Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért baj az, hogy néha az a...

Miért baj az, hogy néha az a legnagyobb bajom, hogy elment a net, hülyén áll a hajam, vagy nincs kedvem reggel felkelni?

Figyelt kérdés
Talán elkényesztetett kislánynak fogok tűnni a kérdésem alapján, de nem kell ítélkezni. A kérdésem tényleg teljesen komoly, nem provokálásból kérdezem, és nem nézek le másokat. Egész egyszerűen azt nem értem, hogy miért baj, hogy néha kicsi problémáim vannak.. Amikor elváltak a szüleim, az nem igazán hatott meg - tudtam, hogy ez lesz a vége, és egyáltalán nem hiányzik, hogy együtt legyenek -, de rohantak hozzám az ismerőseim, hogy micsoda tragédia, nem kéne ilyen nagy problémákkal küzdenem, hisz' még gyerek vagyok, etc., ha viszont jóval kisebb kaliberű gondjaim vannak, akkor porig aláznak és bántanak, hogy "jajj milyen nagy gondjaim vannak." De most komolyan, csak GYEREK vagyok, tényleg az a nem normális, hogy nem az a bajom, hogy nem futja még kajára sem, hanem hogy anyum olyat főzött, amit nem nagyon szeretek, vagy a fogszabályzóm miatt nem ehetem meg? Nagyon kérek mindenkit, hogy ne bántsatok ti is emiatt, mert iszonyat rosszul tud esni...
2011. nov. 12. 18:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak kisebb meg nagyobb gondjaim. Ha valakinek mondom a kisebb gondjaim, akkor énis kapom ezt a szöveget. Ha a nagyobbakat, akkor nem.

Szerintem az embereknek amolyan belső megnyugvást nyújt, ha látják/hallják, hogy másnak nagyobb problémájuk is van, mert ekkor azt érzik, hogy nem ők a legszerencsétlenebb emberek a földkerekségen, holott szerintem ez a gondolat legalább 1x már mindenkinek átfutott a fején.

Engem is picit zavarna, hogy ilyen kis problémáid vannak, de csak irigységből. Tudod, hogy a mai világban mennyi baj van, van, akinek a szerettei halnak meg, van, aki nem tud enni aznap, mert nincs pénzük, van, akire megy az APEH, mert nem tudnak fizetni, van, akit naponta megaláznak az osztálytársai a beszólogatásukkal, csak mert különb mint ő. Nézd el mindenkinek, és próbálj meg a kis dolgok miatt ne panaszkodni, mert lehet, hogy első gondolatként én is úgy venném ki, hogy csak nagyra vagy magaddal, hogy a piti problémáidat mondogatod másoknak. Mintha azt mondanád, hogy nem tudod megvenni az iPhone 4S-t, csak a 4-et egy olyan gyereknek, aki reggel azt számolgatta, hogy 2 vagy 3 zsemlét hozzon suliba, hogy másnapra is maradjon. Érted. :)

17/F

2011. nov. 14. 22:44
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszi neked is. persze, ezekre rájöttem. De azért leírom mégegyszer, hogy senkit se fárasztok a baromságaimmal, viszont ha rákérdeznek, inkább megmondom, mert a "mi a baj?" kérdésre ha azt válaszolom, hogy "semmi", akkor addig faggatnak, amíg ki nem nyögöm, aztán így legyintve elmennek, hogy azt hitték, hogy komolyabb... És ez is baromi rosszul tud esni. Persze, vannak nagyobb gondok, de amikor éppen nincsen semmi komoly, akkor miért ne lehetne rossz egy "kisebb rossz" is?
2011. nov. 15. 13:08
 23/23 anonim ***** válasza:

Majd felnősz.

A kaját megértem, nekem építve van az egyik fogam, de amiatt nem ehetek egészben almát, körtét, meg főtt, csöves kukoricát :)

2011. nov. 27. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!