra azt mondtam h hűha, de 1000 elég kevés.
2009. máj. 11. 23:34
12/34 anonim válasza:
23:34-nek. Hiába egyezik bele a szülő hogy 14 évesen elmenjen dolgozni de ki fogja alkalmazni??
Nyári szünetben viszont 15 éves kortól lehet menni iskolaszövetkezetekbe.
2009. máj. 12. 22:31
13/34 anonim válasza:
23:34es vagyok, lepontozhattok ,mert fogalmatok nincs a jogról, és bánt, hogy igaz, amit mondok, és, hogy én értek ilyenekhez de ez ettől még így van, nyissátok fel a munka törvénykönyvét...
Ki fogja alkalmazni?Akinek szüksége van rá. simán lehet ilyen dobozolós, pecsételős irodai munkát rábízni egy 14 évesre.
Ja,amúgy sikerült a mai munkajog zh-m, szóval pontozgathattok tovább, ha fáj, hogy én értek is ahhoz,amit beszélek:)))csók
2009. máj. 12. 22:34
14/34 anonim válasza:
utolsónak OFF
Nem a válaszadók pontoznak le,ne aggódj.
Kedvenc időtöltése valakinek ezzel szórakozni és nem értem miért akadsz ki ezen.Pontozgatás,pff....
2009. máj. 13. 09:08
15/34 anonim válasza:
1000 ft? Hm... Örülj, hogy legalább annyit kapsz a semmiért. Sokaknak annyi se jut. Szorgalmazd magad, takaríts, moss, hidd el, nem nagy ördöngősség..
2009. máj. 13. 12:39
16/34 anonim válasza:
Ezer forint egy hónapra? Azért ez egy kicsit kevés szerintem. De még az ötezer is. 5000 forint napra lebontva 167 forint :)))) abból jó sok mindent tud venni egy 14 éves. Már nem akarok beleszólni, de szerintem hetente kéne adni minimum 2-3 ezer forintot. igaz, én 25 éves vagyok, nem rég még én is 14 voltam, van egy pici lányom, de biztos, hogy nem azért vállaltam, hogy 14 évesen kiszúrjam a szemét egy ezressel. napi 167 forintból még egy hotdogot sem kap az isiben. hol éltek? :))))
2009. máj. 13. 16:10
17/34 anonim válasza:
Ha nem tehetik meg,hogy egy ezresnél többet adjanak akkor megértem,de a kérdező leírta h egyáltalán nem rossz az anyagi helyzetük...Szval sztem is nagyon kevés az az 1000es.Én egy 17éves lány vagyok és ha minden nap itthon ülnék,nem csinálnék semmit akkor tudnám beosztani kb 4napra...de ígyis sokat mondok.
2009. máj. 13. 19:56
18/34 A kérdező kommentje:
Mondjatok pár érvet hogy mit mondjak a szüleimnek miért adjanak több pénzt az én érveim nem számítanak nekik...
2009. máj. 15. 16:18
19/34 anonim válasza:
Nálunk nincs zsebpénz úgyértem hogy nincs kiszabva hogy elsején ezer-2ezervagy több pénzt kapok.Én napi 200at kapok kajára ha nincs itthon kenyér vagy vaj vagy vmi .Ha a barátaim vagy barátnőim mennek moziba akkor szoktam kérni 2000ret és kapok is de ezt is csak két három alkalommal egy hónapban.Ha segítesz takarítani akkor biztos látják hogy probálkozol és akkor kapsz is de ha csak úgy elvárod akkor nemhinném hogy nagyon dijazzák azért nem adnak
2009. máj. 16. 13:30
20/34 bibi05 válasza:
Én nemértem ezt én sosemkaptam zsbpénzt de mindig megvolt mindenünkés felnőttünk.Tegyél le valamit az asztalra a 3-as átlag nem rossz de a 4-es az már jobb vagy nyári munka ilyenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!